rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minte diabolică!

Un bărbat din Constanța A PUS LA CALE UN ASASINAT ca în filme!

Nu este un scenariu de film, ci un caz real ce s-a petrecut la Constanța! Cristian Ș., îndrăgostit lulea de femeia pe care o ajuta la treburile gospodărești, a pus la cale un plan incredibil împotriva fostului soț al femeii, de care respectiva divorțase recent, și a altor două persoane apropiate acestuia: avea de gând să facă rost de o substanță toxică bazată pe gaz sarin, pe care ar fi introdus-o în autoturismul fostului soț. În momentul în care acesta urma să se deplaseze cu autoturismul, substanța i-ar fi provocat bărbatului o paralizie temporară. Nemaiputând controla volanul, ar fi provocat un accident în urma căruia și-ar fi pierdut viața. Femeia nu a luat în seamă planul bărbatului, decât în momentul în care i-a cerut 4.500 de euro pentru plata substanței. A refuzat și, de atunci, viața femeii s-a transformat în calvar.

sursa foto: cnc3

Procurorul a reținut în actul de sesizare că în perioada 15.08.2018 – 11.09.2018 , inculpatul Cristian Ș, prin intermediul unor convorbiri și comunicări telefonice, dar și personal, a adresat persoanei vătămate A.C., amenințări cu moartea sau cu acte de violență gravă cu privire la persoana sa și a celor două fiice cu scopul de o determina pe aceasta să-i remită, în mod injust, mai multe sume de bani cuprinse între 1000 de euro și 4500 de euro. Pe 20 august 2018, organele de urmărire penală au fost sesizate prin plângere penală de către persoana vătămată A.C. cu privire la faptul că, începând cu 15 august 2018, Cristian Ș. i-a adresat amenințări cu moartea și cu acte de agresiune, atât personal, cât și prin intermediul comunicărilor purtate cu aceasta pe telefonul mobil, solicitându-i în schimb diferite sume de bani cuprinse între 1000 de euro și 4500 de euro.

Între cei doi a existat o relație destul de apropiată care s-a derulat pe parcursul mai multor ani, bărbatul oferindu-se să practice diverse activități de grădinărit în gospodăria femeii. În cursul anului 2017, cea din urmă a introdus o acțiune la instanță, solicitând desfacerea căsătoriei încheiate cu soțul ei de atunci, cu care are doi copii minori, instanța pronunțând divorțul și stabilind custodia comună asupra copiilor și locuința acestora la domiciliul persoanei vătămate. Potrivit rechizitoriului, încă din timpul derulării procesului de divorț, dar și după aceea, femeia își manifesta sentimentele de revoltă și de frustrare față de fostul soț, întrucât, în opinia ei, acesta, susținut de alte două persoane, exercitau influențe asupra celor două fiice cu scopul de a le îndepărta de ea, urmărind ca în final să le determine să locuiască permanent cu tatăl lor.

Cristian Ș., profitând de starea de supărare manifestată de partea vătămată, a creat un scenariu pe care i l-a prezentat acesteia ca fiind adevărat, spunându-i că în urmă cu mai mulți ani a activat într-o grupare criminală care se ocupa de asasinate la comandă și că poate face rost de o substanță toxică bazată pe gaz sarin, el oferindu-se să procure această substanță de la membri activi ai grupării aflați în afara țării, dar și să se ocupe de plasarea substanței în autoturismul fostului soț al femeii. Iar, în momentul în care acesta urma să se deplaseze cu autoturismul, substanța toxică ar fi provocat bărbatului o paralizie temporară din cauza căreia acesta urma să producă un accident rutier care să-i fie fatal. Ulterior, individul cu mintea diabolică s-a arătat disponibil să elimine în acest fel și apropiații fostului soț. Substanța ar fi achiziționat-o îns chimbul sumei de de 4500 de euro.

Referitor la acest scenariu, femeia nu i-a dat importanță. Până în august 2018 când bărbatul a anunțat-o că, în scurt timp, urmează să se deplaseze în Serbia, pentru a lua legătura cu așa-zise persoane care îi vor aduce substanța toxică comandată, solicitându-i suma de 1000 de euro pentru a plăti un avans din prețul acesteia, urmând ca restul de bani să-i achite acelor persoane după ce va folosi substanța, pentru a se asigura că aceasta a fost eficientă. În acest moment, A.C. a realizat că propunerea bărbatului este reală și i-a spus acestuia că nu este de acord cu el și nu îi va remite nicio sumă de bani pentru a achiziționa substanța toxică, aspect ce l-a determinat să recurgă la amenințări pentru a o determina pe aceasta să-i remită suma de bani cerută.

