REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Teodorovici vrea să taie în carne vie după vizita FMI: vorbește de o restructurare masivă în sectorul bugetar

Teodorovici vrea să taie în carne vie după vizita FMI: vorbește de o restructurare masivă în sectorul bugetar

Replica API 8 iunie 2019 | 04:52 405

România poate în doi ani de zile să elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, dacă vor fi restructurate zonele în care banul public este cheltuit într-un mod nejustificat, a declarat joi ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Le spunem și celor de la Fondul Monetar Internațional că România poate cam în doi ani de zile să își stingă deficitul de 28 de miliarde de lei. Suma nu este mare, dacă stăm cu toții să vedem acele zone în care banul public se cheltuie într-un mod nejustificat” a spus ministrul.

În context, ministrul a vorbit despre creșterea economică și de nevoia de accelerare a investițiilor, mai ales în zona publică.

„Este nevoie de accelerarea investițiilor, mai ales în zona publică, în transporturi sau în sănătate, pentru a face creșterea economică sustenabilă. Inca mai sunt de făcut eforturi, in noul context politic lucrurile se așează, oamenii se apucă de treabă, încep să își reia încrederea în economia din România”, a zis el.

Teodorovici a spus că nu finanțarea este motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează, ci din cauza capacității slabe a unor structuri cum sunt compania de drumuri sau cea de căi ferate, care nu se mobilizează suficient.

Un euro în proiecte de infrastructură aduce doi euro în economie, a spus ministrul. Bugetul general consolidat a încheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), reprezentând 2,88% din PIB.

O delegație a FMI s-a aflat în ultimele zile în România, pentru a face evaluări asupra mersului economiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da cu ma-ta de pamant , avortatule ai scapat cu decretul lui ceausescu ! a fatat un bou care ne streseaza pe noi baga-si-ar pula in ma-sa de vita .
1
5
La toate alegerile de acum inainte trebuie sa iesim masiv la vot sa dam de pamant cu PSD-ul asta nenorocit care ne sfideaza si batjocoreste in cel mai nesimtit mod! Ieri, in Senatul Romaniei, PSD si ALDE au facut zid pentru tariceanu ca sa nu fie anchetat si judecat pentru HOTIA de 800 000 de euro! Azi, maine, guvernul va da OUG ca si primarii, viceprimarii, presedinti de CJ, sa primesca si ei PENSII SPECIALE.. Asta nu se poate! Bugetul este al tarii, al tuturor romanilor, NU LA O GASCA DE HOTI!
7
1
De ce nu va sinucideti ?
5
0
Postarile de mai jos dovedesc inca o data cat de jos a ajuns aceasta populatie. Pentru cine a citit postari pe site-uri din tari civilizate si face o comparatie cu dejectiile emanate de creierele romanilor isi va da seama ca este o diferenta comparabila cu aceea dintre capacitatea intelectuala a lui Albert Einstein si cea a unui urangutan.
0
2
fara educatie , fara respect , necivilizati dupa anii buni de ...viata fara rost, dar poate mai aveti timp!
1
0
bai vita userista chiar crezi ca reusesti sa ne pacalesti cu postarea asta?Bai prostule ,invata sa scrii ,numai boii useristi scriu cu atatea greseli ,semeni cu postacu userist Escu el este cel mai prost dintre voi ,mai ales ca batranii nici macar nu citesc comentariile unor tampiti ,astia sunt la o tabla ,la o plimbare la somn Auzi, stau batranii pe internet ha,ha,ha si mai si comenteaza. Bai Dudu esti prost ? Daaaaaaaaa!
3
4
fosila e mata si tactu imbecilule ne educat ca ei te-au crescut nu ai baut numai apa vorbeste frumos cu pensionari inbecilule si mai sunt prosti ca tine in tara asta care nu respecta batrini din ce lapti ai esit tu ma animalule din lapti de rechin sictir inpuscate
2
8
daca vine pnl va ia tot , inclusiv pula , o ia in gura .
5
3
sa dati afara penionarii, daca vor sa munceasca sa nu mai ia pensie. Sa lase loc la tineri care nu au unde sa se angajeze de fosilele batrane si sunt nevoiti sa plece din tara.
8
3
Daca eliminati pensiile speciale castigati 2miliarde din start mai desumfltiva salariile alea grase ca nu le meritati nici unul din parlament taiati din toate comisiile inutile eliminati incompetetii din fruntea companiilor de stat si hartogaraia inutila etc etc si poate atunci se va misca ceva
10
4
Da,banul public este cheltuit nejustificat,asa este.Dar pana acum de ce v-ati facut ca nu stiti?Lumea v-a taxat la vot.Sunt f multe persoane angajate fictiv,chiar si in sectorul privat.Datorita coruptiei din sectorul bugetar.Vreti exemple cu nume din sectorul medical?Desfiintati hartiile inutile,stampilele inutile,nepotismul, traficul de influenta, eficientizati folosirea calculatorului,dati afara pe cei care au implinit varsta pensionarii abrogand acea lege care le permite sa mai stea 2ani,caci oricum nici aceia nu v-au votat.Altfel in cativa ani,cei care lucreaza nu vor mai putea sustine pen
13
5
PSD a dat,PSD a luat.PSD e un partid de cacat.
12
6
Reduceti personalul bugetar: pensionarii militari si civili dati afara, persoanele la care orele de program nu conteaza vin si pleaca asa cum vor, date afara, amante nepoti nepoate care nu muncesc deloc si sun platite cu salarii grase, date afara. Si astfel se va eficientiza sistemul bugetar.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272