rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minte diabolică!

Un bărbat din Constanța A PUS LA CALE UN ASASINAT ca în filme!

Nu este un scenariu de film, ci un caz real ce s-a petrecut la Constanța! Cristian Ș., îndrăgostit lulea de femeia pe care o ajuta la treburile gospodărești, a pus la cale un plan incredibil împotriva fostului soț al femeii, de care respectiva divorțase recent, și a altor două persoane apropiate acestuia: avea de gând să facă rost de o substanță toxică bazată pe gaz sarin, pe care ar fi introdus-o în autoturismul fostului soț. În momentul în care acesta urma să se deplaseze cu autoturismul, substanța i-ar fi provocat bărbatului o paralizie temporară. Nemaiputând controla volanul, ar fi provocat un accident în urma căruia și-ar fi pierdut viața. Femeia nu a luat în seamă planul bărbatului, decât în momentul în care i-a cerut 4.500 de euro pentru plata substanței. A refuzat și, de atunci, viața femeii s-a transformat în calvar.

sursa foto: cnc3

Procurorul a reținut în actul de sesizare că în perioada 15.08.2018 – 11.09.2018 , inculpatul Cristian Ș, prin intermediul unor convorbiri și comunicări telefonice, dar și personal, a adresat persoanei vătămate A.C., amenințări cu moartea sau cu acte de violență gravă cu privire la persoana sa și a celor două fiice cu scopul de o determina pe aceasta să-i remită, în mod injust, mai multe sume de bani cuprinse între 1000 de euro și 4500 de euro. Pe 20 august 2018, organele de urmărire penală au fost sesizate prin plângere penală de către persoana vătămată A.C. cu privire la faptul că, începând cu 15 august 2018, Cristian Ș. i-a adresat amenințări cu moartea și cu acte de agresiune, atât personal, cât și prin intermediul comunicărilor purtate cu aceasta pe telefonul mobil, solicitându-i în schimb diferite sume de bani cuprinse între 1000 de euro și 4500 de euro.

Între cei doi a existat o relație destul de apropiată care s-a derulat pe parcursul mai multor ani, bărbatul oferindu-se să practice diverse activități de grădinărit în gospodăria femeii. În cursul anului 2017, cea din urmă a introdus o acțiune la instanță, solicitând desfacerea căsătoriei încheiate cu soțul ei de atunci, cu care are doi copii minori, instanța pronunțând divorțul și stabilind custodia comună asupra copiilor și locuința acestora la domiciliul persoanei vătămate. Potrivit rechizitoriului, încă din timpul derulării procesului de divorț, dar și după aceea, femeia își manifesta sentimentele de revoltă și de frustrare față de fostul soț, întrucât, în opinia ei, acesta, susținut de alte două persoane, exercitau influențe asupra celor două fiice cu scopul de a le îndepărta de ea, urmărind ca în final să le determine să locuiască permanent cu tatăl lor.

Cristian Ș., profitând de starea de supărare manifestată de partea vătămată, a creat un scenariu pe care i l-a prezentat acesteia ca fiind adevărat, spunându-i că în urmă cu mai mulți ani a activat într-o grupare criminală care se ocupa de asasinate la comandă și că poate face rost de o substanță toxică bazată pe gaz sarin, el oferindu-se să procure această substanță de la membri activi ai grupării aflați în afara țării, dar și să se ocupe de plasarea substanței în autoturismul fostului soț al femeii. Iar, în momentul în care acesta urma să se deplaseze cu autoturismul, substanța toxică ar fi provocat bărbatului o paralizie temporară din cauza căreia acesta urma să producă un accident rutier care să-i fie fatal. Ulterior, individul cu mintea diabolică s-a arătat disponibil să elimine în acest fel și apropiații fostului soț. Substanța ar fi achiziționat-o îns chimbul sumei de de 4500 de euro.

