REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Tenis: Federaţiile nordice susţin decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la Wimbledon

Tenis: Federaţiile nordice susţin decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la Wimbledon

Replica API 30 aprilie 2022 | 23:08 328

Federaţiile de tenis din Suedia, Finlanda, Norvegia şi Islanda au anunţat că susţin decizia organizatorilor turneului de Mare Şlem de la Wimbledon de a interzice participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi la ediţia din acest an, ca urmare a invaziei din Ucraina.

"Susţinem poziţia adoptată de LTA (Federaţia engleză de tenis) şi AELTC (All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului - n.red) privind participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi la probele din Marea Britanie. În aceste vremuri excepţionale, tenisul trebuie să facă tot ce este în puterea sa pentru a fi alături de poporul ucrainean împotriva ostilităţii statelor rus şi belarus", se precizează într-un comunicat comun dat publicităţii de cele patru federaţii, scrie Agerpres.

Jucătorii şi jucătoarele din Rusia şi Belarus au fost excluşi săptămâna trecută de la ediţia 2022 a turneului de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către armata rusă.

"În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi. De aceea, intenţionăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon", a explicat AELTC la momentul respectiv.

În urma acestei decizii, jucători precum ruşii Daniil Medvedev, numărul doi mondial, Andrei Rublev (8 ATP) şi Anastasia Pavliucenkova (15 WTA) şi belarusele Arina Sabalenka (4 WTA, semifinalistă anul trecut la Wimbledon) şi Viktoria Azarenka (18 WTA) nu-şi vor putea apăra şansele la turneul londonez.

Lawn Tennis Association (LTA), care supervizează principalele turnee de pregătire pentru Wimbledon, a decis să se alinieze la măsura luată de această competiţie de Mare Şlem şi să nu primească nici un rus sau belarus la Queen's sau Eastbourne.

Următorul turneu de Mare Şlem va avea loc între 22 mai şi 5 iunie la Roland Garros, iar organizatorii francezi nu au comunicat până în prezent nicio interdicţie pentru jucătorii ruşi şi belaruşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia nu sunt demorati, razboiul si politica nu are nimic cu sportul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272