A amenințat femeia că-i va mutila copiii!

Persoana vătămată a pus la dispoziția organelor de anchetă mai multe convorbiri purtate cu individul, acesta fiind ulterior interceptat în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de judecătorul de drepturi și libertăți. De atunci, individul a început amenințările. Din interceptările aflate la dosar, reiese că aspectele declarate de persoana vătămată se confirmă, în sensul că în perioada august-septembrie 2018 inculpatul i-a adresat amenințări extrem de grave, în sensul că o va omorî, că o va mutila pe ea și pe copiii acesteia dacă nu îi va remite suma de 5500 de Euro. ”...dacă nu te omor și te calc în picioare dacă știu că și eu mor, te omor și eu pe tine. Nu mă lăsa acum în situația asta. Îți fac viața grea, îți fac viața grea, îți iau copii, ți-i mutilez...”, sunt câteva dintre amenințările bărbatului. Cu ocazia audierii, Cristian Ș. a precizat că planul de a ucide pe fostul soț al femeii, dar și pe apropiații acestuia, a reprezentat o simplă creație imaginară pentru a o impresiona pe persoana vătămată de care se îndrăgostise, iar pretinderea sumelor de bani prin amenințări cu moartea sau cu acte de agresiune la adresa sa și a celor două fiice au fost reale, dar au fost făcute pe fondul unei crize de gelozie, deoarece persoana vătămată începuse o relație amoroasă cu altă persoană, martoră, de altfel, în dosar. De asemenea, inculpatul declară că după ce urma să primească sumele de bani de la persoana vătămată, intenționa să i le restituie pentru a-i recâștiga aprecierea. Dosarul a fost trimis în instanță, la Judecătoria Constanța. În camera preliminară, judecătorul a constatat, pe 2 noiembrie 2018, că nu au fost formulate cereri și excepții de către inculpat sau de către avocatul acestuia și nici de partea civilă, motiv pentru care a constatat legalitatea rechizitoriului. La termenul din 11 decembrie, individul a recunoscut fapta astfel cum este descrisă în rechizitoriu . Judecătoria Constanța l-a condamnat pe bărbat, înd ecembrie, la 2 ani de închisoare cu executare, pentru șantaj. Individul se află în arest preventiv încă din data de 11 septembrie. Cristian Ș. a formulat recurs la Curtea de Apel.

M.P.

luni, 14 ianuarie 20195527
Comentarii

00Rutieri fomisti(20 ian 18:43)
Radar Passat alb neinscriptionat, fara nr de MAI la Kogalniceanu, Ovidiu, Crucea. Sper sa citeasca cat mai multi comentariile ca sa pierdeti de o mie de ori mai multe amenzi , decat cea pe care mi-ati dat-o, ...daca va place sa stati in masini d-astea ascunse. Nu v-a invatat nimeni de avertisment? Pandari nesimtiti.
02Pt. puscariasul de la 07:42 !(14 ian 23:36)
Mai bashinosule , credem ca ai vazut prea multe filme sovietice ! Inseamna ca Tu in parnaie sugi pwla ! Taci draq si nu te mai baga ca musca in cacat ! Toata lumea stie ca in parnaie va futeti in cur de va sare cacatul pe muie , infractorule !
11valu lui traian(14 ian 17:16)
a mai fost acest articol persoana este din valu lui traian ,dar sar putea sa spuna prostii de unde mortii masii gasea el gaz sarin? trebuia sal lase pana in serbia sa vada de unde procura marfa
31Relu(14 ian 16:59)
Vreau ai eu gaz de ala..inde.gasesc? Dau 500lei. Pt mine..vreau sa ma.droghez in masina. Muie PSD.
03Sica(14 ian 15:35)
E vrajeala totala! Ea l-a pus sa-l omoare pe barba-su si cand s-a gandit sa se opreasca, boul n-a mai vrut ca-i ghiortaiau matele! Cunoastem povestea d-na doctor, nu ne mai aburiti!!
01Shoko Asahara(14 ian 11:07)
Minte , ii dadeam gazul cu 100 euro cel mult dar el voia bani de la femeie nu sa faca crima.
13gicu valerica porcosu'(14 ian 10:17)
articol de 2 lei. ala nu a vrut sa omoare pe nimeni. a vrut doar sa scoate 4500 euro de la proasta.
01Remus(14 ian 09:58)
Pentru asa ceva ,inchisoare pe viata .
21pt desteptu de mai jos(14 ian 07:42)
ca minte ta ilustra sau ilustrata sa nu-si mai fictioneze scenarii perverse cu ars in cur la puscarie afla ca la parnaie, arsu-n cur e pedepsit mai aspru ca in societate si se considera o recidiva. tu ai fi atat de cretin sa il freci pe altu-n dos si sa iei inca un mandat de puscarie? tu poate ai fi dispus, insa nu toti sunt idioti cum esti tu.nu te etuf nimeni la puscarie decat daca vrei tu,daca tu stai,daca tu permiti..daca nu ai nimic de castigat daca iesi afara, ituf bulan la puscarie si mai stai 3 ani in plus. dar ce barbat esti tu, daca ajungi asa disperat sa ituf bulan la puscarie?
18Mare ti-e gradina Doamne !(14 ian 07:06)
Ce nenorocit ! Pentru o pizda , sa ucida un om si acum o sa fie ars in cur la puscarie pt. multi ani !
mai mult...Replica
20 ian 00:00ReplicaCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!

