REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Traian Băsescu: Dacă apuci şi intri în infringement pe justiţie, atunci se opreşte ceasul

Traian Băsescu: Dacă apuci şi intri în infringement pe justiţie, atunci se opreşte ceasul

Replica API 8 martie 2019 | 01:00 441

Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat că este un mare avantaj să ai o justiţie recunoscută, fiindcă atunci sunt recunoscute şi deciziile instanţelor din România, în contextul Tratatului UE. Fostul preşedinte a precizat că „dacă apuci şi intri în infringement pe justiţie, atunci se opreşte ceasul”.

„Tratatul spune aşa: «în domeniile de competenţă partajată. Dacă un stat al UE vrea să reglementeze ceva o face numai dacă nu există o directivă sau o reglementare a UE». Deci poţi s-o faci dacă ceea ce vrei să reglementezi nu este reglementat de Uniunea Europeană, dar dacă este reglementat, nu ai voie să iei măsuri naţionale care intră în coliziune cu competenţa respectivă care este partajată”, a afirmat Traian Băsescu, La Universitatea de Vest din Timişoara.

„Citind atribuţiunile de competenţă unică ale Uniunii cu cele de competenţă partajată, constaţi că are dreptate şi Timmermans să ţipe la Bucureşti că justiţia este competenţă partajată şi drepturile fundamentale sunt reglementate la nivel european. Iar a avea spre exemplu, pentru că e la modă justiţia zilele astea, a avea o justiţie recunoscută este un mare avantaj pentru că sunt recunoscute deciziile instanţelor din România. Dacă apuci şi intri în infringement pe justiţie, atunci se opreşte ceasul. Deciziile justiţiei din România nu mai sunt recunoscute şi puse în aplicare pe teritoriul UE”, a completat fostul şef al statului.

Într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a transmis miercuri seara că prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans i-a spus premierului Viorica Dăncilă, la a doua întâlnire pe care au avut-o în ultima lună, că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluţiile din ultima perioadă în ceea ce priveşte domeniul justiţiei.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Base nu te duci tu la racoare ca sa faci dezalcoolizare. Ai distrus tara si acum ne inveti ce sa facem.
0
1
Chiorule,tot cu 4 cuburi inainte sa mananci cacat??
2
2
Aces idiot, care vorbea cu merse, fuseu, se scufundaseu, este un betivan care a trait pe vremea marelui patriot si im de stat Adrian Zglobiu.
4
4
In primul rand Romania este o tara,nu un judet al UE. Ne doare in cur daca se supari niste damblagii straini ca romanii vor sa-si apere interesele nationale,cum o fac toate tarile sanatoase la cap. Basau sa se abtina de la comentarii urat mirositoare,sa mearga naibii la pescuit,la sezatoare cu babele,intre cheflii la carciumi. Sa ne lase in pace,iar ziaristi sa nu mai aduca in fata moaca scarboasa a acestui individ.
6
6
Replica, il mai pupati mult in cur pe chiompanul asta? Nu mai au bani sa va dea in campanie. Doar prietenul vostru de suflet Costel Dumitrascu de la Navodari va mai scapa cate ceva din leafa de vanzator
8
7
Basescu a avut sange in instalatie si le-a rupt coltii la toti HOTII mari patroni de multinationale si trusturi media Tv. Ce se mai vaiecareau alde patriciu, voiculescu, ovidiu vantu...ia spart Base pa toti! Tot Base le-a taiat macaroana la pensiile speciale si i-a adus pa toti cu pensii dupa CONTRIBUTIVITATE, adica dupa munca nu ca acum cu specialii lu DRACnea care ne mananca tot bugetul specialii astia.
8
7
daca ar exista cat mai multi chiompalii- nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie. Datorita gandirii retardate ale multor persoane ca tine- tara a ajuns unde este acvum, si dezastrul abia incepe
7
6
Johnny ma cheama. Walker. Si sunt frate cu asta chiompaliu din poza
8
10
Asta si beat le da lectii habarnistilor de la PSD iar celalalt presedinte la Johanis ma refer cand se scoala din somn ii invata dar drgeabaPSD isti nu sunt doar prosti sunt si caposi.
8
8
Asta este scopul. Izolarea Romaniei intr o zona controlata a la Teleorman.
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272