REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Turcan: Dintr-un exerciţiu de imagine pentru Marcel Ciolacu au ajuns în punctul în care destabilizează ţara

Turcan: Dintr-un exerciţiu de imagine pentru Marcel Ciolacu au ajuns în punctul în care destabilizează ţara

Replica API 26 august 2020 | 23:14 1358

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri seara că PSD şi-a dat seama că votarea moţiunii de cenzură în sesiune ordinară ar fi fost neconstituţională, iar acum încearcă votarea acesteia pe 31 august şi dintr-un "exerciţiu de imagine" pentru Marcel Ciolacu, a ajuns în punctul de a destabiliza ţara.

Raluca Turcan

Raluca Turcan a afirmat, la Realitatea Plus, că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avut nevoie de un exerciţiu de forţă, înainte de congres, pentru că nu stăpânea bine partidul şi nu dispunea de suficientă susţinere, motiv pentru care a fost depusă moţiunea de cenzură, iar PSD a intrat pe o cale fără ieşire.

"Ce exerciţiu de forţă putea să ofere partidului ca să îi anime şi să-i momească să-l voteze, decât o moţiune de cenzură? Cu forţarea Constituţiei. De altfel, noi am şi contestat, am şi sesizat Curtea Constituţională, cu privire la un conflict între instituţii, pentru că, din perspectiva noastră, o moţiune de cenzură nu poate fi depusă într-o sesiune extraordinară. Şi, mai ales, nu putea fi votată în altă sesiune ordinară, aşa cum anunţaseră de la început. În mod normal, ar fi trebuit să aştepte decizia Curţii Constituţionale şi să meargă mai departe cu procesul. Forţând în felul acesta nota, aş putea spune că au ajuns la concluzia că votarea moţiunii în sesiune ordinară ar fi fost într-adevăr neconstituţională, încearcă să aducă acest vot acum şi dintr-un exerciţiu de imagine pentru Marcel Ciolacu au ajuns în punctul în care destabilizează ţara", a susţinut Turcan.

Aceasta s-a întrebat dacă nu cumva, din perspectiva alegerilor parlamentare, PSD nu forţează ajungerea la putere pentru a putea influenţa procesul de vot.

"Şi mai avem numai trei luni până la alegerile parlamentare, când oricum am fi ajuns la vot şi aici ajungem la semnul de întrebare dacă nu există, cumva, interesul ca în perspectiva alegerilor parlamentare să forţeze ajungerea la putere, pentru că, din nefericire, PSD-ul nu şi-a schimbat năravul şi îşi imaginează în continuare că ajungând la guvernare ar putea să influenţeze procesul de vot. Dintr-un exerciţiu de imagine pentru domnul Marcel Ciolacu au ajuns la o forţare a Constituţiei, dar au ca ţintă secundară controlarea procesului de vot, care interesează din perspectiva rezultatului şi consolidărilor politice, aş spune, mai degrabă, salvărilor politice", a spus vicepremierul.

În legătură cu discuţia privind amânarea alegerilor locale, Raluca Turcan consideră că există anumiţi baroni locali care riscă să nu mai fie aleşi şi care încearcă să rămână în funcţii în acest fel.

"Îşi imaginează că amânând alegerile şi având acest instrument creat chiar de ei vor reuşi ca printr-un atac constant la Guvern, eventual o moţiune de cenzură care să lase guvernul fără pârghia esenţială de ordonanţă de urgenţă, de acţiune rapidă, să afecteze exerciţiul guvernării, PNL să aibă de suferit electoral şi atunci, ignorând ţara, ignorând interesele oamenilor, să încerce să câştige alegerile şi să se perpetueze în funcţii de conducere în administraţie. Deci, eu cred că aceasta este raţiunea acestei tatonări, în momentul de faţă. Încearcă apa cu degetul, dacă oamenii nu reacţionează cu promptitudine, aşa cum ar fi firesc, e posibil să ajungem la o situaţie total ilară, în care ei au stabilit data alegerilor, ei au prelungit mandatul aleşilor locali, prin majoritatea pe care o au în Parlament şi tot ei să se răzgândească", a mai spus Raluca Turcan, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu mai e Pnl la guvernare se destabilizeaza tara, ne ducem de rapa cu totii. Hai mars javra ordinara!
11
0
Acum destabilizez paru.
6
0
Cand o vad pe proadta asta, mi se face dor de Dancila
15
3
Sunt cea mai tare femeie de pe mapond nici cele mai tari dive nu ma pot intrece.
10
0
Ciorica blonda vorbeste despre consoarta cioara ciolacu.
9
4
aveti un babau o ultima rapandula si zdreanta internationala
14
2
Ajunge cat ati incropit
12
2
unde esti danciluto ca imi este dor de tine.baragladina asta e mai proasta,urata si retarda decat tine danciluto,de o mie de ori.ralukutaaa impusca-te.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212