REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un deputat de la AUR propune înfiinţarea unei subcomisii pentru problemele românilor din Harghita, Covasna şi Mureş

Un deputat de la AUR propune înfiinţarea unei subcomisii pentru problemele românilor din Harghita, Covasna şi Mureş

Replica API 24 martie 2021 | 00:00 1059

Deputatul AUR Dan Tanasă a propus, marţi, înfiinţarea la Camera Deputaţilor a unei subcomisii pentru problemele românilor din Harghita, Covasna şi Mureş.

Dan Tanasă

"Supun atenţiei tuturor grupurilor parlamentare o situaţie absolut inedită şi le cer sprijinul tuturor liderilor grupurilor parlamentare. După cum ştiţi, la Comisia pentru drepturile omului şi problemele minorităţilor există subcomisia pentru problemele minorităţii maghiare, foarte bine, există subcomisia pentru problemele minorităţii rome, foarte bine, să fie primit, colegii de la USR au cerut şi au înfiinţat subcomisia pentru societatea civilă, eu vă supun atenţiei şi îi rog pe liderii tuturor partidelor politice să dea dovadă de înţelegere şi să ne sprijine în constituirea subcomisiei pentru problemele românilor din Harghita, Covasna şi Mureş", a spus Tanasă în plenul Camerei, scrie Agerpres.

El a adăugat că "problematica românilor din Harghita, Covasna şi Mureş este una de interes şi una arhicunoscută la nivelul opiniei publice româneşti".

"Ca atare, vă solicit sprijin să constituim şi această subcomisie. Dacă se poate pentru etnicii maghiari, se poate pentru etnicii romi, foarte bine, eu zic că se poate şi pentru eticii români, care sunt într-o situaţie numeric minoritară în Harghita, Covasna, Mureş", a menţionat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo. Succes !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272