REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Suspect într-un nou dosar. Nicușor Constantinescu, scos din penitenciar și dus cu duba la DNA Constanța

Suspect într-un nou dosar. Nicușor Constantinescu, scos din penitenciar și dus cu duba la DNA Constanța

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:19 503

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, deținut în Penitenciarul Poarta Albă, condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal, dar și în dosarul Retrocedărilor, a fost scos din penitenciar luni, 9 septembrie, și dus cu duba la DNA Constanța, în calitate de suspect într-un nou dosar.

Nicușor Constantinescu a declarat, la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu, dar nu știe despre ce este vorba.

Avocata lui Nicușor Constantinescu, Ingrid Mocanu, a declarat pentru Replica, faptul că nu are cunoștință de acuzațiile care i se aduc clientului său. ”Nu știu despre ce este vorba. Are calitatea de suspect. Când o să-mi permită procurorul, o să merg să văd ce acuzații i se aduc”, a declarat avocata.

Fostul șef al CJC este încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal, dar și în dosarul Retrocedărilor.

Ce spune DNA!

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța. Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă. Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DNA Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E doar un porc, nu merita atentie.
5
1
Pe retardatul ala tot eu lam pus director la Aeroport. Tot retardat a ramas. Am auzit ca si sindicalistul Boldea fura bani de la sindicalistul Fotu. Ce dracu ba sunteti asa prosti.
1
0
Sugi tu pula jane , impreuna cu ma.ta si mama porcului , niste centuriste care au kkt bastarzi ! Apropo , cate ore mai ai de stat in libertate , ti. ai draqu de gunoaie ordinare si hoate ? La puscarieeeeeeeeeeeee cu toti hotii si toti ordinarii care au distrus orasul asta !
5
1
zic asa sa il decalotati la penis dar sa nu omiteti inainte sa ii faceti o felatie voi voi si mamele voastre nemernicilor
2
8
Back to school
1
0
Mozaic la universitate cand ploua aluneca
0
2
Loco, nu mai sta, da i bataie! Si poate nici nu mai votezi!
2
0
DNA !?!?!! unde esti ? tot scrie cetateanul de spre RADU CRISTIAN ! chiar ati dat de un sfant ? Oameni buni si corecti din DNA unde sunteti ?
3
1
mai tii minte boule cum te imbatai tu ca porcu la topalu?mai stii tu cum cu ajutorul autoritatilor ai eliberat un intreg cartier de case sa va faceti voi vile cu ponton la dunare sprituri si curvasari!va meritati soarta
11
1
nu a adormit in intersectie? cu balele pana in brau?
11
2
Eu abeea astept sa il judece si pe FagaBou sa se duca si asta vro 10 ani minim la puscarie ca a distrus orasu,arata ca o cocina...
20
1
Sper sa-l urmeze si actualul Presedinte CJC!
10
2
Mi e scarba de jegurile astea, care schimba notiunea de roman! Imi iubesc tara, dar mizeriile astea au facut totul ca sa o distruga! Ca multi alti romani, care au plecat, voi alege aceeasi solutie! Este singura! Veti ramane singuri, in mocirla asta infecta, pe care o ridicati la rang de stat european! Cei care ramaneti, veti culege ce ati semanat si tolerat, timp de 30 de ani! O sa va inecati in mocirla pe care o ofera partidul asta infect si comunist! Uitati va la muia lui Melescanu! Nu trebuie cuvinte!
14
3
Imaginati va daca asta e asa de parlit il indoaie astia cu dosarele. ganditi va cat a furat! Altii la 10 mil de euro i-au cativa ani, asta tinde spre zece ani usor usor...ganditi va ca nu degeaba ii da asa putini ani, el defapt adunate pedepsele ar avea pe viata...nu stiu daca pricepeti magnitudinea pedepselor...
