REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

TROC CU LOCURILE DE CAZARE în căminele studenţeşti!

TROC CU LOCURILE DE CAZARE în căminele studenţeşti!

Replica API 9 octombrie 2018 | 00:00 2477

A trecut o săptămână de când a început noul an universitar! Studenţii constănţeni cazaţi în căminele Universităţii Ovidius din Constanţa au început însă cu mult timp înainte să facă schimb de locuri în cămine. În mediul online circulă şi acum mai multe anunţuri prin care studenţii deja cazaţi în căminele universitare doresc să facă schimb de locuri.

Precizăm că Universitatea Ovidius din Constanţa deţine la această dată 4 cămine studenţeşti C1 şi C2, situate la sediul vechi al Universităţii Ovidius, precum şi FN1 şi FN2, situate în zona Pescărie din Constanţa. Studenţii se declară mulţumiţi pentru simplul fapt că au prins un loc la cămin pentru că, potrivit acestora, este “bătaie” pe locurile din căminele studenţeşti. Motivele sunt diverse, de la costul pe lună, până la faptul că tineriic are doresc să urmeze o facultate tânjesc să experimenteze “anii studenţiei” în adevăratul sens.

Studenţii constănţeni au început un nou an universitar în urmă cu o săptămână. Studenţii din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, cazaţi la căminele universităţii, nici bine nu s-au aşezat în camere pentru că au şi început schimburile între ei. Mediul online s-a umplut de anunţuri ale celor care doresc să facă schimb de locuri, dintr-un cămin în altul, încă din luna septembrie.

O parte dintre ei au avut succes şi au reuşit să facă schimbul de loc chiar din căminul FN2 în FN1, în timp ce alţi studenţi nu au reuşit nici până în momentul de faţă. Spre exemplu, pe o pagină din mediul online circulă anunţuri precum: “Schimb loc C2 cu FN2”. O parte dintre studenţi voiau ca mutarea să fie din C2, căminul situat în curtea Universităţii Ovidius, în căminut FN2 situat în zona Pescărie.

Motivul schimbării de loc, spun ei, este că prietenii sau colegii cu care se înţeleg bine sunt cazaţi în respectiva locaţie. “Eu vreau să stau cu fostele colege de cameră că suntem bune prietene.Am stat în FN1 anul trecut. Aici în C2 avem frigider şi cuptor cu microunde în cameră, aduse de două colege de cameră. Dar le putem folosi toate.”, a declarat una dintre studentele cazate la C2.

De asemenea, un student a dorit să se mute din FN1 în căminul FN2, amândouă situate la Pescărie. Acesta a fost mai norocos şi a reuşit să facă schimbul de cameră. Potrivit studenţilor, preţurile nu diferă, păstrându-se aceleaşi tarife pentru locurile cu sau fără taxă, însă diferă condiţiile din cele două zone.

“Preţul lunar rămâne la fel, adică 165 de lei pentru studenţii la fără taxă şi 280 lei pentru cei la cu taxă.”, a declarat o altă studentă cazată în căminul de la Universitatea Ovidius .

De asemenea, studenţii au semnalat condiţii mai bune în căminele de la Pescărie, în comparaţie cu cele de la Universitate. “FN1 şi FN2 sunt ok, C-urile sunt mai aiurea. Condiţiile diferă de la un cămin la altul. Spre exemplu, chiar şi între FN-uri există diferenţă. Mie mi se pare că FN2 este mai liniştit decât FN1.”, a precizat un alt student cazat la unul dintre căminele de la Pescărie.

Din câte putem observa doar făcând o statistică a anunţurilor, studenţii preferă FN-urile, căminele din zona Pescărie.

Potrivit unui chestionar, în 2016 printre aspectele negative reclamate de studenți se numără: probleme cu furnizarea unor servicii (apa caldă, internet); probleme cu agentul termic (sporadic); probleme cu curățenia și igiena în spații comune (bucătărie, hol, sală de lectură); probleme cu mobilierul (stricat sau uzat moral ori insuficient în raport cu nevoile pe care le au studenții); probleme cu insectele și mucegaiul; probleme cu liniștea și, sporadic, cu siguranța; deși au fost semnalate, studenții susțin că problemele nu s-au rezolvat. “Având în vedere preponderența răspunsurilor negative, problemele specifice semnalate de studenți impun întocmirea unui raport mai detaliat care va fi transmis conducerii UOC.”, se arată în document.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De vina e tot Bobita, alias zdreanta, cel cu ochii de faianta si cu burta plina de cascaval
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272