REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Turcan: „În viitor, cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei“

Turcan: „În viitor, cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei“

Replica API 10 iunie 2021 | 00:06 1054

Românii vor putea munci până la 70 de ani, este decizia luată de Guvernul Florin Cîțu! Raluca Turcan, ministrul Muncii, spune că asta este pentru binele românilor, deși recunoaște că avem o speranță de viață, atât la naștere, cât și la pensionare, sub media europeană. De exemplu, în România, speranța de viață la pensionare a bărbaților este de 71 de ani. Adică, dacă optează să muncească până la 70 de ani, va beneficia de pensie doar un an, scrie stiripesurse.ro.

Raluca Turcan

Miercuri seara, Turcan a făcut o afirmație șocantă. Ea spune că, până în 2030, puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât cu ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu 1.500 de lei. Totodată, Turcan a spus că nu este o minciună că nu se vor mai plăti pensiile, indiferent de partidul care va fi la putere.

”Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate.

În România, situaţia este următoarea: speranţa de viaţă la naştere e sub media europeană. Speranţa de viaţă la pensionare e sub media europeană. Calitatea vieţii active este sub media europeană.

Noi nu suntem de acord, ca guvernanţi, să creştem vârsta de pensionare, ci să încercăm să stimulăm rămânerea în activitatea profesională, tinzând, prin toate măsurile pe care le luăm, la creşterea calităţii vieţii profesionale. Avem în vedere stimulente pentru menţinerea în activiatea profesională.

În niciun caz nu va fi o obligativitate a pensionării la 70 de ani. Nu creşte vârsta de pensionare, însă în România intenţionăm să încurajăm viaţa activă. Face bine şi oamenilor care îşi doresc să lucreze şi cifrele arată lucrul aceasta. Avem peste 100.000 de oameni peste 65 de ani care muncesc. Avem peste 20.000 de peste 70 de ani care muncesc, cei mai mulţi în sectorul privat.

Peste vârsta legală de pensionare, nu vârsta standard care e 65 de ani, numărul celor care aleg să muncească după aceea este de 200.000.

Există oameni care optează pentru pensionare şi după aceea şi îşi continuă activitatea. Noi am răspuns prin această iniţiativă celor care îşi doresc să muncească până la 70 de ani, fără acordul angajatorului.

Nu trebuie să vă căciuliţi de la un an la altul să vă duceţi la angajator şi să spuneţi: eu vreau să muncesc. Dacă eşti într-o instituţie publică unde există conduceri politice, să nu beneficiezi de un drept pe care-l ai, doar să se uită şi te filtrează politic.

Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.

E o teorie fără susținere că nu se vor mai plăti pensiile. Oricine va fi la guvernare va plăti pensiile. Important este de unde și cum?”, a spus Raluca Turcan la România TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mata si cu tactu sa munceasca pana la 70 de ani pentru ca au dat nastere unei handicapate ca tine ralu. Mortii matii tie si familiei tale de handicapati
1
0
O sa ajungem sa cersim cu totii. De la cine? Taie fa pensiile speciale ca sint date din pix. Noi murim in serviciu sa va platim voua puturosilor pensiile imense?Nu mai muriti?
4
1
De parca ai stii tu ce poti cumpara acum cu 500 de lei...
8
0
Da, dar regula aia cu interzicerea cumulului nu este valabila si pentru mafiotii din justitie... Adica iarasi unii sint deasupra legii.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272