REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Teren obţinut pe legea 15, transformat în AFACERE IMOBILIARĂ!

Teren obţinut pe legea 15, transformat în AFACERE IMOBILIARĂ!

Replica API 3 martie 2018 | 00:00 573

Ce descurcăreţi sunt unii! Vezi DOCUMENT

Ce descurcăreţi sunt unii! Vezi DOCUMENT

Consilierii locali din Năvodari au fost convocaţi, vineri, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli. În afară de convocatorul pus la dispoziţia aleşilor locali cu 5 zile înainte de şedinţă, există şi o ordine de zi suplimentară.Unul dintre proiectele înscrise pe ordinea suplimentară se referă la „aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza DALI, şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului ‘Lărgire şi asfaltare pod ecluză’” (detalii: https://www.replicaonline.ro/podul-de-la-navodari-va-fi-largit-cu-bani-de-la-ministerul-dezvoltarii-trei-benzi-in-loc-de-doua-347659/).

În afară de astfel de proiecte, au intrat în discuţie şi rezilierea unor contracte de constituire a dreptului de superficie asupra unor terenuri. Situaţia a fost neclară în ceea ce priveşte proiectele iniţiale transmise pentru a fi introduce pe ordinea de zi suplimentară şi documentele apărute la mapa consilierilor. din acest motiv, contactat de “Replica” de Constanţa, primarul Florin Chelaru a explicat că iniţiativa în premieră pentru oraşul Năvodari o constituia, de fapt, un teren atribuit pe legea 15 (lege prin care administraţiile locale pot acorda, cu titlu de folosinţă gratuită, terenuri tinerilor, în scopul construcţiei de locuinţe).

Numai că, din câte se pare, această situaţie specială la care face referire primarul, nu a mai ajuns în dezbaterea aleşilor locali. Chiar şi aşa, edilul a explicat cum stau lucrurile: „O persoană care a primit teren pe legea 15, prin 2014, s-a asociat cu o altă persoană şi au construit un imobil cu 3-4 apartamente. Indicatorii din contractul iniţial, în ceea ce priveşte construcţia, au fost respectaţi. Numai că, ulterior, au început să vândă din acele apartamente.

Noi ne-am sesizat atunci când primul cumpărător a venit să se declare la primărie. Era clar că acel teren nu mai putea fi considerat ca fiind atribuit pe legea 15, aşa că oraşul face o evaluare, prin evaluator, pentru tot terenul, şi schimbăm destinaţia terenului. Se va da sub superficie. Interesul este ca oraşul să maximizeze încasările. Situaţia aceasta este, oricum, o premieră pentru noi, nu s-a mai întâmplat ca cineva care a obţinut teren pe legea 15 să procedeze aşa”, a explicat Chelaru. Întrebarea se pune: nu cumva beneficiarul terenului pe legea 15 a încălcat legea?

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comentarii fara valoare. POpulimea nu este deranjata, asteapta venitul minim garantat oferit de guvern, primarie sau extraterestrii. Fara suparare, subiectul acesta nu intereseaza pe careva. Se fura de ani de zile si nimeni nu zice nimic, ba din contra se voteaza primari condamnati pentru delapidari iar POpulimea nate din palme si asteapta pomana promisa. Baga domle manele ca alea e bune. Sic
3
0
Ca la cernavoda cu loturile lega 1t
1
0
Asociat cu chelaru
2
1
Damian este
2
0
Cu toate ca conduce mai tot timpul matol ! Ce sa faca ala la respectarea legii ? Cand el si cu nevasta-sa incaseaza 10.000 lei pe luna...
1
0
Nu ati mai primit banii de la primarie si acum face ti gargara
4
1
Celege sa incalce daca a facut cu stirea primarului exact ca in Costinesti ! Primarul de-a lungul timpului a acordat dupa bunul plac cate 2-3 loturi anumitor persoane care i-au facut campanie la alegeri,iar acestia le-au vandut din faza de acte si o amarat de temelie facuta din 3 pietre aruncate intr-o groapa.Aici nu s-a incalcat legea ?Toate terenurile ar trebui luate la verificat si anulata doispozitia celui care nu a binevoit sa-si ridice imobilul mult visat zic ei !Dar cine ?
1
1
nu cumva sunt afacerile dumneavoastra cu buna stiinta cind a ti dat autorizatir nu a ti vazut ca faci bloc multi s au imbogatit cu terenuri le legea 15 sa va fie rusine ca a ti stiut de toate neregurile si trebuie luat la inintrebari mitran care il tineti pe functie un ordinar
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614