REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Turişti, fiţi liniştiţi: până în iulie cică nu va fi picior de algă pe plaje

Turişti, fiţi liniştiţi: până în iulie cică nu va fi picior de algă pe plaje

Replica API 27 aprilie 2013 | 00:00 90

ABADL zice că totul e pregătit pentru sezon

ABADL zice că totul e pregătit pentru sezon

Distracţia este pe cale să înceapă la malul mării, minivacanţa de 1 mai apropiindu-se cu paşi repezi. De asemenea, se vor găsi şi curajoşii care să testeze apa mării. Din acest motiv, algele ar putea fi un inconvenient, însă Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, asigură că echipajele sunt pregătite să intervină. De asemenea, pentru sezonul estival s-ar putea adopta programul pilot din 2012.

"Anul trecut am avut un sistem pilot, plasele fiind montate în zona Eforie Sud. El a fost făcut în parteneriat cu Organizaţia Neguvernamentală Oceanic Club, practic ei au implementat acest sistem şi noi i-am sprijinit cu tot ce a fost nevoie. Încă nu s-a luat o decizie dacă vom continua cu acest tip de sistem. Vom avea discuţii în perioada următoare şi vom decide", a spus Cătălin Anton. Potrivit acestuia, echipajele sunt în gardă pentru a da piept cu valul de alge. "Noi suntem pregătiţi să intervenim în momentul în care algele apar pe litoral. Pot să vă spun că, din experienţa anilor anteriori, intervenim, de regulă, noaptea, pentru că nu putem intra ziua cu utilaje mari, pe nisip, printre turişti. În fiecare zi avem monitorizarea ţărmului, astfel încât să ştim dacă şi unde există probleme. Totodată, noi suntem împărţiţi în trei mari echipe. Echipa nord, cu zona de la Năvodari, Mamaia şi Constanţa, echipa centru, cu staţiunile Eforie Nord, Sud şi Costineşti, şi echipa sud, cu staţiunile de la Olimp, la Vama Veche. Practic, pe aceste zone intervenim de fiecare dată când este nevoie, avem utilaje, avem forţe umane disponibile. Dacă este cazul, avem şi terţi cu care să intervenim. De regulă intervenim cu forţele proprii, astfel încât să strângem cât mai multe alge", a mai spus Anton. Însă, în ceea ce priveşte minivacanţa de 1 mai, turiştii pot sta liniştiţi, se pare că algele sunt foarte rare în această perioadă, "sezonul" lor începând de prin luna iulie. "Din spusele specialiştilor şi din experienţa noastră din anii anteriori, cantitatea algelor este foarte mică în această perioadă, de regulă ele apar în luna iulie, august", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Plajele sunt pregătite pentru turişti!

De asemenea, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral face apel către toţi turiştii care vor veni la mare în minivacanţa de 1 Mai să păstreze plajele curate. ABADL a depus eforturi ca plajele să fie pregătite şi amenajate, pentru ca turiştii care vor veni pe litoral să se bucure de un nisip curat. Toate plajele din zonele în care sunt aşteptaţi turişti au fost deja predate către operatori. În aceste condiţii, plajele din Mamaia, Vama Veche, Mangalia, Neptun, Costineşti, Eforie şi 2 Mai îşi aşteaptă vizitatorii. Mai mult decât atât, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va sprijini "SocialErasmus Romania: Let's Do It, World!", acţiunea de curăţare a plajei iniţiată de voluntarii Asociaţiei Erasmus Student Network (ESN) România, care se va desfăşura pe data de 28 Aprilie 2013, pe plaja din Vama Veche.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272