17.1° Constanța Mar., 4 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6142
17.1° Constanța Marți, 4 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6142

Un bărbat a murit strivit de telelift, în incinta Şantierului Naval Constanţa

Replica API 20 august 2016 132

Tragedie! Un bărbat a decedat în noaptea de joi spre vineri, 18 spre 19 august, în jurul orei 23.53, în incinta Şantierului Naval Constanţa. Oamenii legii și inspectorii ITM au declanșat cercetările.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliției Transporturi Maritime au fost anunţati că pe platforma portului Constanţa a avut loc un accident de muncă, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 42 de ani. Din nefericire, cadrele medicale ajunse la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru victimă. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul ca persoana decedată este Daniel Gheorghe, angajat ca șablator la SC Prestmar Naval SRL, iar accidentul s-a petrecut la nava Horco Isadora, pavilion Ukraina, doc plutitor NR.1, incinta SC SNC SA. "În timpul executării lucrării de spălare cu vomă în magazia 3, spălare din telelift, la un moment dat s-a oprit lucrul din cauza opririi alimentării cu apă. Lucrătorul autorizat să manevreze teleliftul a mers pe cheu să pornească pompa de apă. Victima a rămas în telelift şi din proprie iniţiativa a acţionat teleliftul, care s-a ridicat până sub platforma intermediară a magaziei, prinzând lucrătorul şi accidentandu-l. Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare", potrivit reprezentanților ITM Constanța. Și poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Prima pagina

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347