Atunci când se anunţă condamnări la "ani grei" de închisoare pentru omor, furt sau infracţiuni de corupţie,...1343

20 ian 00:00ReplicaCV de administrator: de la sampling de țigări și vânzări de medicamente, la șefia aeroportului1351
20 ian 00:00ReplicaTEROARE pe DRUMURILE din Constanţa şi Tulcea! Gură CASCĂ la VOLAN sau BEŢI, implicaţi în ACCIDENTE!687
20 ian 00:00ReplicaUn ACTOR şi-a STRÂNS NEVASTA de GÂT, într-o BISERICĂ din CONSTANŢA!

În timp ce se afla la biserică și asista la slujba religiosă, o femeie din Constanţa a fost la un pas să moară...2091

20 ian 00:00ReplicaS-a urcat BEAT la VOLAN și a intrat de două ori cu mașina în GARDUL BISERICII! Apoi a lovit un om547
20 ian 00:00ReplicaDin ce în ce mai MULŢI BIVOLI printre şoferii din Constanţa!748
20 ian 00:00ReplicaTURIŞTII vin IARNA la mare să vadă CAZINOUL, iar constănţenii dau iama în centrele comerciale!

Weekendul acesta vremea pe litoralul constănțean a fost mohorâtă iar temperaturile din termomentre au fost scăzute...454

20 ian 00:00ReplicaAsociaţia Elevilor din Constanţa, PROTEST la București pe tema transportului elevilor242
20 ian 00:00ReplicaÎnceputul de săptămână vine cu VREME RECE în Constanța!521
20 ian 00:00ReplicaSpitalul din Hârșova oferă consultații și analize gratuite femeilor însărcinate

Anul 2020 aduce numai vești bune pentru locuitorii din Hârșova dar și pentru cei din localitățile limitrofe. În...212

20 ian 00:00ReplicaA fost PRINS individul implicat în SCANDALUL cu FOCURI de ARMĂ din MAMAIA!472
20 ian 00:00ReplicaCASA de MARCAT: Iată ce pățești dacă nu ai schimbat-o încă312
Vremea
0.8°0.8° - 0.9° luni, 20 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 5.67 m/s
Presiune: 1039 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 ian 00:00SportSimona Halep, la conferinţa de presă înainte de Australian Open: „Pun presiune pe mine și nu-mi place acest lucru“

Simona Halep a luat parte la conferința de presă premergătoare debutului la Australian Open. Sportiva și-a amintit...230

20 ian 00:00SportLiverpool a învins pe Manchester United, scor 2-0, în Premier League

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Manchester United, în etapa a...180

20 ian 22:07SportAtacantul umilit de MM Stoica impresionează în Turcia. Cum a picat transferul la FCSB

Anthony Nwakaeme (30 de ani) a reușit să înscrie de două ori pentru Trabzonspor în succesul cu Kasimpasa, scor 6-0....279

20 ian 00:00SportFCSB - Mihai Stoica anunță schimbări importante: „E posibil să ne vedeți cu 3 fundași centrali”

Mihai Stoica (54 de ani), directorul sportiv al celor de la FCSB, a declarat că roș-albaștrii pregătesc mai multe...192

Local
20 ian 00:00LocalSlujbă la locul unde a avut loc teribilul accident de la Topraisar

Slujbă de pomenire la locul accidentului de la Topraisar, unde şi-au pierdut viaţa două persoane! Preoţii au...249

20 ian 00:00LocalUn şofer BEAT a intrat cu maşina în stâlp!

