REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu este eficient în prevenirea COVID-19 la pacienţi expuşi

Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu este eficient în prevenirea COVID-19 la pacienţi expuşi

Replica API 16 iunie 2021 | 00:00 587

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a anunţat marţi că, în urma unui studiu clinic, tratamentul său bazat pe anticorpi monoclonali, AZD7442, nu şi-a atins obiectivul principal de prevenire a formelor simptomatice de COVID-19 în cazul persoanelor expuse recent la noul coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit companiei, la studiu au participat adulţi nevaccinaţi cu vârste de peste 18 ani, care au confirmat expunerea la o persoană infectată cu coronavirus în ultimele opt zile.

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, a mai precizat compania.

''Deşi acest studiu nu şi-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442'', a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al AstraZeneca, într-un comunicat.

AstraZeneca analizează tratamentul şi într-un studiu cu pacienţi pre-expuşi, precum şi pentru prevenirea unor forme mai grave ale bolii.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali face parte dintr-o clasă de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a lupta cu o infecţie.

Companiile rivale Regeneron Pharmaceuticals Inc şi Eli Lilly & Co au dezvoltat de asemenea tratamente bazate pe anticorpi monoclonali care au primit autorizare de utilizare în Statele Unite pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat tratamentul cu Regeneron şi analizează medicamente similare produse de Eli Lilly, Celltrion, precum şi unul realizat de GlaxoSmithKline în colaborare cu Vir Biotechnology Inc.

AstraZeneca a semnat în octombrie un acord cu producătorul contractant Lonza pentru a produce medicamentul pe bază de anticorpi în Portsmouth, New Hampshire, începând cu prima jumătate a anului 2021.

AZD7442 este dezvoltat cu finanţare din partea guvernului Statelor Unite. AstraZeneca a anunţat în martie semnarea unui contract cu guvernul american pentru furnizarea a jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a spus marţi că este în prezent în negocieri cu guvernul SUA în ceea ce priveşte următorul pas care ar trebui făcut în privinţa acelui acord.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272