REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Supărarea lui Mihai Mărgineanu: „Am cheltuit vreo 3.000 de euro pe teste COVID”

Supărarea lui Mihai Mărgineanu: „Am cheltuit vreo 3.000 de euro pe teste COVID”

Replica API 13 ianuarie 2022 | 21:17 1074

Pandemia ne-a dat viețile peste cap, ne-a închis în case, ne-a făcut să pierdem bani, afaceri. Unii și-au pierdut sănătatea, alții chiar viața. Nimănui nu-i place situația. Mihai Mărgineanu și-a vărsat și el „off-ul” într-o postare pe Facebook, în care povestește cum l-a afectat pe el acești aproape doi ani de pandemie. În același timp, vine cu propriile idei pentru a convinge românii să se vaccineze, scrie click.ro.

Mihai Mărgineanu

„Aștept de doi ani să se termine mizeria asta și văd că nu dă niciun semn că s-ar termina. Am stat închis în casă, am avut magazine închise, n-am mai putut merge la concerte, m-am adaptat cum am putut ca să nu mă duc la dracu’ cu capu’. Am trecut prin boală că, deh, așa e când cunoști multă lume și crezi căție nu ți se întâmplă”, își începe el povestea.

A dat 3.000 de euro pe teste COVID

Vorbește despre vaccinuri, despre tratamente inexistente în farmacii, despre măsurile luate, multe fără niciun rost: „De restricțiile alea vechi și prostești nu s-a făcut nimeni responsabil. Nimeni-niminea! Zici că n-au fost închise toate restaurantele, toate spectacolele, toate muzeele, toate activitățile timp de câteva luni de zile. Zici că nu contează că un test costă în medie 80 de euro, cam peste tot, și numai eu cred că am cheltuit vreo 3.000 de euro pe teste în perioada asta (din care doar unul a ieșit pozitiv, fir-ar să fie!). S-au cam îmbogățit unii”, spune el, cu ciudă.

S-a vaccinat, dar tot trebuie să scoată bani din buzunar

Cu toate că a trecut prin boală și s-a și vaccinat, tot n-a scăpat de griji. Acum trebuie să-și facă boosterul pentru că vrea să plece la schi în Austria. „Iar Austria a hotărât ea de una singură că nu mă pot duce să schiez acolo fără booster. Dacă n-am booster, trebuie să fac test PCR. Cu două vaccinuri la bord și boala făcută, austriecii îmi mai cer un cod! Dacă nu plăteam vacanța din octombrie, nici nu mă mai duceam în țara aia plină de subalterni lipsiți de simțul umorului! Așa că trebuie să mai plătesc acum un PCR, în loc să beau bere de banii ăia (80 de euro împărțiți la 3,5 euro halba, egal 22 de beri)”, calculează artistul.

Ce măsuri ar propune Mărgineanu pentru a stimula campania de vaccinare

Le propune autorităților să renunțe la toate „restricțiile stupide cum ar fi QR codul” și să le spună oamenilor, simplu și pe înțeles, „că dacă se îmbolnăvesc, o mierlesc”. Adică să facă populația să înțeleagă următoarele:

- Dacă ai comorbidități și faci COVID, o mierlești.

- Dacă te vaccinezi, ai o șansă în plus să nu treci pe la ATI.

- Dacă nu te vaccinezi, ai comorbidități și faci COVID, nici nu mai veni la ATI! Mori liniștit în patul tău acasă, că măcar e mai liniște și poți să-ți aprinzi o lumânărică de unul singur.

- Sistemul de sănătate poate să îngrijească un număr „n” de bolnavi. Ce depășește, moare, pentru că n-are cine să se ocupe de ei.

- Dacă te vaccinezi, ai o șansă în plus să faci o formă ușoară. O șansă în plus, nu o certitudine!

- Nu mai sta aproape de lume și nu te mai înghesui la cozi pentru că iei virusul și... de unde bani de flori?

- Dacă ai comorbidități și nu îți faci vaccinul, ai o neșansă mare să mori, bă frate! (sau soro!).

- Dacă faci vaccinul, o să ai niște simptome nasoale: greață, amețeală, durere de cap, somnolență.

„Eu zic că e mai simplu și pe înțelesul lumii acest timp de comunicare clară, care nu lasă niciun loc de interpretare avocățească de duzină. Poate funcționează mai bine decât banii ăia aruncați de stat pe geamul televiziunilor, cu mesaje goale, de genul «poartă mască, fii responsabil! ». Mai am o rugăminte: minte-mă frumos și fă-mă să am impresia că decizia vaccinării îmi aparține!”, și-a încheiat el pledoaria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI O gramada de divorturi !
3
0
vaccinul e gratis daca nu stiai .
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272