REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
13.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Teodosie cere să fie ridicat în rang de mitropolit în ierarhia BOR

Teodosie cere să fie ridicat în rang de mitropolit în ierarhia BOR

Ana Maria LIPAN 24 octombrie 2023 | 00:00 3666

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a cerut, printr-o scrisoare transmisă conducerii Bisericii Ortodoxe Române, ca arhiepiscopia să fie ridicată la rang de mitropolie.

Teodosie cere sa fie ridicat in rang de mitropolit in ierarhia BOR ÎPS Teodosie

Este a doua încercare de acest fel a arhiepiscopului, prima fiind în 2021, când Patriarhul Daniel l-a criticat aspru pe Teodosie și i-a refuzat cererea.

În 2021, reacția conducerii Bisericii Ortodoxe a fost categorică

În 2021, reacția conducerii Bisericii Ortodoxe a fost categorică. Solicitarea arhiepiscopului Teodosie reprezintă „o ambiție personală”, potrivit documentului trimis lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod „din încredințarea” Patriarhului Daniel. „Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc.”, se arăta în răspunsul Bisericii Ortodoxe.

Arhiepiscopul Tomisului a fost criticat și pentru reacțiile sale publice în contextul pandemiei, care „au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”. Arhiepiscopia Tomisului a fost acuzată și de refuzul de a-și plăti facturile vechi din 2016, în valoare de 468.822 de lei către Patriarhie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are tupeu nu gluma! Asta mai lipseste!
5
0
Sa-l faca mitropolit la puscarie pe nenorocit .
5
2
Visezi cam mult, preaincornorate!!!
6
2
Sunteti mincinoasa doamna! Arhiepiscopul nostru cere sa fie reactivata prima mitropolie de pe teritoriul Romaniei,indiferent de cine este sau va fi Mitroplolitul Tomisului.Felul cum schimbati adevarul va va face sa nu mai aveti parte de El.
3
12
asta a si fost schema, de a umplut Dobrogea de schituri si manastiri
15
2
Pana si Biserica a inceput sa-si dea cu stangu-n dreptu' inloc sa aduca exemplu de impacare,de pace
10
0
Nu e problema de interes national. Nu e nici o problema de comentat de catre cei care oricum nu inteleg si nu accepta religia si cele legate de aceasta. Populatia inraita si pusa mai mult pe muscat bucile aproapelui are ,pe langa mari lacune,prapastii in educatie,multe alte necazuri reale,trecute sub pres .
5
10
Sa o mestecați că pe guma de mestecat.Succesuri !
2
6
hai mars, mai popa mincinos!
15
4
dragul mamii Teodosulic,bine-ti mai sede mitropolit.Cand veti vedea uraciunea pustiirii la locul in care nu sade sa fie atunci sa stiti ca sfarsitul veacurilor este aproape
14
1
Să-l ridice în rangă cel mai mare violator! Oricum așa îi place lui s-o ia, la oqu maro și la mwy!
16
1
Aceiasi mizwrie. Unul se vrea mitropolit altul general cu 4 stwle. Unul a ridicat biserici sa aiba la numar pt a devenii mitropolit altul intenteaza dosare si procese. Tara asta este blestemata
15
2
De ce nu se pensionează popa ăsta?
19
1
E nebun daca-l face mitropolit o sa-si piarda mintea de tot. m******n cum te-a botezat mama ta, dacă ramaneai în Moldova pasteai vacile acum, nu purtai butoni de aur cu diamante și haine poleite.
20
1
vorbeste cu prietenu Putina poate iti face la el acolo,si ia-o si pe purci Sosoca sa-ti traga clopotu,sa nu-l uiti pe discotecarul Teodorrovici sa-l pui la vandut lumanari ca se pricepe la finante
19
2
O sa ia locul lui Putin! Grija mare...
10
1
Cata bani adunam pentru el de mulți oameni de afaceri petru el și câte drumuri iam făcut la Dorna și cine ia plătit o mare parte din construcție
13
1
Huaaaaaaa, nu-ti mai ajunge!
14
2
......si de ce îl mai țineți pe acest domn în funcție? Doctoratele conduse de el lezează însuși ciclul de studii Doctorale. Auzim, dle Rector? Ce mizerie!
25
2
Arhiepiscopul Tomisului a fost criticat și pentru reacțiile sale publice în contextul pandemiei, care „au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”. Arhiepiscopia Tomisului a fost acuzată și de refuzul de a-și plăti facturile vechi din 2016, în valoare de 468.822 de lei către Patriarhie. ASTEA FIIND SPUSE JUDECATI SINGURI CEI CU CREIERE NU HABOVNICI PUPATORI DE MOASTE.
23
4
Mitropolit Ok ok intreb k un neștiutor Pe cite guri maniinci Ce ai sa iei cu dumneata cînd ai sa pleci la cele veșnice. Merita sa reflectezi,iubitorule de argint ce esti.
18
3
S au activat satanistii. Cititi mai jos
8
23
Daca se poate... sa fie ridicat in teapa
31
8
dar sa fii impozitat cu 70 %, nu vrei, -te-n gura aia spurcataa de turnatorr borfass si pedofill
27
7
Securistul Theodosie stie ceva despre Daniel si il shantajeaza asha se explica tupeul lui m***e,aici nu este nici vorba de dragoste creshtina ci avem numai orgolii si ambitzii.
34
3
Patriarhul Daniel are o gandire sănătoasă si sper ca nu va accepta cererea lui Teodosie . Înființarea unei noi mitropolii înseamnă o altă institutie bisericească cu sute de functii care vor fi plătite din bugetul statului . La două judete o mitropolie nu se justifica .Teodosie nu a auzit de reorganizarea teritoriala .Daca Dobrogea va fi un judet nu vor mai exista două arhiepiscopii una va fi indeajuns .Ajunge o Mitropolie pt sudul Romaniei ,parintele Daniel este Patriarh ,Mitropolit al Munteniei si Dobrogei si Arhiepiscop al Bucureștiului . Sper ca de această data conducerea Bisericii sa nu mai răspundă acestei ambiții personale.
31
5
Și altceva ce mai vrea escrocul ăsta ordinar? Cumva mai multe apuli in acur și niste șpăgi !? O jigodie ordinară, escroc în sutană! Preoții adevărați nu mai au loc de parțarii leprei de Teosodosei !
39
4

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389