REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

UMILINȚĂ pentru ministrul Eduard Novak: Ce i-a făcut campioana Ana-Maria Popescu pe aeroport. VIDEO

UMILINȚĂ pentru ministrul Eduard Novak: Ce i-a făcut campioana Ana-Maria Popescu pe aeroport. VIDEO

Replica API 28 iulie 2021 | 00:12 1911

Ana-Maria Popescu l-a umilit pe ministrul Sportului, Eduard Novak, după ce aceasta a avut o declarație deplasată la adresa vicecampioanei olimpice. Novak, de la UDMR, a spus că nici dacă scrima ar fi avut un buget de 5 milioane de lei, Popescu nu ar fi luat aurul olimpic.

La sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, Novak i-a întins mâna sportivei să o salute, dar aceasta a trecut pe lângă el ca și când nu ar fi existat. La fel a făcut și cu o altă femei, cu părul vopsit blond. A dat mâna, însă, cu ceilalți care au așteptat-o.

Ana-Maria Popescu a spus că toţi cei 25 de ani de când practică scrima sunt în spatele medaliei de argint câştigate la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Fac scrimă de 25 de ani, toţi aceşti 25 de ani sunt în spatele acestei medalii. E simplu. Dacă ne gândim la un gimnast, care intră în sală la 3 ani, atunci pentru el e şi mai greu. Pe podium, când poate nu cântă imnul tău, nu înţelegi ce ai realizat, dar îi ai în minte pe toţi oamenii care te-au ajutat să ajungi acolo. Că de fapt tu nu faci decât să-i reprezinţi pe ei, să le reprezinţi munca. Pentru că deşi sunt pe podium, sunt oamenii care nu au dormit nopţi ca să mă ajute pe mine să ajung acolo", a spus ea, scrie stiripesurse.ro.

Scrimera nu a fost impresionată de condiţiile şi organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. "Organizarea a fost ieşită din comun, dar nu neapărat în sensul bun. Ori aşteptările noastre au fost foarte mari... însă nu mi s-au părut condiţiile mai presus decât un European sau Mondial organizat în Europa. Nu mi s-a părut nimic extraordinar. Ce-i drept sunt foarte riguroşi, ca şi oameni, dar noi nu ştim ce s-a întâmplat acolo, nu ştim cum arată Tokyo, nu ştim cum arată Japonia. Ştiu doar cum arată Satul Olimpic şi o sală... care nu a fost cea mai minunată sală în care am fost vreodată", a menţionat ea.

Ana-Maria Popescu a explicat că a înţeles din presă că va fi premiată cu 80.000 de euro pentru medalia de argint, dar a subliniat că banii nu îi va cheltui pe o vacanţă: "Acum mă simt vie, dar a doua zi mă simţeam împăiată, trebuie să recunosc. Ăsta e preţul pe care-l plăteşti când mergi şi stai la 30 şi de ani în sală o zi întreagă. Dar durerea de după nu se compară cu satisfacţia de a avea această bucăţică de metal. Deşi mi-aţi făcut voi calculul şi o să iau, din ce am înţeles, 80.000 de euro, nu o să plec în nicio vacanţă super-exotică pentru că mai am credite de achitat. Adică e OK, sunt bine. Dar apreciez că nu trebuie să caut eu în Monitorul Oficial (n.r. - cât este prima pentru medalie), ci sunt anunţată de presă. Dar eu nu am înţeles unde e grija omului de rând cât câştigă sportivii pentru medalii".

Ea a precizat că a solicitat ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, cele 5 milioane de lei care lipsesc din bugetul Federaţiei Române de Scrimă nu pentru a avea ea condiţii mai bune de pregătire, ci pentru copiii care vin să practice scrima.

"Tocmai i-am spus ministrului că mă aşteptam să vină cu cele 5 milioane de lei care lipsesc din bugetul Federaţiei. Deci nu am nimic de reproşat, doar îi urez succes dânsului şi sper ca acel aur să vină, iar dacă n-am putut să-l aduc eu, să-l aducă dânsul. Eu am avut condiţii bune de pregătire înainte de plecare şi am spus asta cu toate ocaziile. Dar eu când am spus de finanţare m-am referit pentru copii, cadeţi, speranţe, juniori... adică să-i degrevăm cumva pe părinţii aceia care nu au buzunare fără fund şi nu-şi mai permit să ţină copiii", a afimat Ana-Maria Popescu.

Întrebată dacă medalia câştigată de ea va schimba situaţia în scrima românească, Ana-Maria Popescu a răspuns: "Nu. Nu s-a schimbat de 25 de ani de când fac eu sport, de ce s-ar schimba acum? Sunt realistă. Eu sunt genul de om care a învăţat că trebuie să muncească pentru ca apoi să vorbească. Şi acum medalia asta nu a făcut decât să-mi dea apă la moară. Fiecare om este de vină pentru nereuşita tuturor. Pentru că acolo e România. Nu e Brânză, nu e Drăgulescu, e România. Şi dacă noi eşuăm acolo, înseamnă că eşuăm toţi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Genial gestul, bravo !
0
0
foarte bine
6
1
Sunt o politista nenorocita
3
13
Facand abstractie de eveniment si sustin, cine va scrie aceste articole? Oare absolventii de la FF? Nu v-ar fi rusine!
9
0
Novac - e un vaccin nou sau ce e asta?
9
3
Asta merita toti politicienii,magnatii,si familia regala,oricare dintre ele.
20
3
Felicitari !
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272