16
0
Sa putrezesti acolo jigodie
18
0
BRAVO LIMBISTI MEI NU VA MAI SATURATI SA MA SUGETI LA PULA PE MINE SI PSD.DE VOI AM NEVOIE NECOTENIT IN LUPTA MEA IMPOTRIVA LUI DRAGNEA MAZARE CONSTANTINESCU.IMI ERA FRAIERILOR FRICA DE DRAGNEA SI L-AM DUS LA BECI CA IMI LUA LOCUL LA COTROCENI SUCCESURI IN LIMBILE VOASTRE DATE IN PULA MEA
7
21
cu javra aia batrina ,ai ocazia sa crapi inpuscarie ,Nicusorule!
18
5
Cum ati spus avocata lui NICUSOR este Ingrid Mocanu ?!!! pai asta era membra intr-un grup infractional care a dat statului roman o gaura de peste 82.de milioane de euro prejudiciu asta a fost stabilit de instanta.Intrebatio pe I.MOCANU daca fost o greseala a justitiei din Romania si daca nu a fost daca a dat inapoi bani furati din buzunarul tari.
19
2
Ce mari si impertinenti au fost si ce puscariasi falnici sunt azi !!! Treaba e ca ceea ce au distrus nu prea se mai repara.
20
3
Hai DNA si la Mangalia...te asteapta "primarul" radu cristian..Se tot lauda ca nu-i gasiti nimic..
15
4
Hai ca se poate! Bravo DNA! Hai si cu aia trimisi in judecata de prin judet, sa se duca dupa Nicusor la Poarta Alba
16
2
Stim cu totii afinitatea politica acestui asazis site de stiri,si cu toate astea nu se sfiesc sa scrie despre fostul lor jupan Nicsor.si mai ciudat este ca dinspre laboratorul de postaci Tomis Nord nu vine niciun comentariu pro psd. Cam ciudata optica celor de la replica si mai ciudata lipsa de rwactie a postacilor din corul bocitoarelor. In ceea cel priveste pe acest porc puscarias ii doresc sa fie sanatos sa duca pe picioare totii anii de detentie. Sanatate nea Nicule.buahahahahahaha
14
2
Cei care au furat si au detinut si detin functii SA FIE CONFISCAT TOT CE AU FURAT , RECUPERAT PREJIDICIUL , PUS SECHESTRU , CONFISCAT INCLUSIV DACA VA TRECE AVEREA RUDELOR ETC . DACA NU SE VA DA O LEGE , NU SE VA INTAMPLA NIMIC SI ROMANIA TOT ASA VA FI , HOTI CAT MAI MULTI .
22
3
o sa putrezesti la puscarie...ati distrus orasul asta,mizeriilor care sunteti!!!!!!!!!!!!!!!
29
2
Daca Nicusor a luat atat ... Fagabou si gasca or sa ia 12-15 ani la Poarta Alba... sigur !
27
5
Poarta Alba este un loc binecuvantat, care vindeca cancerul. II doresc din suflet suinei, la cat mai multi ani acolo!
23
3
Mai tii minte Nicule chefurile de altadata!? Cum alergau ospatarii, cum erai tu jupanul absolut, cum vindeai, taiai si spanzurai in tot judetul!!! Cum e sa stai tu noaptea intre patru pereti, ca un neica-nimeni, la gandul ca altul iti fmute nevasta!!? Cum i-o da el prin fata si dos asa cum dadeai si tu la altii...Nicule, Nicule...cum se intoarce roata!!!
33
3
Nicusor si fratili lui.Radu mazare NU VOR MAI IESI DIN PUSCARIE.Are securitatea grija.
25
3
porcule ai furat pana vei crapa in puscarie, puneti streangul pana nu iti rup cepul tiganii. un om mai sacal si hain ca tine nu exista.
24
3
poate spune porcu' asta si ceva de fina-miu Husein Ozghen, sa se afle ca toata averea este la adapost pe numele lui Husein Ozghen.Fina-miu asta imi era chipurile fin, ca de fapt el era maciuca mea, cea de-a doua nevasta a lui din cauza mea manca batai, batai de la care s-a-nbolnavit ea, scandalurile si bataile astea i-au provocat boala la ficat, ca mai apoi sa moara foarte tanara
9
4
Vine si vrabie la o septica ,nicusor!!!
17
7
asta la cat de bolnav era inainte de condamnare ma mir ca mai traieste. sar putea cind iese sa fie chiar mai tanar.
32
5
La cat mai multe cu executare!!! Se pare ca puscaria vindeca cancerul?!
44
6
La mai multe...
30
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369