REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un bărbat din Constanța A PUS LA CALE UN ASASINAT ca în filme!

Un bărbat din Constanța A PUS LA CALE UN ASASINAT ca în filme!

Replica API 14 ianuarie 2019 | 15:30 336

Minte diabolică!

Minte diabolică!

Nu este un scenariu de film, ci un caz real ce s-a petrecut la Constanța! Cristian Ș., îndrăgostit lulea de femeia pe care o ajuta la treburile gospodărești, a pus la cale un plan incredibil împotriva fostului soț al femeii, de care respectiva divorțase recent, și a altor două persoane apropiate acestuia: avea de gând să facă rost de o substanță toxică bazată pe gaz sarin, pe care ar fi introdus-o în autoturismul fostului soț. În momentul în care acesta urma să se deplaseze cu autoturismul, substanța i-ar fi provocat bărbatului o paralizie temporară. Nemaiputând controla volanul, ar fi provocat un accident în urma căruia și-ar fi pierdut viața. Femeia nu a luat în seamă planul bărbatului, decât în momentul în care i-a cerut 4.500 de euro pentru plata substanței. A refuzat și, de atunci, viața femeii s-a transformat în calvar.

sursa foto: cnc3

Procurorul a reținut în actul de sesizare că în perioada 15.08.2018 – 11.09.2018 , inculpatul Cristian Ș, prin intermediul unor convorbiri și comunicări telefonice, dar și personal, a adresat persoanei vătămate A.C., amenințări cu moartea sau cu acte de violență gravă cu privire la persoana sa și a celor două fiice cu scopul de o determina pe aceasta să-i remită, în mod injust, mai multe sume de bani cuprinse între 1000 de euro și 4500 de euro. Pe 20 august 2018, organele de urmărire penală au fost sesizate prin plângere penală de către persoana vătămată A.C. cu privire la faptul că, începând cu 15 august 2018, Cristian Ș. i-a adresat amenințări cu moartea și cu acte de agresiune, atât personal, cât și prin intermediul comunicărilor purtate cu aceasta pe telefonul mobil, solicitându-i în schimb diferite sume de bani cuprinse între 1000 de euro și 4500 de euro.

Între cei doi a existat o relație destul de apropiată care s-a derulat pe parcursul mai multor ani, bărbatul oferindu-se să practice diverse activități de grădinărit în gospodăria femeii. În cursul anului 2017, cea din urmă a introdus o acțiune la instanță, solicitând desfacerea căsătoriei încheiate cu soțul ei de atunci, cu care are doi copii minori, instanța pronunțând divorțul și stabilind custodia comună asupra copiilor și locuința acestora la domiciliul persoanei vătămate. Potrivit rechizitoriului, încă din timpul derulării procesului de divorț, dar și după aceea, femeia își manifesta sentimentele de revoltă și de frustrare față de fostul soț, întrucât, în opinia ei, acesta, susținut de alte două persoane, exercitau influențe asupra celor două fiice cu scopul de a le îndepărta de ea, urmărind ca în final să le determine să locuiască permanent cu tatăl lor.

Cristian Ș., profitând de starea de supărare manifestată de partea vătămată, a creat un scenariu pe care i l-a prezentat acesteia ca fiind adevărat, spunându-i că în urmă cu mai mulți ani a activat într-o grupare criminală care se ocupa de asasinate la comandă și că poate face rost de o substanță toxică bazată pe gaz sarin, el oferindu-se să procure această substanță de la membri activi ai grupării aflați în afara țării, dar și să se ocupe de plasarea substanței în autoturismul fostului soț al femeii. Iar, în momentul în care acesta urma să se deplaseze cu autoturismul, substanța toxică ar fi provocat bărbatului o paralizie temporară din cauza căreia acesta urma să producă un accident rutier care să-i fie fatal. Ulterior, individul cu mintea diabolică s-a arătat disponibil să elimine în acest fel și apropiații fostului soț. Substanța ar fi achiziționat-o îns chimbul sumei de de 4500 de euro.

Referitor la acest scenariu, femeia nu i-a dat importanță. Până în august 2018 când bărbatul a anunțat-o că, în scurt timp, urmează să se deplaseze în Serbia, pentru a lua legătura cu așa-zise persoane care îi vor aduce substanța toxică comandată, solicitându-i suma de 1000 de euro pentru a plăti un avans din prețul acesteia, urmând ca restul de bani să-i achite acelor persoane după ce va folosi substanța, pentru a se asigura că aceasta a fost eficientă. În acest moment, A.C. a realizat că propunerea bărbatului este reală și i-a spus acestuia că nu este de acord cu el și nu îi va remite nicio sumă de bani pentru a achiziționa substanța toxică, aspect ce l-a determinat să recurgă la amenințări pentru a o determina pe aceasta să-i remită suma de bani cerută.

A amenințat femeia că-i va mutila copiii!