Referitor la acest scenariu, femeia nu i-a dat importanță. Până în august 2018 când bărbatul a anunțat-o că, în scurt timp, urmează să se deplaseze în Serbia, pentru a lua legătura cu așa-zise persoane care îi vor aduce substanța toxică comandată, solicitându-i suma de 1000 de euro pentru a plăti un avans din prețul acesteia, urmând ca restul de bani să-i achite acelor persoane după ce va folosi substanța, pentru a se asigura că aceasta a fost eficientă. În acest moment, A.C. a realizat că propunerea bărbatului este reală și i-a spus acestuia că nu este de acord cu el și nu îi va remite nicio sumă de bani pentru a achiziționa substanța toxică, aspect ce l-a determinat să recurgă la amenințări pentru a o determina pe aceasta să-i remită suma de bani cerută.

A amenințat femeia că-i va mutila copiii!

Persoana vătămată a pus la dispoziția organelor de anchetă mai multe convorbiri purtate cu individul, acesta fiind ulterior interceptat în baza mandatului de supraveghere tehnică emis de judecătorul de drepturi și libertăți. De atunci, individul a început amenințările. Din interceptările aflate la dosar, reiese că aspectele declarate de persoana vătămată se confirmă, în sensul că în perioada august-septembrie 2018 inculpatul i-a adresat amenințări extrem de grave, în sensul că o va omorî, că o va mutila pe ea și pe copiii acesteia dacă nu îi va remite suma de 5500 de Euro. ”...dacă nu te omor și te calc în picioare dacă știu că și eu mor, te omor și eu pe tine. Nu mă lăsa acum în situația asta. Îți fac viața grea, îți fac viața grea, îți iau copii, ți-i mutilez...”, sunt câteva dintre amenințările bărbatului. Cu ocazia audierii, Cristian Ș. a precizat că planul de a ucide pe fostul soț al femeii, dar și pe apropiații acestuia, a reprezentat o simplă creație imaginară pentru a o impresiona pe persoana vătămată de care se îndrăgostise, iar pretinderea sumelor de bani prin amenințări cu moartea sau cu acte de agresiune la adresa sa și a celor două fiice au fost reale, dar au fost făcute pe fondul unei crize de gelozie, deoarece persoana vătămată începuse o relație amoroasă cu altă persoană, martoră, de altfel, în dosar. De asemenea, inculpatul declară că după ce urma să primească sumele de bani de la persoana vătămată, intenționa să i le restituie pentru a-i recâștiga aprecierea. Dosarul a fost trimis în instanță, la Judecătoria Constanța. În camera preliminară, judecătorul a constatat, pe 2 noiembrie 2018, că nu au fost formulate cereri și excepții de către inculpat sau de către avocatul acestuia și nici de partea civilă, motiv pentru care a constatat legalitatea rechizitoriului. La termenul din 11 decembrie, individul a recunoscut fapta astfel cum este descrisă în rechizitoriu . Judecătoria Constanța l-a condamnat pe bărbat, înd ecembrie, la 2 ani de închisoare cu executare, pentru șantaj. Individul se află în arest preventiv încă din data de 11 septembrie. Cristian Ș. a formulat recurs la Curtea de Apel.

M.P.

