REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

SURPRIZĂ în dosarul poliţiştilor ‘mână în mână’ cu hoţii!

SURPRIZĂ în dosarul poliţiştilor ‘mână în mână’ cu hoţii!

Replica API 6 decembrie 2017 | 00:00 334

Trimis spre rejudecare

Trimis spre rejudecare

Dosarul penal în care au fost trimiși în judecată un număr de 5 polițiști ai Gărzii de Coastă și 7 civili, a fost trimis spre rejudecare, la Tribunalul Constanța. Decizia aparține Curții de Apel, care a admis apelurile declarate de Parchet, pe deoparte, dar și de unii inculpați, pe de altă parte, împotriva sentinței Tribunalului- instanța de fond, prin care, mare parte din cei implicați au fost achitați, printre care și polițiștii Silviu Frățilă, Erhan Ramazan, Dorian Gheorghe Sandu, Nicoleta Daniela Mitache și Adrian Țiripan, acuzați de luare de mită. Doar 2 dintre ei au fost condamnați, în luna februarie a acestui an, la câte 3 ani de detenție cu suspendare, pentru evaziune fiscală, iar o firmă implicată în ”afacerile” menționate în rechizitoriu, a fost condamnată la plata unei amenzi de 20. 000 lei plus dizolvarea acesteia.

Mai exact, potrivit materialului probator, mai mulți indivizi furau combustibil de la navele care tranzitau Dunărea, în timp ce polițiștii ”supravegheau” activitatea infracțională a acestora, contra unor sume de bani sau bunuri materiale. Mai multe percheziții domiciliare, desfășurate în luna martie 2014, au scos la iveală întreaga activitate infracțională a grupului, după un filaj care a durat mai bine de un an.

Procurorii spun că motorina era vândută unui cuplu din Cobadin, Marius și Marilena Geonete, care o comercializau, mai departe, prin intermediul societății ”Agro Gedy Cobadin” unor alte firme. Cei din urmă au fost singurii găsiți vinovați de evaziune fiscală. Se ridică un semn de întrebare cum anume cei care ar fi furat motorină au fost achitați, în timp ce clienții lor, care au cumpărat motorina respectivă, au fost găsiți vinovați.

Numai că reprezentanții Ministerului Public au atacat cu apel sentința Tribunalului, iar instanța ierarhic superioară, Curtea de Apel, care a a desființat, pe data de 29 noiembrie, hotărârea instanței de fond și a dispus, definitiv, rejudecarea cauzei. Astfel, până la o nouă sentință definitivă va mai dura ceva timp.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar nu vad unde este surpriza. Oare nu cu ajutorul tuturor institutiilor statului,inclusiv cele de forta s-a demolat tot ce inseamna industrie si restul economiei romanesti? Cine poate fi atata de prost,nebun,sa creada ca smecherii puteau sa-si bata joc de tara cu resursele ei cu tot,fara ,,back-up''?Pai dupa 1989,securistii apoi urmasii si asociatii lor,au avut totul la picioare si au si azi,la ora asta la fel.Unde vedeti ca interlopimea,hotimea sufera? Astia sunt lasati tocmai ca marii mafioti sa se desfasoare in tihna,la umbra celor multi si mai mici,care atrag atentia populatiei aiurite.
0
0
in aceasta tara si nu se va schimba niciodata.La Cernavoda traficul de motorina este la moda.Se gasesc tot felul de cai ptr ca echipajele de pe navele care tranziteaza zona sa si vanda marfa.Acum mai nou traficul este facut prin Ecluza Cernavoda binenteles cu aportul celor de la Garda de Costa sau asa zisa Politie de frontiera.Daca ar sta la poarta de acces in ecluza sa se verifice masinile care ies cei de la Petrom Cernavoda si ar face vanzare intr o zi cat pentru un an dar cei de la frontiera stau in alte locuri decat cel indicat special ca marfa sa ajunga la locul destinat vanzari.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272