REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ucraina a aprobat planul de evacuare a populaţiei din capitala Kiev

Ucraina a aprobat planul de evacuare a populaţiei din capitala Kiev

Replica API 15 februarie 2022 | 18:39 859

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a subliniat pașii pentru protejarea „facilităților de infrastructură critică și socială” în „eventualul unei posibile urgențe”. Acesta a declarat că a fost aprobat planul de evacuare a populației din capitala Ucrainei, scrie CNN.

Într-o declarație emisă pe Telegram, Klitschko a spus: „Eforturile noastre sunt menite să prevină sau să depășească atât posibilele provocări, cât și să reziste unui atac militar”.

El a spus că aceste eforturi includ generarea de producție suplimentară de energie electrică și crearea de rezerve de combustibil pentru „o perioadă de până la 10 zile”, adăugând că există peste 500 de facilități de depozitare și aproape 4.500 de „structuri cu dublă utilizare” disponibile ca servicii de protecție civilă în întreg orașul. Klitschko a mai spus că au fost stabilite planuri de evacuare la nivelul orașului Kiev. Potrivit informaţiilor Administraţiei de Stat a oraşului Kiev, în fiecare cartier al capitalei au fost create comisii pe probleme de evacuare.

„La Kiev s-au creat comisii de evacuare – la nivelul Administraţiei de Stat a oraşului Kiev şi în fiecare district. A fost aprobat un plan de evacuare a populaţiei. Acesta stabileşte amplasarea punctelor de evacuare prestabilite, transportul necesar şi zone sigure pentru a găzdui populaţia.”, a spus Klitsciko.

Potrivit edilului, serviciile oraşului funcţionează în condiţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, fiind vigilenți în cazul în care Rusia atacă. Apărarea civilă a capitalei numără ​​13.500 de oameni şi peste 780 de echipamente.

Unde ne ascundem în caz de RĂZBOI. IGSU, lista buncărelor din România

România are mai multe buncăre în care oamenii se pot ascunde în cazul unui atac. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut publică o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țara.

Potrivit IGSU, la nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie, conform listei publicate pe site-ul IGSU. Protecţia prin adăpostire a populaţiei se asigură în adăposturi construite pe timp de pace în subsolul clădirilor, în galerii edilitare şi de termoficare sau în tuneluri tehnologice.

Astfel, potrivit IGSU, cele mai multe buncăre sunt în București, 1.171 la număr. În Sectorul 1 al Capitalei sunt 165 de adăposturi, în Sectorul 2 sunt 343, în Sectorul 3 sunt 143 de buncăre, în sectorul 4 sunt 168, în sectorul 5 sunt doar 58 și în sectorul 6 sunt 294. Potrivit aceleași liste, cele mai puține adăposturi există în județul Ialomița și în Vrancea, unde se găsesc doar câte 13 astfel de încăperi, scrie dcnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212