REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Tenis: Spaniolul Roberto Bautista consideră 'nedreaptă' excluderea Rusiei din Cupa Davis

Tenis: Spaniolul Roberto Bautista consideră 'nedreaptă' excluderea Rusiei din Cupa Davis

Replica API 5 martie 2022 | 23:46 682

Tenismanul Roberto Bautista Agut, component al echipei de Cupa Davis a Spaniei care va întâlni România, vineri şi sâmbătă, în calificările competiţiei, a condamnat miercuri, într-o conferinţă de presă, invadarea Ucrainei de către Rusia, însă a criticat şi excluderea echipei Rusiei din Cupa Davis, decizie pe care a caracterizat-o ''nedreaptă'', transmite EFE, citată de Agerpres.

Roberto Bautista Agut

''Ce s-a întâmplat nu este bine, dar nu este corect să îi afecteze pe cei care joacă'', a comentat Roberto Bautista suspendarea Rusiei de către ITF.

Un alt jucător spaniol, Pablo Carreno Busta, a afirmat că tenismenii ruşi Andrei Rublev, Daniil Mevedev (numărul unu mondial) şi alţii au demonstrat că nu ''susţin'' invazia comandată de Vladimir Putin în Ucrania.

''Toate hotărârile, fie ele drepte sau nedrepte, vor cântări puţin faţă de ce suferă Ucraina acum'', a subliniat Carreno.

Căpitanul echipei Spaniei, Sergi Bruguera, a spus că nu ştie ''ce e corect şi ce nu'', în privinţa sancţiunilor dictate contra Rusiei, în timp ce Carlos Alcaraz şi Alejandro Davidovich Fokina nu au dorit să comenteze subiectul.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a suspendat marţi, pe termen nedefinit, federaţiile rusă şi belarusă din toate competiţiile pe naţiuni, Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King. Rusia este campioana en titre atât în Cupa Davis, cât şi în Cupa Billie Jean King.

Belarus urma să evolueze săptămâna aceasta contra Mexicului (4-5 martie), în play-off pentru Grupa Mondială I, astfel că nord-americanii s-au calificat direct pentru faza următoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
du.te in rusia muilae bine acolo
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272