luni, 14 ianuarie 20195588
Comentarii

00Rutieri fomisti(20 ian 18:43)
Radar Passat alb neinscriptionat, fara nr de MAI la Kogalniceanu, Ovidiu, Crucea. Sper sa citeasca cat mai multi comentariile ca sa pierdeti de o mie de ori mai multe amenzi , decat cea pe care mi-ati dat-o, ...daca va place sa stati in masini d-astea ascunse. Nu v-a invatat nimeni de avertisment? Pandari nesimtiti.
02Pt. puscariasul de la 07:42 !(14 ian 23:36)
Mai bashinosule , credem ca ai vazut prea multe filme sovietice ! Inseamna ca Tu in parnaie sugi pwla ! Taci draq si nu te mai baga ca musca in cacat ! Toata lumea stie ca in parnaie va futeti in cur de va sare cacatul pe muie , infractorule !
11valu lui traian(14 ian 17:16)
a mai fost acest articol persoana este din valu lui traian ,dar sar putea sa spuna prostii de unde mortii masii gasea el gaz sarin? trebuia sal lase pana in serbia sa vada de unde procura marfa
31Relu(14 ian 16:59)
Vreau ai eu gaz de ala..inde.gasesc? Dau 500lei. Pt mine..vreau sa ma.droghez in masina. Muie PSD.
03Sica(14 ian 15:35)
E vrajeala totala! Ea l-a pus sa-l omoare pe barba-su si cand s-a gandit sa se opreasca, boul n-a mai vrut ca-i ghiortaiau matele! Cunoastem povestea d-na doctor, nu ne mai aburiti!!
01Shoko Asahara(14 ian 11:07)
Minte , ii dadeam gazul cu 100 euro cel mult dar el voia bani de la femeie nu sa faca crima.
13gicu valerica porcosu'(14 ian 10:17)
articol de 2 lei. ala nu a vrut sa omoare pe nimeni. a vrut doar sa scoate 4500 euro de la proasta.
01Remus(14 ian 09:58)
Pentru asa ceva ,inchisoare pe viata .
21pt desteptu de mai jos(14 ian 07:42)
ca minte ta ilustra sau ilustrata sa nu-si mai fictioneze scenarii perverse cu ars in cur la puscarie afla ca la parnaie, arsu-n cur e pedepsit mai aspru ca in societate si se considera o recidiva. tu ai fi atat de cretin sa il freci pe altu-n dos si sa iei inca un mandat de puscarie? tu poate ai fi dispus, insa nu toti sunt idioti cum esti tu.nu te etuf nimeni la puscarie decat daca vrei tu,daca tu stai,daca tu permiti..daca nu ai nimic de castigat daca iesi afara, ituf bulan la puscarie si mai stai 3 ani in plus. dar ce barbat esti tu, daca ajungi asa disperat sa ituf bulan la puscarie?
18Mare ti-e gradina Doamne !(14 ian 07:06)
Ce nenorocit ! Pentru o pizda , sa ucida un om si acum o sa fie ars in cur la puscarie pt. multi ani !
mai mult...Replica
4 aug 00:29ReplicaANAF a pus SECHESTRU pe APARTAMENTUL NEPOTULUI lui STRUTINSKY

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Colectare Executare Silită Persoane Juridice...549

4 aug 00:00ReplicaFĂGĂDĂU i-a dat UNDĂ VERDE lui CIOTE să-și supraetajeze HOTELUL din SATUL de VACANȚĂ621
4 aug 00:00ReplicaCINE sunt INDIVIZII care SCOTEAU FETE la PRODUS, în CONSTANȚA1067
4 aug 00:00ReplicaAUSTRIECII de la STRABAG VÂNEAZĂ încă un CONTRACT cu STATUL

O companie din capitală cu acţionariat austriac, urmărită penal într-un dosar de evaziune fiscală, cu un...247

4 aug 00:00ReplicaTânărul PRINS în FLAGRANT era VEDETĂ în LUMEA ETNOBOTANICELOR!367
4 aug 00:22ReplicaTEORIA conform căreia VACCINAŢII ANTIGRIPAL ies POZITIV la testul COVID NU se CONFIRMĂ260
4 aug 00:00ReplicaMai multe VEDETE și PERSOANE PUBLICE și-au găsit SFÂRȘITUL la MALUL MĂRII

Fie că în accidente rutiere, fie că în valurile mării, rapiditatea cu care oamenii își pierd viața este...352

4 aug 00:00ReplicaDOI DEŢINUŢI s-au BĂTUT din cauza VOLUMULUI prea tare de la TELEVIZOR285
4 aug 00:00ReplicaDe ZIUA MARINEI vor avea loc SCHIMBĂRI MAJORE!329
4 aug 00:00ReplicaCONSTANȚA a avut MAI MULȚI TURIȘTI față de anul trecut! INCREDIBIL!

