REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ucraina: Putin şi Erdogan au discutat telefonic despre exigenţele Rusiei faţă de NATO

Ucraina: Putin şi Erdogan au discutat telefonic despre exigenţele Rusiei faţă de NATO

Replica API 3 ianuarie 2022 | 00:19 981

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este membră NATO, au evocat duminică, într-o discuţie telefonică, exigenţele prezentate de Moscova faţă de Alianţă în legătură cu criza din Ucraina, transmite AFP, citată de Agerpres.

Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan

Conform preşedinţiei turce, cei doi preşedinţi 'au discutat măsuri de luat pentru ameliorarea relaţiilor' între ţările lor.

În acelaşi timp, Kremlinul a transmis că liderii 'şi-au confirmat intenţia de a întări parteneriatul reciproc benefic între Rusia şi Turcia'.

Moscova a mai precizat că Putin şi Erdogan 'au evocat, totodată, chestiunile internaţionale, inclusiv propunerile binecunoscute de edificare a unor acorduri oficializate care ar garanta securitatea Federaţiei Ruse, precum şi situaţia din Caucaz şi problemele legate de reglementarea crizelor din Siria şi Libia'.

Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan întreţin relaţii de parteneriat în pofida unor interese divergente sau concurente în zone precum Siria sau Libia, sau în Caucaz.

Tensiunea a crescut şi în legătură cu criza din Ucraina, Putin reproşându-i omologului turc că a furnizat armatei ucrainene drone înarmate, utilizate contra separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

De partea turcă, în timp ce occidentalii se îngrijorează de o eventuală intervenţie rusă în Ucraina şi acuză Moscova de masarea de trupe şi blindate în apropierea frontierei, Ankara a reproşat săptămâna trecută Kremlinului că a prezentat exigenţe 'unilaterale' Alianţei nord-atlantice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272