REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un constănţean a 'FĂCUT-O DE OAIE' în Bulgaria: A vrut să mituiască un poliţist cu 30 de euro şi 10 leva! 'Erau banii de amendă…'

Un constănţean a 'FĂCUT-O DE OAIE' în Bulgaria: A vrut să mituiască un poliţist cu 30 de euro şi 10 leva! 'Erau banii de amendă…'

Replica API 28 septembrie 2018 | 00:00 438

Cunoscut pentru fapte cu violenţă în Italia

Cunoscut pentru fapte cu violenţă în Italia

sursa foto darikenews.bg

Are antecedente penale pentru infracțiuni cu violență comise în Italia, iar de data aceasta a "comis-o" în Bulgaria! Este vorba despre Marcel Petrache, care a condus un autoturism chiar dacă avea permisul suspendat și a încercat să mituiască un polițist bulgar pentru a nu lua măsurile legale, chiar dacă fapta sa reprezintă contravenție în țara vecină. Astfel, cauza a fost preluată de procurorii constănțeni, dar numai în ceea ce reprezintă darea de mită. ”Mi-am pierdut permisul de conducere” sau ”Banii erau pentru plata amenzii” sunt câteva dintre scuzele aduse de bărbat.

Marcel Petrache a fost condamnat în Italia, la pedepse sub un an, pentru infracțiuni cu violență, adică tâlhării. Dar tot nu s-a potolit. Astfel, ca stare de fapt, s-a reținut că, la data de 18.11.2015, fiind oprit de lucrătorii de poliție din Kavarna, el a oferit 30 euro și 10 leva unui agent de circulație, pentru a nu întocmi procesul – verbal de constatare a contravenției conform Legii de circulație, faptă prevăzută de art.304 alin.1 Cod penal bulgar (conducerea pe drumuri publice cu permisul suspendat).

Astfel, autoritățile bulgare au dispus punerea sub învinuire a sa, în sensul începerii urmăririi penale, prin prisma infracțiunii de dare de mită, fiind pus totodată și sub control judiciar, în sensul obligării sale să se prezinte la citările organelor judiciare. În probațiune, potrivit rolii.ro, au fost efectuate cercetări, fiind ridicate ca mijloc material de probă, bancnotele folosite pentru a oferi mită polițistului, s-a percheziționat autoturismul, a fost administrată proba cu înscrisuri.

De altfel, din declaratia dată in fata autoritatilor bulgare , rezultă elemente care să justifice temeinicia acuzațiilor formulate, în condițiile în care recunoaște că a remis bani polițiștilor, chiar dacă încearcă să justifice aceasta ca fiind cu titlu: banii de amendă.

”Apărarea formulată nu este sustenabilă logic și probator si nu poate să constituie în nici un caz temei al exonerării de răspundere penală, întrucât nici în România nu este permisă plata amenzilor direct la polițiști , iar pe de altă parte, și dacă ar fi așa, în Bulgaria euro nu este monedă circulatorie, ci leva, situație în care, în mod evident, cei 30 euro oferiți polițistului au fost dați drept mită în mod absolut conștient. Inculpatul, cu ocazia audierilor a sustinut că și-a pierdut permisul de conducere , dar că în realitate are dreptul de a conduce mașina pe drumurile publice, deși din evidențele verificate de procuror a rezultat că la acel moment nu avea acest drept valid.

Din extrasul fișei de cazier judiciar rezultă totodată că că acesta are antecedente penale, pe linie rutieră, fiind de asemenea condamnat pentru infracțiuni de violență și furturi de autoritățile italiene,fara insa a exista la dosarul cauzei sentinte care sa fie recunoscute in Romania”, se mai arată pe siteul Institutului Român pentru Informatii Juridice. S-a aratat că s-a impus responsabilizarea penală a inculpatului doar pentru infracțiunea de dare de mită, întrucât, în mod evident, există similitudine de reglementare penală între legislația română și bulgară.

Din documentele oficiale comunicate de autoritățile bulgare, rezultă că fapta comisă de inculpat (conducere cu permisul suspendat) este contravenție potrivit legii bulgare, spre deosebire de legea română unde este incriminată ca infracțiune. Pentru aceasta s-a dispus clasarea , soluția reprezentând o aplicare practică a principiului aplicării legii celei mai favorabile, fapta de corupție, find însă incriminată de legislația ambelor state care va fi dedusă judecății instanței. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 3 luni cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca bulgarii ne-o iau inainte in multe privinte,incet si sigur.
1
0
Opel cu numere de Bulgaria??????
1
0
Daca nu stii ce masini de politie au bulgarii e clar ca nu ai trecut in viata ta de Negru Voda
4
0
S-a intors lumea cu curu-n sus, nu mai pun gaborii bulgari botu la spaga
3
0
Dati Paste copy la rechizitorii expirate si hop aveti un articol de kkt ! Pe cine plm mai intereseaza ce a facut distrusul ala in urma cu 3 ani ?!?!?
15
0
Bai taranilor voi nu ati citit codul bunelor succesuri din rromania. Mita contine fara numar zerouri in coada. Cu acesti firfirei daniel construieste catedrala mitologilor.
5
2
De ce, coaie? Ai aflat tu ca in Bulgaria masinile de politie sunt inmatriculate cu numere "de Romania"? Sau uniforma politistilor aia nu ti-a aprins becul ca nu-s romani?
13
0
Masina aia de politie e opel cu nr de bulgaria? Sau mi se pare mie?...
1
7
marcel raducan face la fel peste proxenet
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108