REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un escroc, parte într-o grupare infracțională care acționa prin metoda 'Accidentul', cere revizuirea dosarului!

Un escroc, parte într-o grupare infracțională care acționa prin metoda 'Accidentul', cere revizuirea dosarului!

Replica API 3 ianuarie 2019 | 21:48 314

Un inculpat din ”gașpa” care a înșelat, în trecut, zeci de constănțeni prin metoda ”ACCIDENTUL”, se consideră nedreptățit, după ce judecătorii l-au condamnat, la sfârșitul lui 2017, la cinci ani de închisoare. Marian Trandafir, căci despre este vorba, era ”săgeată” în mega dosarul destructurat de anchetatori, revenindu-i sarcina să se deplaseze la victime acasă pentru a încasa sumele de bani. Individul care, în trecut, a mai executat o pedeapsă pentru omor, a formulat cerere de revizuire a hotărârii care l-a trimis după gratii.

În motivarea cererii de față, condamnatul a arătat că nu i s-a diminuat pedeapsa cu o treime, prezentând și rezerve în ceea ce privește situația de fapt care s-a reținut de instanța de judecată. Trimis după gratii pentru o perioadă de cinci ani, Marian Trandafir a fost descris de instanță ca fiind un pericol social, prin faptele pe care acestea le-a exercitat asupra victimelor sale. Trandafir era trimis ca ”săgeată” la victime, pentru ridicarea banilor, complicii săi știind că a fost condamnat anterior pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Mai mult, aspectul său îl dădea de gol, victimele ajungând să-și pună semne de întrebare cu privirile la situația prezentată de către infractori. Persoanele vătămate, au realizat din înfățișarea inculpatului, potențialul criminogen al acestuia și, desi se răzgândiseră, i-au înmânat banii pentru că se temeau de reacția acestuia în cazul unui refuz.

De exemplu, în momentul în care „ săgeata” Marian Trandafir a ajuns la domiciliul unui cuplu, acesta din urmă văzând persoana care îndeplinea rolul de binevoitor și împăciuitor, a realizat că era vorba despre o înșelăciune, dar a remis acestei persoane suma de 50.000 de lei de frică, temându-se pentru faptul că ar fi putut fi omorâți de către acea persoană pentru respectiva sumă de bani.

„ În momentul în care l-am văzut am realizat că este vorba despre o escrocherie, motiv pentru care i-am solicitat să-mi prezinte o legitimație. Acesta a afirmat că a fost sunat în grabă și nu are acte la el, iar când soțul meu l-a întrebat unde are mașina, a afirmat că este după colț. La un moment dat, individul a afirmat în timp ce vorbea cu cineva la telefon că el va pleca, încercând să creeeze impresia că noi avem de pierdut. Cu toate acestea am observat că de fapt nu avea intenția să plece, moment în care am realizat că în cazul în care nu-i dăm banii, ar putea să ne omoare în casă, știind că nu mai este altcineva în casă în afară de mine și soțul meu, cunoscând totodată că aveam suma de 50.000 lei în casă. După ce a primit banii, care erau în fișicuri, l-am întrebat dacă nu îi numără, iar acesta doar s -a uitat la suma de bani. În cele din urmă a plecat, eu fiind convinsă că am fost înșelați, însă cu acest individ în casă ne-a fost frică să-l mai refuzăm.”, este declarația unui martor, dată în fața anchetatorilor.

Revenind la cererea de revizuire, judecătorii i-au respins acțiunea lui Marian Trandafir, urmând ca instanța ierarhică să aibă ultimul cuvânt.

Reamintim că, peste 50 de poliţişti au descins, în 2015, la 11 adrese din municipiu, dar şi la penitenciar, la mijloc fiind vorba despre persoane care acţionau prin metoda numită generic „Accidentul”. Este vorba despre aşa-zisa tehnică prin care escrocii apelează la impactul emoţional al victimelor, alegându-se cu sume frumoase de bani. Mai exact, totul este coordonat, în general, din penitenciare şi acţiunea începe cu un apel telefonic. Victima era anunţată de un presupus procuror, avocat sau chiar fiul/ fiica/ nepotul, că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier şi, pentru a scăpa basma curată, trebuie să dea bani.Victimele erau cunoștințe ale infractorilor, aceștia deținând detalii amănunţite despre acestea, precum nume complete, venit, porecle, program sau locuri de muncă. Astfel s-a ajuns la percheziţiile din 19 august, în urma cărora s-a reuşit probarea a peste 10 fapte de înşelăciune şi tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”, fapte comise în anul 2015. Mai exact, persoanele încarcerate au recrutat şi au ţinut legătura cu alte persoane apropiate (prieteni sau rude), pe care le trimiteau la victime (săgeţi) să ridice banii şi bunurile provenite din înşelăciune. De la domiciliile persoanelor suspecte şi din penitenciar au fost ridicate telefoane, cartele telefonice, diferite sume de bani şi bijuterii din aur. Ultima faptă a celor vizaţi a avut ca victimă pe mama fostului deputat constănţean Varol Amet. Femeia a fost sunată de un individ care s-a dat drept fiul ei, acesta spunând că are nevoie de 20.000 de lei întrucât a provocat un accident rutier. Fiind trezită din somn, femeia, în vârstă de 71 de ani, nu a stat pe gânduri şi le-a dat celor ce i-au bătut la uşă bani, lei şi euro, şi bijuterii. Oamenii legii din Constanţa au muncit la foc automat, destructurând o astfel de grupare în luma martie 2015, după care cercetările au continuat până în 2017, când au fost condamnați definitivi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CT 87 VIJ vinde droguri
2
0
moarte tiganilor!!!!!!!!!!!!!!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272