Persoana vătămată a pus la dispoziția organelor de anchetă mai multe convorbiri purtate cu individul, acesta fiind ulterior interceptat în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de judecătorul de drepturi și libertăți. De atunci, individul a început amenințările. Din interceptările aflate la dosar, reiese că aspectele declarate de persoana vătămată se confirmă, în sensul că în perioada august-septembrie 2018 inculpatul i-a adresat amenințări extrem de grave, în sensul că o va omorî, că o va mutila pe ea și pe copiii acesteia dacă nu îi va remite suma de 5500 de Euro. ”...dacă nu te omor și te calc în picioare dacă știu că și eu mor, te omor și eu pe tine. Nu mă lăsa acum în situația asta. Îți fac viața grea, îți fac viața grea, îți iau copii, ți-i mutilez...”, sunt câteva dintre amenințările bărbatului. Cu ocazia audierii, Cristian Ș. a precizat că planul de a ucide pe fostul soț al femeii, dar și pe apropiații acestuia, a reprezentat o simplă creație imaginară pentru a o impresiona pe persoana vătămată de care se îndrăgostise, iar pretinderea sumelor de bani prin amenințări cu moartea sau cu acte de agresiune la adresa sa și a celor două fiice au fost reale, dar au fost făcute pe fondul unei crize de gelozie, deoarece persoana vătămată începuse o relație amoroasă cu altă persoană, martoră, de altfel, în dosar. De asemenea, inculpatul declară că după ce urma să primească sumele de bani de la persoana vătămată, intenționa să i le restituie pentru a-i recâștiga aprecierea. Dosarul a fost trimis în instanță, la Judecătoria Constanța. În camera preliminară, judecătorul a constatat, pe 2 noiembrie 2018, că nu au fost formulate cereri și excepții de către inculpat sau de către avocatul acestuia și nici de partea civilă, motiv pentru care a constatat legalitatea rechizitoriului. La termenul din 11 decembrie, individul a recunoscut fapta astfel cum este descrisă în rechizitoriu . Judecătoria Constanța l-a condamnat pe bărbat, înd ecembrie, la 2 ani de închisoare cu executare, pentru șantaj. Individul se află în arest preventiv încă din data de 11 septembrie. Cristian Ș. a formulat recurs la Curtea de Apel.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radar Passat alb neinscriptionat, fara nr de MAI la Kogalniceanu, Ovidiu, Crucea. Sper sa citeasca cat mai multi comentariile ca sa pierdeti de o mie de ori mai multe amenzi , decat cea pe care mi-ati dat-o, ...daca va place sa stati in masini d-astea ascunse. Nu v-a invatat nimeni de avertisment? Pandari nesimtiti.
0
0
Mai bashinosule , credem ca ai vazut prea multe filme sovietice ! Inseamna ca Tu in parnaie sugi pwla ! Taci draq si nu te mai baga ca musca in cacat ! Toata lumea stie ca in parnaie va futeti in cur de va sare cacatul pe muie , infractorule !
2
0
a mai fost acest articol persoana este din valu lui traian ,dar sar putea sa spuna prostii de unde mortii masii gasea el gaz sarin? trebuia sal lase pana in serbia sa vada de unde procura marfa
1
1
Vreau ai eu gaz de ala..inde.gasesc? Dau 500lei. Pt mine..vreau sa ma.droghez in masina. Muie PSD.
1
3
E vrajeala totala! Ea l-a pus sa-l omoare pe barba-su si cand s-a gandit sa se opreasca, boul n-a mai vrut ca-i ghiortaiau matele! Cunoastem povestea d-na doctor, nu ne mai aburiti!!
3
0
Minte , ii dadeam gazul cu 100 euro cel mult dar el voia bani de la femeie nu sa faca crima.
1
0
articol de 2 lei. ala nu a vrut sa omoare pe nimeni. a vrut doar sa scoate 4500 euro de la proasta.
3
1
Pentru asa ceva ,inchisoare pe viata .
1
0
ca minte ta ilustra sau ilustrata sa nu-si mai fictioneze scenarii perverse cu ars in cur la puscarie afla ca la parnaie, arsu-n cur e pedepsit mai aspru ca in societate si se considera o recidiva. tu ai fi atat de cretin sa il freci pe altu-n dos si sa iei inca un mandat de puscarie? tu poate ai fi dispus, insa nu toti sunt idioti cum esti tu.nu te etuf nimeni la puscarie decat daca vrei tu,daca tu stai,daca tu permiti..daca nu ai nimic de castigat daca iesi afara, ituf bulan la puscarie si mai stai 3 ani in plus. dar ce barbat esti tu, daca ajungi asa disperat sa ituf bulan la puscarie?
1
2
Ce nenorocit ! Pentru o pizda , sa ucida un om si acum o sa fie ars in cur la puscarie pt. multi ani !
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367