REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Top 10 remedii pentru flegmă și mucus ușor de pregătit acasă!

Top 10 remedii pentru flegmă și mucus ușor de pregătit acasă!

A.F. 26 octombrie 2022 | 00:00 606

Flegma este un tip de mucus pe care organismul îl produce în plămâni și tractul respirator inferior. Este cel mai vizibil atunci când o persoană este grav bolnavă sau are o stare de sănătate de lungă durată.

Mucusul formează o căptușeală protectoare în anumite părți ale corpului, chiar și atunci când o persoană este sănătoasă. Mucusul previne uscarea acestor zone și ajută la apărarea împotriva invadatorilor, inclusiv a virușilor și bacteriilor.

Infecțiile, alergiile și fumatul pot cauza acumularea de mucus în exces în organism.

Cum să scapi de  flegmă și mucus acasă

Luați în considerare următorii pași pentru a ajuta la eliminarea excesului de mucus și flegmă:

1. Păstrați aerul umed

Aerul uscat irită nasul și gâtul, determinând formarea mai multor mucus ca lubrifiant. Plasarea unui umidificator  în dormitor poate promova un somn mai bun, menținând nasul curat și prevenind durerea în gât.

2. Bea multe lichide

Corpul trebuie să rămână hidratat pentru a menține mucusul subțire. Când o persoană este bolnavă de răceală, consumul de lichide suplimentare poate subția mucusul și poate ajuta la drenarea sinusurilor.

Persoanele cu alergii sezoniere pot descoperi că menținerea hidratării ajută la reducerea congestiei.

3. Aplicați pe față un prosop cald și umed

Un prosop cald și umed poate fi un remediu liniștitor pentru o durere de cap a sinusurilor. Inhalarea printr-o cârpă umedă este o modalitate rapidă de a returna umezeala în nas și gât. Căldura va ajuta la ameliorarea durerii și a presiunii.

4. Ține capul ridicat

Când acumularea de mucus este deosebit de deranjantă, poate ajuta să dormi sprijinit pe câteva perne sau într-un scaun înclinat. Statul întins poate crește disconfortul, deoarece se poate simți ca și cum se adună mucus în partea din spate a gâtului.

O persoană poate utiliza și perne hipoalergenice.

5. Nu suprima tusea

Poate fi tentant să folosiți supresoare atunci când vă confruntați cu o tuse sâcâitoare, plină de flegmă. Cu toate acestea, tusea este modalitatea corpului de a menține secrețiile din plămâni și gât. Folosiți siropuri pentru tuse cu moderație.

6. Scapă discret de flegmă

Când flegma se ridică din plămâni în gât, este probabil că organismul încearcă să o elimine. A-o  scuipa este mai sănătos decât să o înghiți.

7. Folosiți un spray nazal salin sau clătiți

Un spray salin sau un irigator pot elimina mucusul și alergenii din nas și sinusuri. Căutați spray-uri sterile care conțin doar clorură de sodiu și folosiți apă sterilă sau distilată când clătiți.

8. Se face gargara cu apa sărată

Apa sărată poate calma un gât iritat și poate ajuta la curățarea mucusului rezidual. O persoană poate adăuga o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și poate face gargară de mai multe ori pe zi.

9. Folosește eucalipt

Experții au folosit produse din eucalipt de ani de zile pentru a atenua tusea și pentru a reduce mucusul. De obicei, oamenii le aplică direct pe piept. O persoană poate adăuga, de asemenea, câteva picături de ulei de eucalipt într-un difuzor sau într-o baie caldă pentru a ajuta la curățarea nasului.

10. Evitați iritanții

Substanțele chimice, parfumurile și poluarea pot irita nasul, gâtul și căile respiratorii inferioare, ceea ce face ca organismul să producă mai mult mucus, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Flegma si mucus usor de pregatit acasa, ahahahaha!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272