REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Talciocul cu haine din Turcia s-a mutat în fața Spitalului Județean. Video

Talciocul cu haine din Turcia s-a mutat în fața Spitalului Județean. Video

Valentina CAMARA 17 februarie 2023 | 00:00 7081

Una dintre principalele „neplăceri” pe care le reclamă constănțenii, când vine vorba despre viața de zi cu zi în Constanța vizează comerțul ambulant. Iar în zona Spitalului Județean această practică domnește... la fel și micile comerciante, care reușesc, zilnic, să fenteze legea, prin neplata taxelor și impozitelor către stat. Femeile vin cu saci menajeri burdușiți cu treninguri și halate, cumpărate din Turcia, pe care încearcă să le vândă la extra preț, pe marginea drumului sau pe trotuar. Chiar dacă au fost gonite de nenumărate ori și amendate de oamenii legii, vânzătoarele continuă să-și desfășoare activitatea nestingherite.

Talciocul cu haine din Turcia s-a mutat in fata Spitalului Judetean. Video

Cunoscută ca o urbe colorată şi nonconformistă, Constanța are şi hibele ei. Printre altele, se poate vorbi şi despre comerțul ambulant, care, pe zi ce trece, își mărește raza de acţiune, dar şi metodele. Locația preferată: Spitalul Județean. Câteva femei stau ore în șir lângă unitatea spitalicească cu saci menajeri plini de haine pentru a le vinde. Cu scopul de a atrage mai mulți clienți, vânzătorii invită oamenii rostind diferite zicale populare, asigurând oamenii că au ”un TIR de haine în spate”.

Talciocul cu haine din Turcia s-a mutat in fata Spitalului Judetean. Video

Astfel de precupeți au putut fi observați şi în cursul zilei de joi, 16 februarie a.c., la Spitalul Județean, unde agasau trecătorii în timp ce le arăta marfa. Chiar dacă sunt goniți aproape zilnic din fața spitalului, continuă să-și desfășoare ilegal activitatea, aducând în discuții copiii, cărora trebuie să le dea de mâncare și să le plătească meditațiile ”O oră de meditație a ajuns la 150 de lei”.

Video:

Pentru a strânge un ban în plus vânzătoarele aduc haine, precum trening-uri și halate, din Turcia și le vând la colț de stradă la suprapreț. Întrebate de reporterii Replica cât stau în zonă, acestea au răspuns că vin zilnic, până la ora 14.00. ”Am fost și gonite dar ne întoarcem… ce să facem? Avem copii la școală, trebuie să îi întreținem”. Acestea încearcă să convingă trecătorii că hainele, pe care ele le vând, sunt foarte scumpe pe internet.” Pe internet acest trening ajunge și la 280 de lei, eu ți-l dau cu 100, am și halat la ofertă, 60 de lei.

Talciocul cu haine din Turcia s-a mutat in fata Spitalului Judetean. Video

Menționăm că, după ce au observat că sunt luate la întrebări, femeile au mai stat câteva minute, după care și-au luat bagajele și au plecat. Unde? Știu ele... probabil în altă zonă, ferită de ochii curioșilor!

Talciocul cu haine din Turcia s-a mutat in fata Spitalului Judetean. Video

Precizăm că, potrivit legii 187/2012 vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefectură săvârşite de către persoane fizice se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei, iar dacă sunt săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceți reportaje cu camera ascunsa în spitale la medici, în primărie, la consiliul județean. Mergeți la patiseriile din zona și cereți un covrig sa vedeți dacă va da bon fiscal. Sau acolo nu se mai numește evaziune... cred este corect când nu plătești cei 1 % din încasări
2
0
ATI ADUS DISCUTIA LA MEDITATII . OARE ATI PUTEA FACE UN REPORTAJ CAT COSTA O ORA DE MEDITATIE LA r*mÂNA , LA MATE????? OARE PROFESORI CARE MEDITEAZA CATE 3-4 COPII INTR-O ORA , PLATESC IMPOZITE SI TAXE PE VENIT. SAU CAND ESTE VORBA DE SUME FABULOASE CASTIGATE PE MESITATII ESTE NORMAL. CRED CA APROTIMATIV 25% DIN TOTALUL DE ELEVI DIN CLASELE V - X , SE MEDITEAZA. IMAGINATIVA CIFRRLE. eu nu pot sa calculez. Ca 100 - 120 /h × milioane de copii
1
0
Vorbiți și despre furtul banului public! Aia va plătesc , nu? Ipocritilor!!!
5
0
de ce folositi termenul "vanzatoare", au respectivele tiganci/c***i vre un certificat de atestare profesionala care sa le confirme statutul de vanzator???? orice kk face ce vrea in constanta, autoritatea locala e condusa de un nene care nu da doi lei pe oras...si a luat pensia militara, isi va lua si pensie de fost primar si pa...alt nenorocit la rand sa jecmaneasca orasul asta
4
1
Bai asta care cm de copii la lume altau sigur e zobi c***i dar toate hainele de pe voi sunt turcești .sau mai nou va îmbrăcați sh asa ca cine stie ce zobi esti si îți dai cu parerea
2
1
Lasati-le in pace, cumpara pentru cei din spital, nu baga mana in buzunarul nimanui. Daca ai pe cineva in spital si vrei o pijama nu te duci la supermaket, iei de acolo. Rautaciosi inutili asta sunteti
9
2
Aceste creaturi nu pot fi numite ..femei
4
8
I-ati gasit pe cei mai mari evazionisti, bravo. De ce nu scrieti de suma forfetara pe care nu trebuie sa o justifice parlamentarii? De noua marire a salariilor tot a parlamentarilor? Aaaaa, nu va bagati in politica? Va dati la urs in papuci de casa. Va umflati muschii la babute care vand patrunjel si haine, pentru un ban in plus pentru a achita facturile umflate, tot de alesii vostri. Nu v-ar fi rusine, analfabetilor.
23
6
munca i grea, bisnitarae , inselaciune, minciuni, toate sunt la mare cautare!societatea noastra le acepta cu drag si spor , saracia ,grija zilei, foametea, darile la stat,pentru asigurarea pensiilor nesimtite si castigurile inzecite a unora, a facut din popor groapa de gunoi !
14
4
cretinilor...da' la cita nesimtire aveti,va doare'n gaoz...
2
2
Articol de rahat...Va băgat mâinile în buzunar ..se joaca cu sănătatea voastră...va furat drepturile ..ducetiva draq de Romanii...
16
8
Sa va iau mainiile alea cu care scrieti asemenea articole in p**a pana vi se usuca , cand va trimit cetateni constantei sesizari cu ce se intampla in spital nu scrieti ca ia unflata aia dreptul de la conducere asa niste amarate care vand 2 3 soesete bagati imediat pe prima pagina !
19
7
Alea sunt chior i borate, marile vânzătoare. Și ce copii au la școala?! După modelul XTiganesc, își baga boracii la înaintare. In realitate, boracii nu frecventează școlile (ce sa faca acolo?!) și frecventează ce mai e de furat.
21
7
Alea sunt @c***i borate, marile vânzătoare. Și ce copii au la școala?! După modelul @t******c, își baga boracii la înaintare. In realitate, boracii nu frecventează școlile (ce sa faca acolo?!) și frecventează ce mai e de furat.
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272