Turismul din România, asemenea altor domenii, a fost și încă este puternic afectat de epidemia de coronavirus. Toate...251

4 aug 00:00ReplicaSPITALUL MANGALIA are 27 de LOCURI disponibile pentru BOLNAVII COVID!231
4 aug 00:00ReplicaDETALII de la INTERVENȚIA ACCIDENTULUI din PORTUL MIDIA236
Vremea
19.5°19.5° - 21.2° marţi, 4 august 2020
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 4.06 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportWTA Palermo: Irina Begu, eliminată în runda inaugurală

Irina Begu, locul 81 WTA, a fost eliminată, luni, în turul I al Palermo Ladies Open, de germana Laura Siegemund, locul...150

4 aug 00:00SportTitlul rămâne în Ardeal - CFR Cluj întoarce rezultatul contra Craiovei (3-1) și este campioana României pentru al treilea sezon consecutiv

CFR a început rău "finala" campionatului contra Craiovei, oltenii deschizând scorul prin super execuția lui Dan...161

4 aug 00:00SportSorana Cîrstea, locul 75 WTA, a fost eliminată de italianca Sara Errani, în primul tur la Palermo

Sorana Cîrstea, locul 75 WTA, a fost eliminată de italianca Sara Errani, locul 169 WTA, beneficiară a unui wild card,...147

4 aug 00:00SportJucătoarea de tenis Laura Ioana Paar a ratat calificarea pe tabloul principal la Palermo Ladies Open

Jucătoarea de tenis Laura Ioana Paar, locul 204 WTA, a ratat, luni, calificarea pe tabloul principal la Palermo Ladies...151

Local
4 aug 00:00LocalZonele din Constanța în care s-a acționat seara treacută pentru dezinsecție

Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție cu accent pe zona parcurilor, scuarurilor și...167

4 aug 23:24LocalCorina Martin cere REVOCAREA deciziei de ÎNCHIDERE a teraselor la ora 23.00

Măsurile recent adoptate de Comitetul de Urgență Constanța, cu privire la închiderea teraselor la ora 23.00 in...1312

4 aug 23:25LocalACCIDENT rutier provocat de un MOTOCICLIST MINOR, la Neptun

1187

4 aug 00:00Local136 de constănțeni au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au...169

4 aug 22:11LocalO clădire construită ILEGAL în KM 4-5 va fi DEMOLATĂ

O clădire abandonată și insalubră din zona pieței agroalimentare din cartierul KM 4-5 va fi demolată! Lucrările...1105

4 aug 00:00LocalProgramul cu spectacolele teatrului de păpuși în weekend, la Constanța

Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de Mare” din Constanța vă așteaptă sâmbătăĂ, 08 august 2020, ora...159

4 aug 16:42LocalControale de AMPLOARE pe LITORAL! Câte amenzi au fost date

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...512

4 aug 16:43LocalJandarmi constănţeni avansaţi în grad, la termen

Şase ofiţeri împreună cu 54 de subofiţeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa și cinci ofițeri și...486

4 aug 16:12LocalJANDARMII au APLICAT 260 de SANCŢIUNI pe LITORAL

378

Politică
Interviuri
23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3278

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

Chiar dacă volumul este unul foarte mare, rezultatele reliefează o muncă eficientă și de calitate. Vorbim despre...3505

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

2033

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...8687

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

A îmbrăcat haina de procuror în anul 2012, atunci când a activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța....4280

11 iun 00:17InterviuriBola, de la Apele Române: Malul lacului Tăbăcărie nu avea proprietar, dar s-a vândut din el! VIDEO

12191

Monden
4 aug 00:00MondenAșa arată Jennifer Lopez la primele ore ale dimineții! Diva de 51 de ani s-a pozat fără machiaj

Diva care are o avere de 400 de milioane de dolari a postat recent o fotografie în care apare la primele ore ale...168

4 aug 00:00MondenMeghan Markle împlineşte 39 de ani. Ce planuri şi ce invitaţi celebri are de ziua ei?

