REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Trageri, în premieră, cu sistemul HIMARS din dotarea Armatei României, în Capu Midia. Video

Trageri, în premieră, cu sistemul HIMARS din dotarea Armatei României, în Capu Midia. Video

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 1702

La Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu", din Capu Midia, au avut loc în premieră, în perioada 8-10 iunie, trageri cu sistemul HIMARS intrat în înzestrarea Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza" în anul 2021.

Tragerile au avut loc în marja exercițiilor „Unirea 22" și „Viforul 22", desfășurate de structuri din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” în baza unui scenariu fictiv, care au avut ca scop exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor pentru asigurarea sprijinului prin foc al unei grupări de forțe care desfășoară operația de apărare a litoralului.

Achiziționarea sistemului HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost stabilită prin Legea numărul 46/2018 pentru realizarea „Capabilității de sprijin de foc indirect” aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” - HIMARS.

Documentul prevede achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţia, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanţa, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO.

Sistemele de lansatoare multiple de rachete, parte importantă a sistemului de artilerie terestră, acţionează, pentru îndeplinirea misiunilor, independent sau integrat cu celelalte sisteme. Datorită caracterului de interoperabilitate, sistemele lansatoare multiple de rachete pot fi puse la dispoziţia NATO, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul Alianţei şi a iniţiativelor regionale.

Sistemul HIMARS și-a dovedit maturitatea operațională în conflicte reale, fiind testat pe timpul operațiilor militare.

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa acuzi acum ca Germania, Ucraina si restul tarilor membre UE sunt naziste si rusii vor sa ne denazifice, este ca si cum noi i-am acuza acum pe rusi ca au inceput sa consume iar carne de om, cum au facut-o in timpul celor 2 razboaie mondiale. Este FIX acelasi lucru. Avem evenimentele recente cand soldatii rusi,cunoscuti drept orci rusi, au consumat carne de caini in timpul incercarii lor esuate de a ajunge in Kiev si au fost nevoiti sa se retraga, pentru ca efectiv nu mai aveau ce manca si nici "suport", practic ramaneau fara alimente si munitie,in timp ce le cadeau bombe in cap din drone
7
0
Chiar va rog, cautati fotografii cu rusii din perioada celor doua razboaie mondiale, cand se pozau in grup cu capete de OM si alte membre si organe, aranjate frumusel pe masa, in spirit culinar... Poti bombarda Mariupol pana nu mai ramane fir de iarba si om in picioare, poti interzice cuvantul Ucraina in scolile din regiunile invadate de Rusia incepand cu 24 februarie, dar un lucru nu-l poti sterge niciodata. ADEVARUL ISTORIC si satanismul care l-a facut Rusia si toti cei din jurul Moscovei de-a lungul istoriei. Lucru care a incetinit si stopat evolutia omului si l-a indepartat de menirea lui.
7
0
Asta nu e propaganda, idiotilor! Prostii satului! Asta este purul adevar, adevarul istoric. ESTE EVIDENT ca nu va puteau preda astfel de evenimente sataniste in scoli, pentru ca erati copii si v-ar fi destabilizat psihic, v-ar fi distrus copilaria, dar asta nu inseamna ca nu s-a intamplat. Si e de datoria voastra sa cunoasteti adevarul istoric si sa invatati din istorie, ca sa nu repetati greseala. De 12 ori ne-a invadat Rusia in istorie. Nu vom fi niciodata prieteni cu Rusia. Punct! Poate ii iertam, ca suntem ortodocsi, dar nu vom fi prieteni niciodata. Cautati imagini cu canibalii din URSS!
1
0
...iar Foametea Sovietica pornita de Stalin, a fost cea care a scos raul din oamenii din URSS si i-a transformant in animale salvatice, in canibali. S-a dovedit si prin 2004 au si recunoscut rusii, ca o mare parte din canibalii sovietici nu ucideau ci cumparau organe si bucati de oameni sau faceau "troc" pentru a-si hrani familia. Practic erau unii care vanau oameni, ii ucideau si le duceau astora sa manance... voi realizati cat de oribil si de "imperiu Satanei" era si inca este pamantul Rusiei de astazi? De ce faceti blasfemia, nenorocitilor din partidul A U R sa vreti Romania langa Rusia?
1
0
Iar pentru idiotii astia care sunteti rusofili. Va rog sa va documentati despre canibalismul din Rusia de-a lungul istoriei, in special in perioada dintre cele doua razboaie mondiale. Trupele NKVD aveau ordin sa traga in "salbaticii rusi" care efectiv mancau oameni. Nu e niciun fel de propaganda sosocista. Asta este purul adevar documentat chiar si video si foto. Mult mai grav este faptul ca se "comercializa" carnea de om pentru consum de catre satanistii aia salbatici din URSS, dupa cum spun ei erau indivizi fara scoala, fara posibilitait, dar cetateni rusi. Iar Foametea Sovietica...
1
0
Potriviti istoricilor si expertilor militari, sovieticii ar fi intarziat cu ce putin 1 an de zile in incercarea de a ocoli muntii Romaniei si a ajuge spre Germania prin Campia Romana. Pentru ca rezistenta luptatorilor romani din munti era indestructibila, iar ca sa duceau conservele sovietice prin munti era sinucidere curata pentru ei. Noi nu ne-am aliat cu URSS, ne-am intors impotriva nazistilor. Iar URSS nu ne-a ocupat si nu aveau garantia ca or sa reuseasca. Faptul ca Romania a STOPAT alimentarea tancurilor naziste cu petrol romanesc, a decis soarta razboiului. Deci NOI am invins nazismul.
6
0
Din fericire pentru rusi si pentru pacea globala, noi europenii si toti cei din lumea civilizata, din Vest, suntem cei care vom aduce pacea. Iar NATO este o alinata defensiva, asta inseamna ca ori de cate ori se va ridica un alt Hitler, un alt Putin,ii vom opri. Cititi istoria! URSS nu a facut decat sa impinga trupele lui Hitler, dupa ce nazismul de destrama deja, tarile din Eurpa de Est deja se intorceau impotriva nazismului, ceea ce este un fals istoric ca sovieticii au fost mari zmei in razboi. Sovieticii s-au blocat in nord-estul Romaniei vreo 3 luni de zile, pana am intors noi armele.
6
0
Ba, prostii satului! Va dau cateva informatii de ordin militar. Ultimele rachete dezvoltate pentru sistemul HIMARS pot lovi cu precizie de suta la suta pana la 480 km, iar maxim range este de 499 km. Asta inseamna ca de undeva de prin padurile din satul Stara Huta, nord-estul Ucrainei, pot lovi FIX varful piramidei unde e mumificat Lenin, in Piata Rosie Moscova aka Red Square, acolo unde depune Satana Putin flori la parada din 9 mai. Distanta este de aproximativ 456 km. Iar cea mai scurta distanta este de la granita, 450 km. Ucraina sterge Moscova de pe fata Terrei doar cu HIMARS,daca vrea SUA
6
0
Ce v-am zis ca ziaru asta e vizitat zilnic de o gramada de pro rusi lingai. Uitati-va la comentariile anti rusia de mai jos. Sa vi-l luam pe Putin in pl dragilor !!
1
0
Sa va iau Himenu'n maciuca!
0
0
vai mama noastra, cu pistoale carpati la piept
1
0
FELURI SI CAT MAI PUTERNICE, SA LE DAM IN GURA LA TOTI!
0
0
Cat mai multe sa le rupem pisda la rusnaci.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212