REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tupeu halucinant al condamnatului Awdi! Libanezul fugar cere de la statul român peste jumătate de miliard de euro. O parte din proprietăţi sunt în Constanţa

Tupeu halucinant al condamnatului Awdi! Libanezul fugar cere de la statul român peste jumătate de miliard de euro. O parte din proprietăţi sunt în Constanţa

Replica API 26 ianuarie 2018 | 00:00 557

Cerere de conciliere cu Guvernul

Cerere de conciliere cu Guvernul

Libanezul Hassan Awdi, condamnat, definitiv, la 8 ani de închisoare în 2014, sfidează Statul Român. Afaceristul fugit din ţară a transmis un mesaj către Guvernul României, prin care face apel la conciliere privind exproprierea a 142 de proprietăți de pe întreg teritoriul României, o mare parte fiind și pe raza județului Constanța. Condamnatul se consideră în continuare o victimă a României şi susţine că statul i-a furat proprietăţi în valoare de peste 500.000.000 de euro.

„Subsemnatul Awdi Hassan, de cetățenie american, fiul lui Ali și Tamal, domiciliat / cu reședinta în Fox Wholesale Club, Lacaza Building, Zahraa Hospital street, Jnah, Beirut, Lebanon, cu adresa de corespondență electronică aleasă pentru comunicarea actelor de procedură hassawdi@gmail.com formulez cf. art. 6.2. din Legea 110/1992 (…) CONVOCARE LA CONCILIERE”, se arată într-un mesaj trimis de Awdi pe adresa Guvernului, a Ministerului Dezvoltării, Ministerului Economiei, a Ministerului Justiţiei, a Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Public, precum şi a mai multor instituţii guvernamentale.

Redactarea revendicărilor sale este extrem de greoaie, dezlânată, incoerentă, pe alocuri ilogică şi încărcată de greşeli, astfel încât e puţin probabil ca afaceristul condamnat definitive şi fugit din ţară să primească vreun răspuns. Awdi ameninţă statul cu încă un proces la ICSID, după ce, în 2015, România a mai fost obligată o dată de Curtea de Arbitraj Internaţională la plata unor daune de 11 milioane de euro către libanez. De această dată, sirianul pleacă la negocieri de la un prejudiciu calculat a-i fi adus lui de către statul român de peste 650.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea celor 142 de proprietăţi din România pe care le-ar fi pierdut. Dintre acestea, 18 se află în judeţul Constanţa.

Cere terenuri şi hoteluri din Constanţa

Awdi pretinde a fi despăgubit pentru pierderea a unui teren în Săcele, unul în Tuzla, a hotelului Orlando din staţiunea Venus (aflate în proprietatea firmei Monalisa Investments), a unui chioşc deţinut în Constanţa prin Network Press, a şase terenuri din Constanţa, de pe variantă, deţinute anterior de firma Orion, a hotelurilor Caraiman I şi Caraiman II din Mamaia (foste în proprietatea Yourhotels) şi a şase terenuri din comuna Corbu, proprietatea aceleiaşi firme. Pe listă se mai află alte peste 120 de terenuri şi clădiri din toată ţara, în special în Bucureşti şi Ilfov.

A primit daune în 2015

Reamintim că Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a publicat un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului său „din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, în vederea plăţii despăgubirilor acordate de către Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii”. Suma prevăzută în proiectul de hotărâre este de peste 48 milioane lei (echivalentul a 11 milioane euro), iar beneficiarul banilor este Hassan Awdi, un infractor condamnat definitiv la 8 ani de închisoare în România şi stabilit în Liban, de unde nu poate fi extrădat.

Rocsana CRISTEA

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/gunoiul-lasat-in-urma-de-groparul-rodipet-chioscurile-devenite-focare-de-infectie-nu-pot-fi-demolate-333212/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte tiganilor
0
0
Rasa mamii lor de arabitoi jegosi, toti fac hotii si evaziune la greu, alt exemplu de afacerist bogat care fura e murad ala mare kkt proprietar de hoteluri si care nu plateste nicio taxa catre statul roman.
10
1
ce tari suntem ,au ajuns ciuhabii si sharmutele sa ne faca la bani si hotelui .cum a ajuns proprietarul asta de camile sa aiba atitea proprietati la noi in tara daca nu a dat spagi pesedeilor .aveti adresa de email in text,hai sa-i scriem pe romaneste ca sigur intelege
10
1
Nu s-ar putea aranja cam ca la Base? Adica la fel cum a fost prejudiciul zero cu flota,sa fie zero si cu ale lui ,,Audi'' asta,toata lumea sa fie chit, ,,Audi'' sa mearga linistit acasa la el si statul de drept ramane cu ce ramane,dar se stinge scandalul.De afara sau din interior,cine fura milioane de hectare,fie paduri sau altceva,milioane de dolari nu patesc mai mult decat unul care fura o paine si un salam la supermarket. Exista doar diferente de mediatizare.
4
4
Hai sa vedem ce face acum statul de drept Sigur o va suge fara da o ude!
7
1
Hotelul Orlando din Venus,in prezent este exploatat de un mare excroc pe numele RAJ TUNARU.Un tepar ca si AWDI...
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218