REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un CĂRĂUȘ de COCAINĂ CONDAMNAT în VENEZUELA, EXTRĂDAT în România

Un CĂRĂUȘ de COCAINĂ CONDAMNAT în VENEZUELA, EXTRĂDAT în România

Replica API 17 august 2020 | 00:00 1619

Tudor Manuel a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de substanțe stupefiante și psihotropice (respectiv transportul acestor substanțe), de Tribunalul din Statul Vargas, Republica Bolivariană Venezuela.

După ce a executat 4 ani într-o închisoare din Venezuela, acesta va fi extrădat în România, pentru a executa un rest de 1 an, 5 luni, 29 zile și 12 ore închisoare, ca urmare a unei sesizări a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Cum a fost prins românul

La data de 14.02.2015, ora 16:00, agenții Unității Speciale Antidrog din cadrul Aeroportului Internațional ’’Simon Bolivar” din Malquetia - Republica Bolivariană Venezuela l-au depistat la poarta de check-in pentru zborul TP 2612 al Companiei TAP PORTUGAL, pe numitul Tudor Manuel, care manifesta o stare de nervozitate, iar după adresarea unor întrebări de rutină, au constatat că acesta a răspuns incoerent, motiv pentru care l-au transportat la Spitalul ”Dr. Alffedo Machado” din Statul Vargas. În urma radiografiei efectuate, în interiorul organismului numitului Tudor Manuel s-au observat corpuri străine.

Susnumitul a declarat că a ingerat 17 săculeți din latex cu substanțe stupefiante, pe care urma să îi transporte în această modalitate la Lisabona. Conform Raportului de expertiză chimică efectuat în cauză de către experții din cadrul Laboratorului Central al Gărzii Naționale Bolivariene din Venezuela, a rezultat că inculpatul a transportat pe teritoriul acestei țări cantitatea de 540,8 grame cocaină. În prezent, persoana condamnată execută pedeapsa în regim de închisoare într-un Centru Penitenciar, respectiv Centrul de Formare al Oamenilor Noi ”Simon Bolivar” din Caracas - Republica Bolivariană Venezuela.

Sentința penală de condamnare este definitivă și executorie, neexistând vreun impediment la recunoaștere, iar natura și durata pedepsei aplicate de instanța străină corespunde cu natura și durata pedepsei prevăzute de legea penală română pentru infracțiuni similare de trafic de droguri.

Inculpatul a fost de acord cu transferul în România

Persoana condamnată a fost de acord cu transmiterea certificatului și a hotărârii judecătorești în vederea recunoașterii și efectuării transferului într-un penitenciar din România. Totodată se reține că persoana condamnată a fost de acord cu predarea în România în vederea executării pedepsei.

Instanța a decis transferarea într-un penitenciar din România a persoanei condamnate Tudor Manuel în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de substanțe stupefiante și psihotropice (respectiv transportul acestor substanțe). Constată că s-a stabilit restul pedepsei de executat, respectiv 1 an, 5 luni, 29 zile și 12 ore închisoare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma Tudore,bine ca nu te-ai dus in Thailanda ca daca erai prins acolo te impuscau aia.
0
0
Dupa conditiile de acolo aici vine la statiune....
0
1
Da, mai ales 12 ore....
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272