REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Studiul care dă peste cap tot ce știam despre carnea albă și colesterol

Studiul care dă peste cap tot ce știam despre carnea albă și colesterol

Replica API 5 martie 2022 | 00:00 576

Are mai puțin colesterol carnea albă față de cea roșie? Am tinde să spunem că da, însă un studiu recent ne contrazice. Este la fel de periculoasă.

Studiul a fost realizat la Institutul Children`s Hospital din Oakland. Oamenii de știință au eliminat din teste carnea de pește și produsele procesate, precum cârnații sau șunca.

Au ajuns la concluzia că, dacă vrem să ne diminuăm nivelul de colesterol din sânge, ar trebui să consumăm mai puțină carne, indiferent că este vorba de cea de pui ori de vită sau porc. Pentru că are același efect negativ asupra sănătății vaselor sangvine.

Cel mai bine este să mâncăm proteine din lactate și legume, precum fasole sau ciuperci.

De altfel, spun specialiștii, nu ar trebui să ne uităm la colesterol când alegem între sortimentele de carne, ci la aportul pe care îl au în apariția bolilor cardiovasculare. Iar la acest capitol, carnea roșie rămâne în continuare pe primul loc, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot bce sa spus si se spune e o contrazicere totala!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272