Inconştienţa şi neatenţia l-ar fi putut costa viaţa pe un tânăr de 25 de ani! Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în...539

20 ian 00:00LocalUn şofer din Constanţa şi-a montat invers plăcuţele de înmatriculare!

Un constănţean a reuşit să devină vedetă pe facebook după ce şi-a montat invers o plăcuţă de înmatriculare....287

20 ian 00:00LocalPersoane, maşini şi documente căutate, găsite de poliţişti

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 750...285

20 ian 00:00LocalS-a lansat organizația județeană Constanța a partidului Alianța pentru Unirea Românilor

Evenimentul a avut loc în municipiul Constanța, la Teatrul Elpis (str. Aristide Karatzali), începând cu ora 13:00....218

20 ian 00:00LocalÎncep manevrele pentru ranfluarea navei răsturnată. Detalii despre operaţiune. VIDEO

La aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, încep manevrele de ranfluare...226

20 ian 00:00LocalIncendiu în judeţul Constanţa: o femeie a ajuns la spital!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 19 ianuarie a.c. să intervină în localitatea Limanu....246

20 ian 00:00LocalPoliţiştii au dat iama în centrul vechi: s-a lăsat cu sancţiuni!

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la data de 19 ianuarie, începând cu...247

20 ian 00:00LocalCălăuze depistate la graniță, arestate preventiv

Operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa -...172

20 ian 00:00LocalBunuri în valoare de peste 875.000 de lei, descoperite la frontieră în 48 de ore

În urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi „frontiera verde”, în acest...174

Politică
20 ian 00:00PoliticăOrban: Dublarea alocaţiilor pentru copii se va face dacă există resurse financiare

Premierul Ludovic Orban a declarat că alocaţiile pentru copii vor fi dublate "dacă există resurse financiare", scrie...156

20 ian 00:00PoliticăMajorare pensii cu 40% din septembrie: Banii sunt prevăzuţi, depinde cum evoluează economia

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna...166

20 ian 00:00PoliticăOrban: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern pentru a oferi şansa organizării anticipatelor

Parlamentarii PNL nu vota învestirea niciunui nou Guvern, în cazul în care se va ajunge în situaţia declanşării...157

20 ian 00:00PoliticăPodaşcă (Pro România): PNL taie bani de la cele mai vulnerabile categorii

Purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podaşcă, critică politica PNL în domeniul alocaţiilor pentru copii...152

20 ian 00:00PoliticăOrban: Vrem să intervenim în cazul în care modificarea privind alegerea preşedinţilor de CJ nu va fi adoptată în Parlament

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul vrea să intervină în cazul în care "prin tergiversări procedurale"...154

20 ian 00:00PoliticăGrindeanu: Trebuie să facem o altfel de opoziţie, fără compromisuri; degeaba critici, dacă n-ai voci credibile

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, că PSD trebuie să facă o altfel de opoziţie,...147

20 ian 00:00PoliticăCioloş, despre fuziunea cu USR: Nu mai repede de un an de zile, să zicem după alegerile parlamentare

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că fuziunea dintre USR...130

20 ian 00:00PoliticăCiolacu: PSD are semnături necesare pentru moţiunea de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu afirmă că 115 parlamentari au semnat până acum pentru moţiunea de...136

20 ian 00:00PoliticăKelemen Hunor are revendicări ferme după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani,...136

20 ian 00:00PoliticăTitus Corlăţean, atac dur la adresa fostului preşedinte al PSD Dâmboviţa Rovana Plumb

Senatorul Titus Corlăţean a lansat, duminică, la Conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, un atac dur la adresa...198

Monden
20 ian 00:00MondenOana Pellea, înjurată din cauza unui mesaj despre Cristina Țopescu: „Avea dreptate să iubească mai mult câinii!“

Oana Pellea a primit mesaje extrem de urâte și violente după ce a criticat modul în care a fost mediatizat decesul...213

20 ian 00:00MondenRecordul lui Mihai Trăistariu: de 11 ori la Eurovision. „O să încerc până în pânzele albe“

Participarea de acum 14 ani la Eurovision a fost cu noroc pentru Mihai Trăis-tariu, piesa lui, ”Tornero”, fiind...145

