REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un fost ministru al Economiei intervine în dezbaterile din coaliție: 'Nu trebuie crescut salariul minim brut, trebuie crescut salariul minim net'

Un fost ministru al Economiei intervine în dezbaterile din coaliție: 'Nu trebuie crescut salariul minim brut, trebuie crescut salariul minim net'

Cristina BĂRBUCEANU 18 noiembrie 2022 | 00:00 514

Deputatul USR Claudiu Năsui a cerut, miercuri, coaliţiei de guvernare să crească salariul minim net şi nu pe cel brut, "care este doar o cifră contabilă".

"Referitor la toate discuţiile care au loc asupra creşterii salariului minim, reamintim că ceea ce contează cu adevărat este salariul minim net, adică salariul minim pe care angajaţii chiar îl primesc în mână. Salariul minim brut este o cifră contabilă, nimeni nu îl plăteşte, nimeni nu îl primeşte. Angajatorul primeşte salariul brut plus o contribuţie, angajatul primeşte salariul net. Dacă vrem să ajutăm într-adevăr economia, şi ăsta este şi mesajul nostru pentru coaliţia de guvernare PSD - PNL, nu trebuie crescut salariul minim brut, trebuie crescut salariul minim net, iar lucrul acesta poate fi obţinut printr-o reducere a impozitării pe un salariu minim. Noi avem deja un proiect pe circuit, am propus şi amendamente în sensul acesta, măcar gradual să începem să intrăm şi noi în rândul celorlalte ţări europene care nu supraimpozitează munca pe salariile mici", a spus Năsui la Palatul Parlamentului.

Deputatul USR Cristian Seidler a arătat că o parte din salariul minim ar trebui să rămână neimpozitat.

"Ştim că se vorbeşte despre o creştere la 3.000 de lei a salariului minim brut. Diferenţa între 2.550 brut astăzi, salariul minim, şi 3.000 de lei ar trebui neimpozitat, asta ar însemna 450 de lei în buzunarele românilor care lucrează pe salariul minim pe economie. Aceştia sunt în număr de 844.000, la începutul luni noiembrie", a afirmat Seidler, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai sunteti multi dastia ma care cat timp ati avut puterea parca erati orbi si acum cand sunt alti la carma tari v-a revenit vederea,nu spun ca Nasui sau multi alti care au fost la putere nu au dreptate acum cand sunt pe tusa,dar ce mi se pare ciudat este ca le-a revenit mintea aia pe care o aveau inainte de alegeri cand faceau promisiuni exact dupa ce au pierdut puterea,cat au fost la putere si puteau sa faca ceva bine nu au avut timp de Romania si romani;se pare ca promisiunile de tipul"lasa ma sa ajung eu la putere ca ai sa castigi inzecit decat ai cotizat tu pentru mine si partidul meu"astea au fost pe primul loc pentru toti parlamentari care au fost la putere in Romania intr-un timp sau altul.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272