REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Sute de oameni la înmormântarea bloggerului militar rus Tatarski

Sute de oameni la înmormântarea bloggerului militar rus Tatarski

Victor ROTARU 10 aprilie 2023 | 00:00 761

Câteva sute de persoane, inclusiv liderul grupului de merceari Wagner, Evgheni Prigojin, s-au strâns la Moscova pentru înmormântarea lui Maxim Fomin, un blogger militar celebru, cunoscut sub pseudonimul Vladlen Tatarski, care sprijinea invazia rusă în Ucraina şi care a fost ucis recent într-un atac cu bombă.

Sute de oameni la inmormantarea bloggerului militar rus Tatarski

La faţa locului, sute de oameni au mers la cimitirul Troekurovski din vestul capitalei ruse unde s-au adunat la sicriul lui Fomin înainte de înmormântarea acestuia, relatează Agerpres.

La faţa locului a fost desfăşurată o importantă forţă de poliţie cu un control minuţios al persoanelor care se deplasau la cimitir. Mulţi dintre ei purtau haine cu un Z sau un V, semne ale sprijinului lor pentru ofensiva din Ucraina.

Duminica trecută, Tatarski a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Moscova a acuzat Kievul şi „agenţi” ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, că au fost implicaţi în asasinat. Ucraina, la rândul ei, a afirmat că este vorba de o reglare de conturi în cercurile care susţin ofensiva din Rusia.

„Vladlen Tatarski va rămâne cu noi, vocea lui va continua să răsune”, a declarat sâmbătă Prigojin din cimitir, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Originar din Donbas, Maxim Fomin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari pro-Kremlin, cu peste 500.000 de abonaţi pe Telegram. Influenţa acestor activişti care difuzează reportaje cu armata rusă în Ucraina şi îşi împărtăşesc analizele a crescut brusc de la începutul ofensivei, în februarie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de aia statea jefuitorul tau in russia. Ca-l cumparase putin din parnaie.
3
0
Blogger era ucrainian. Un racket hahol care a jefuit o banca in Ucraina.
0
3
Moarte bolșevicilor.Moarte komunisten
5
0
Urmeaza Putineiul
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468