20 ian 00:00MondenRomanița Iovan și-a dus fiul în Munții Apuseni, unde i-a murit tatăl. S-au împlinit 6 ani de la decesul pilotului

Deși s-au scurs șase ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni, unde fostul pilot Adrian Iovan și-a pierdut...156

20 ian 21:16MondenAugustin Viziru, accidentare dureroasă la Survivor România! Ce-a pățit actorul

Emisiunea Survivor România tocmai ce a avut debutul pe micile ecrane, însă acest lucru nu înseamnă că...199

20 ian 00:00MondenA murit Dan Andrei Aldea, liderul trupei Sfinx

Dan Andrei Aldea s-a stins din viață la 69 de ani, conform unui anunț făcut, pe pagina sa de Facebook, de Nicu...166

20 ian 00:00MondenPatrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Picard, îşi exprimă admiraţia pentru Greta Thunberg

Actorul britanic Patrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Jean-Luc Picard în seria "Star Trek: The Next...132

20 ian 00:00MondenTatăl lui Meghan Markle îşi acuză fiica de „umilirea“ familiei regale britanice

Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, şi-a acuzat fiica de ''umilirea'' familiei regale britanice, într-un interviu...167

20 ian 00:00MondenRobert De Niro, în rolul lui John D. Rockefeller, într-un nou film în regia lui David O. Russell

Robert De Niro ar putea să facă din nou echipă cu regizorul alături de care a turnat ''Silver Lining's Playbook'',...144

20 ian 00:00MondenLungmetrajul '1917', cel mai bun film la gala premiilor Sindicatului Producătorilor Americani

Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Război Mondial, în regia britanicului Sam Mendes a fost propulsat printre...137

20 ian 20:09MondenFilmul „Malmkrog“, în regia lui Cristi Puiu, inclus în secţiunea Encounters din cadrul Berlinale

Lungmetrajul ''Malmkrog'', în regia lui Cristi Puiu, coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia, Macedonia...137

Mapamond
20 ian 00:00MapamondPutin respinge ideea liderilor sovietici pe viaţă

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că nu doreşte ca Rusia să se întoarcă la practica din epoca...139

20 ian 00:00MapamondAvocaţii preşedintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

Avocaţii preşedintelui Donald Trump au prezentat sâmbătă linia de apărare cu trei zile înainte de începerea...135

20 ian 00:00MapamondVenezuela: Maduro se declară deschis dialogului cu SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a declarat deschis unui dialog cu SUA care să poată duce "la un nou tip de...146

20 ian 00:00MapamondCoreea de Nord a numit un nou ministru de externe, potrivit Seulului

Regimul nord-coreean a numit în funcţia de ministru de externe o înaltă oficialitate care se ocupa până în...148

20 ian 00:00MapamondAvion de pasageri doborât lângă Teheran: Victimele ucrainene au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a...137

20 ian 00:00MapamondIncendiu la un centru pentru persoane cu dizabilităţi mintale în Cehia: opt morţi

Opt oameni au murit şi 30 au fost răniţi într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţă devreme într-un centru...142

20 ian 00:00MapamondEvadare ca-n filme în Paraguay: O sută de deţinuţi au reuşit să scape printr-un tunel

O sută de deţinuţi, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanţi de arme şi droguri din Brazilia, au...160

20 ian 00:00MapamondProteste ale militanţilor Extinction Rebellion la salonul auto de la Bruxelles. Peste 100 de arestări

Peste o sută de persoane au fost arestate sâmbătă, la Bruxelles, în cursul unei serii de acţiuni împotriva...132

20 ian 19:48MapamondCiocniri violente între protestatari şi forţele de ordine la Beirut

Peste 160 de persoane au fost rănite sâmbătă la Beirut în confruntări ce au avut loc între protestatari şi...148

20 ian 00:00MapamondCalifornia: O adolescentă răpită a fost salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat

O adolescentă de 14 ani care fusese drogată şi răpită a fost localizată şi salvată de poliţie în San José,...156

Sănătate
20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...148

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...167

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...136

20 ian 00:00SănătateIată cum să nu mai mănânci seara târziu: trucuri și sfaturi

Obiceiul de a consuma mici gustari seara, înainte de culcare, contribuie la acumularea kilogramelor în plus. Mâncarea...188

20 ian 00:00SănătateStudiu: Care sunt locurile de muncă care afectează cel mai mult sănătatea inimii femeilor?

În funcție de specificul activității și de nivelul de stres implicat, locul de muncă poate afecta atât...149

18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...509

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...495

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...404

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...368

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...450