Pe 4 august, Meghan Markle va împlini 39 de ani - o vârstă pe care fosta ducesă de Sussex o va sărbători pe...162

4 aug 19:38MondenDemi Moore a salvat viața unei păsări colibri. Imagini adorabile cu noul membru al familiei Moore-Willis

153

4 aug 00:00MondenGérard Depardieu, acuzat de viol de o tânără actriță! Parchetul francez investighează cazul

Gérard Depardieu este acuzat de o tânără actriţă de viol, fapt care s-ar fi întâmplat în 2018. După o clasare...151

4 aug 00:00MondenCe avere deţinea Prinţesa Diana când a murit şi ce s-a întâmplat cu aceasta după tragicul accident din 1997

Familia regală britanică este una dintre cele mai bogate monarhii din lume, cu un buget estimat, anul acesta, la 123...165

4 aug 00:00MondenFiul lui Beckham, fotograf personal pentru logodnica fotomodel. Cei doi au început pregătirile de nuntă

141

Mapamond
4 aug 00:00MapamondVal de emoţie în Suedia după ce o fetiţă de 12 ani a murit într-un atac armat

Moartea prin împuşcare a unei fetiţe de 12 ani în apropiere de Stockholm a provocat vii emoţii luni în Suedia,...167

4 aug 19:01MapamondGermania: Zeci de mii de elevi se întorc în şcoli din vacanţa de vară, în noi condiţii de pandemie

Zeci de mii de elevi revin de luni la şcoală în nordul Germaniei, sfârşitul vacanţei de vară aducând cu sine un...141

4 aug 00:00MapamondCoronavirus: Statele Unite au intrat într-o „nouă fază“ a epidemiei de COVID-19

135

4 aug 00:00MapamondAfganistan: Cel puţin 24 de morţi într-un atac asupra unei închisori

Cel puţin 24 de persoane, în mare parte civili, şi-au pierdut viaţa într-un atac la o închisoare din estul...144

4 aug 00:00MapamondAfectat de o boală infecţioasă, papa emerit Benedict al XVI-lea este „extrem de fragil“

Afectat de o boală infecţioasă la faţă, papa emerit Benedict al XVI-lea, 93 de ani, este ''extrem de fragil'',...146

4 aug 00:00MapamondPelerinii se despart de Mecca şi vor trebui să respecte o perioadă de izolare a la domiciliu

145

Sănătate
4 aug 00:00SănătateHamamelis, un remediu pentru inflamație și iritații

Hamamelis este un arbore ale cărui frunze și scoarță au proprietăți medicinale, fiind utilizate în reducerea...149

4 aug 00:00SănătateDermatita seboreică a sugarului - ce tratamente dau rapid rezultate

Dermatita seboreică a sugarului, cunoscută și drept crusta de lapte, este o afecțiune dezvoltată în mod frecvent...156

4 aug 18:20SănătateBeneficiile lavandei pentru frumusețe

134

4 aug 00:00SănătateMastopatia fibrochistică: ce este, cum se manifestă și cum se depistează

Modificările fibrochistice sau mastopatia fibrochistică reprezintă o caracteristică a sânului, care se accentuează...147

4 aug 00:00SănătateUleiul din lemn de trandafir, calmant și relaxant

Uleiul din lemn de trandafir are proprietăți antidepresive și antiinflamatoare și ajută la stabilirea unei stări...139

4 aug 00:00SănătateDezechilibrul electrolitic - cauze, simptome, tratament

136

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT