REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Tichetele pentru pensionari, valabile doar în anumite magazine?

Tichetele pentru pensionari, valabile doar în anumite magazine?

Replica API 16 aprilie 2016 | 01:20 2209

„Magazinul pensionarului“ se redeschide?! Reprezentanţii administraţiei locale din Constanţa anunţau că s-a terminat cu umilinţa, iar pensionarii constănţeni nu vor fi nevoiţi să mai stea la cozi interminabile pentru a intra în posesia pachetelor cu alimente oferite de Primărie. În schimb, vor primi vouchere în cuantum de 40 de lei. Deşi la începutul implementării proiectului „Respect” reprezentanţii primăriei au susţinut că pensionarii vor putea achiziţiona alimente de la orice magazine, acum situaţia pare să se schimbe.

Potrivit surselor noastre, anumite cluburi ale pensionarilor ar putea fi transformate în magazine alimentare speciale pentru pensionari. Genul celor din 2012, inaugurate cu mare fast de primarul de atunci, Radu Mazăre. Proiectul social al fostului edil, „Magazinul pensionarului“, nu a avut succes, asta din cauza faptului că produsele erau destul de scumpe.

Aşa că, magazinele au fost rapid desfiinţate. Există persoane care spun că pensionarii nu-şi vor putea achiziţiona alimentele decât din aceste spaţii special amenajate. Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, afirmă că situaţia este incertă şi că nu se ştie, deocamdată, dacă se va reveni la acest proiect. „Sunt doar nişte dicuţii, nu s-a hotărât nimic. Este mai complicată situaţia, pentru că apare problema concurenţei”, a declarat Tramudana.

Chiar şi aşa, un fost club al pensionarilor situat pe bulevardul 1 Mai a fost desființat pe 12 martie a.c. În locul acestuia, se pare că va fi un magazin alimentar. Amintim că distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul, reşedinţa sau adresa de corespondenţă comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărţii de identitate.

Acestea vor fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente și nu pentru achiziţionarea de ţigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani. Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reşedinţă, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Primăriei Municipiului Constanţa. În ceea ce primește distribuirea tichetelor, administrația locală a afirmat că speră să le acorde până de Paște.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272