REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Teodor Meleşcanu: Partidul Forţa Naţională a pregătit un manifest politic pentru alegerile locale şi parlamentare

Teodor Meleşcanu: Partidul Forţa Naţională a pregătit un manifest politic pentru alegerile locale şi parlamentare

Replica API 9 martie 2020 | 00:00 1064

Teodor Meleşcanu

Preşedintele interimar al Partidului Forţa Naţională (PFN), Teodor Meleşcanu, a declarat, la Târgu Mureş, că formaţiunea a pregătit un manifest politic pentru alegerile locale şi parlamentare, care s-ar putea finaliza săptămâna viitoare, în care se prevede, între altele, că agricultura trebuie să devină una ecologică.

Meleşcanu a precizat, într-o conferinţă de presă, că acest document pentru alegerile locale şi parlamentare se va numi "Manifestul politic al Partidului Forţa Naţională" şi este conceput de specialişti din mai multe domenii de activitate, în urma unei largi consultări cu membrii organizaţiei.

"Pentru noi punctele principale le reprezintă încurajarea capitalului românesc, apoi formarea cetăţenilor români pentru a fi o adevărată forţă la nivelul României şi la nivel internaţional. Noi pornim de la ideea că există două elemente fundamentale - capitalul şi munca. Capitalul trebuie să fie încurajat de autorităţi, iar oamenii care muncesc să beneficieze de două elemente: să fie sănătoşi pentru a putea munci şi să fie educaţi pentru a putea munci cu folos. Din punctul nostru de vedere aceasta este principala abordare pe care o avem. Pentru noi reindustrializarea României este una din temele fundamentale, cu sprijinirea şi promovarea capitalului românesc. Apoi trebuie să fie foarte clar faptul că agricultura este una din resursele fundamentale ale României - ideile pe care le avem se referă la o agricultură ecologică, combinată cu turismul rural, care vor aduce cetăţenilor români, în special micilor fermieri, posibilitatea de a trăi demni. Al treilea element - promovarea unei societăţi digitale, în care România să reuşească un salt înainte mult mai important decât prin mijloacele convenţionale", a declarat Teodor Meleşcanu, potrivit Agerpres.

El a susţinut că Partidul Forţa Naţională este un partid "patriotic" şi reprezintă o nouă modalitate de gândire a politicii - între zona politică şi zona societăţii civile.

"Obiectivul fundamental pe care îl avem este acela de a lupta pentru o Românie care să fie mult mai coerentă şi mai coezivă decât în aceste momente, indiferent de afinităţile politice ale unora sau altora, există probleme fundamentale pe care trebuie să le avem în vedere. Şi fără coeziunea tuturor cetăţenilor României nu vom reuşi să facem ceea ce ne-am propus. Din partea noastră, propunerile pe care le avem se referă la creşterea coeziunii sociale în România, în al doilea rând - respectarea şi promovarea valorilor naţionale ca stat membru al Uniunii Europene şi în al treilea rând - de promovare şi sprijin al capitalului românesc şi societăţii româneşti", a precizat Meleşcanu, care a spus că din manifest nu au fost omise probleme precum funcţionarea justiţiei, drepturile şi libertăţile cetăţeanului sau securitatea.

Teodor Meleşcanu s-a aflat timp de două zile în judeţul Mureş, alături de secretarul general al formaţiunii, Mircea Găinuşă, pentru o serie de întâlniri cu membrii Partidului Forţa Naţională. Potrivit lui Meleşcanu, în timpul vizitei sale a avut consultări şi cu liderul PSD Mureş, Vasile Gliga, pe marginea găsirii unor modalităţi de sprijin reciproc în alegerile locale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca si tu mai ai forta, eu imi dau demisia de la locul de munca.
1
0
Cati membri o avea?
3
0
Numai cu Rolex ii place fosilei!Batut cu Rolexul peste tample pana i sare sangele!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212