REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un CIOBAN și-a ÎNJUNGHIAT COLEGUL!

Un CIOBAN și-a ÎNJUNGHIAT COLEGUL!

Replica API 3 ianuarie 2022 | 00:04 3452

Reconstituire a baladei ”Miorița” pe meleaguri dobrogene. Gheorghe Cheltuianu, cioban de profesie, și-a înjunghiat colegul de breaslă cu un cuțit. Incidentul s-a în timp ce toți ciobanii erau pe câmp, cu acest prilej consumându-se cantități considerabile de alcool. Deoarece ei se aflau unii lângă alții, cârdurile de animale pe care ei le păzeau s-au amestecat și s-au chinuit să le aleagă, astfel că, câinii victimei l-au mușcat pe Gheorghe Cheltuianu. Din acest motiv, bărbatul a luat un cuțit din rucsacul său și a înjunghiat victima de mai multe ori. Gheorghe Cheltuianu este recidivist, fiind condamnat anterior pentru omor.

Judecătoria Babadag a decis, prin sentința din 20 decembrie, condamnarea lui Gheorghe Cheltuianu la 4 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Decizia nu este definitivă.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit rechizitoriului, pe un deal s-au întâlnit mai mulți ciobani, iar din cauza consumului de băuturi alcoolice dar și pe fondul unui conflict mai vechi, Gheorghe Cheltuianu a înjunghiat un alt cioban cu mai multe lovituri de cuțit tip briceag. Câinii victimei l-ar fi mușcat pe agresor, iar acesta inițial i-a dat două palme victimei iar apoi l-ar fi înjunghiat, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul a mai fost condamnat pentru omor

La individualizarea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au avut în vedere toate aspectele referitoare la persoana inculpatului și la gravitatea faptei săvârșite, instanța apreciind că unica modalitate de individualizare a regimului de executare a pedepsei astfel aplicate, aptă de a contribui la îndreptarea inculpatului și la prevenirea reiterării comportamentului infracțional, este aceea a executării pedepsei în regim de detenție, în condițiile în care actele de violență ale inculpatului nu au dus la producerea unor urmări mult mai grave s-a datorat doar întâmplării, agresivitatea inculpatului fiind extremă, agresivitate care nu este singulară, așa cum rezultă din fișa de cazier, acesta având o condamnare pentru omor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a procedat corect! omul e de vina ca nu tine fiarele sub control!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272