REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

STS, furnizor de servicii de semnătură electronică pentru autorităţile publice - proiect adoptat de Senat

STS, furnizor de servicii de semnătură electronică pentru autorităţile publice - proiect adoptat de Senat

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 943

Senatorii au adoptat un proiect care are ca obiect completarea cu un nou articol a Legii privind semnătura electronică, prin care se preconizează ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să devină furnizor de servicii de semnătură electronică pentru autorităţile publice din România.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

"Digitalizarea României constituie o prioritate, iar furnizarea serviciilor de semnătură electronică va permite accesul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale la serviciile de semnătură digitală calificată. Totodată, va permite digitalizarea la nivelul administraţiei publice centrale, în special cea locală şi va reduce timpul de tranzitare a documentelor la nivelul administraţiei publice locale şi va realiza o interacţiune mai bună a instituţiilor publice", a explicat în plen senatorul PSD Viorel Salan, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, prin aprobarea Ordonanţei de urgenţă pentru desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca furnizor de servicii de semnătură electronică pentru autorităţile publice din România, măsura va avea un caracter permanent. În momentul de faţă, STS realizează un audit care va fi înaintat autorităţii pentru digitalizarea României, în vederea autorizării STS pentru furnizarea serviciului de semnătură electronică.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 39/2020 pentru completarea Legii nr. 455/2011 privind semnătura electronică are ca obiect de reglementare completarea cu un nou articol a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, prin care se preconizează ca STS să devină prestator de servicii de încredere calificate pentru instituţiile şi autorităţile publice centrale, se arată în raportul adoptat în Comisia pentru apărare.

Proiectul, iniţiat de Guvern, va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272