REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Tentativă de înşelăciune! O femeie A FILMAT o ESCROACĂ ce acţionează în Satul de Vacanţă – Mamaia!

Tentativă de înşelăciune! O femeie A FILMAT o ESCROACĂ ce acţionează în Satul de Vacanţă – Mamaia!

Replica API 16 august 2019 | 02:12 771

AVEŢI GRIJĂ! Nu vă lăsaţi păcăliţi de “verigheta găsită” - VIDEO!

AVEŢI GRIJĂ! Nu vă lăsaţi păcăliţi de “verigheta găsită” - VIDEO!

Aveţi mare grijă, să nu fiţi victimele escrocilor pe litoral! Una dintre metodele folosite de escroci este cea a “obiectului găsit”. Mai exact, o persoană se preface că a găsit un obiect de valoare şi îi propune martorului la “descoperire” să nu spună nimic şi să împartă prada. Martorul este invitat să dea o sumă de bani, în schimbul obiectului “valoros”. Cel care intră în posesia obiectului realizează, ulterior, că… e o mare ţeapă! Aşa-zisul aur găsit (căci despre aur este vorba) este o tinichea în toată regula.

O femeie a filmat o individă care i-ar fi făcut propunerea descrisă mai sus şi a postat-o pe o reţea de socializare, cu următoarea descriere a situaţiei: „Buuunnn... şi să vă spun păţania mea din Satul de Vacanţă - Mamaia (…). La un moment dat se apropie de mine o doamnă care părea graviduţă şi se apleacă la picioarele mele. Se pare că găsise o verighetă "sănătoasă". I-am zis să o dea vânzătoarei că poate vine cineva după ea. Domniţa mi-a zis să tac, să nu spun nimic că împărţim prada. Eu, corectă până în pânzele albe, bineînţeles că nu am tăcut şi i-am zis chiar atunci vânzătoarei. A refuzat să înapoieze verigheta şi a ieşit pe uşă sfidătoare. M-am dus după ea şi am filmat-o, moment în care mi-a smuls telefonul din mână şi mi l-a dat de pământ. Vânzătoarea, văzând că individa ridică mâna asupra mea, şi-a trimis soţul să ajute. Atunci , "domniţa" i-a înmânat verigheta acestuia şi a plecat mai departe nestingherită. Am chemat Poliţia care nici măcar nu s-a obosit să îmi ia o declaraţie, în schimb au avut grijă să se asigure că le voi duce verigheta la secţie...”, relatează femeia. Situaţia descrisă de aceasta s-a petrecut miercuri seara, 14 august. Tot aceasta a adăugat că: „Din câte am înţeles, este o "practică" a hoţilor cu verighetă şi numai ieri au fost ţepuite 30 de persoane: individa se preface că a găsit o verighetă, împărtiţi "prada", acceptând să îi daţi o sumă modică şi să rămâneţi dumneavoastră cu verigheta pentru a o amaneta. La amanet, surpriză: verigheta respectivă care este destul de grea şi groasă, nu este de fapt din aur, iar tu rămâi păgubit de câteva milioane pe care i le-ai dat individei pentru a rămâne cu ea. Este o întregă reţea de fapt... Eu am filmat-o pe una dintre ei”, a conchis femeia.

Contactaţi de “Replica”, reprezentanţii Poliţiei au confirmat că a fost deschis un dosar penal, iniţial pentru furt. Ulterior, au constatat că, într-adevăr, verigheta nu este din aur, deci este vorba despre o tentativă de înşelăciune, iar în momentul de faţă încearcă să dea de individa din filmare! De cealaltă parte, femeia care a filmat-o pe escroacă spune că nu este interesată de telefon (chiar dacă escroaca i l-a spart), ci că este interesată ca astfel de indivizi, ca cea surprinsă de ea în acţiune, să fie prinşi de Poliţie!

De precizat că mai mulţi cetăţeni au contactat "Replica", pentru a oferi mai multe indicii cu privire la aceşti escroci! Un indiciu este acela că femeia acţionează alături de un bărbat, probabil soţul ei, cei doi fiind însoţiţi de un copil. În cazul în care el abordează lumea, varianta este: "Am probleme, am rămas fără combustibil să ajung acasă cu familia. Daţi-mi câteva mii de lei, vă dau în schimb verigheta, care e mult mai scumpă, vă recuperaţi banii dacă o vindeţi!". Cei care au contactat ziarul "Replica" au precizat şi elemente legate de maşina celor doi, care au fost transmise mai departe, Poliţiei!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cioropinele la munca nu se duc
0
0
Pai cine se incumeta sa dea bani asteia chiar merita sa ia teapa.Prostia costa.
5
1
Sa vi cu trenu direct de la Arad sau Cluj , la Constanta . Ai zice ca ai ajuns , in Imperiu Otoman .
4
1
Rusine rusine rusine unde este politia locala ca asa da amenzi toata ziua pe astia nu i vede sant orbi
9
3
muie multa mazare, ai stricat un cartier intreg cu Henri Coanda al tau, nu poti merge pe strada, nu poti merge civilizat in mijloacele de trasnport in comun ca vin inaripatele tale din Henri Coanda. Sa o sugiiiiii de le toti oamenii ce sufera in urma actelor tale de mare primar. Sper ca si mata sa calatoreasca cu mijloacele de transport in comun si sa se loveasca de ''bunatatea si atitudinea'' ciorilor pe care le-ai protejat. Puscarie cat mai grea, sper sa te urmeze si cei care te-au ajutat in ruinarea acestui oras.
32
2
asta care filmeaza nu s-a prins ca aia era pe inselat. ea era suparata de ce a gasit verigheta si si-a insusit-o
12
4
Hai sa ti dau un inel cu diamante pt iubitica ta, haoleu mancatias salariu tau de bugetar!
5
4
bine ca a pozat cioara,vara asta deja este compromisa pentru stancuta de mi-ar venii la indemana i-as pocnii moaca de bordura
19
0
tigani si moldoveni. si in cazul de fata s.a intalnit cu un roman
9
4
Morti lor de tigani
34
1
Nu e talharie e tentativa de omor. O sa plece femeia in Anglia
12
0
Raiul hotilor.
19
0
asta este de la tepari pentru tepari.
12
0
Aceasta inselatorie functioneaza doar din cauza coruptiei la care sunt dispusi romanii. La fel si accidentul, in ambele cauze sunt chestii pentru care se da o spaga ca sa fie bine.
19
1
Qustange, orasul tiganilor
40
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212