REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un fost şef al unui SERVICIU SECRET, numit la conducerea Şantierului 2 Mai

Un fost şef al unui SERVICIU SECRET, numit la conducerea Şantierului 2 Mai

Replica API 28 martie 2018 | 00:34 1232

Are cine să-i monitorizeze pe olandezii de la Damen

Are cine să-i monitorizeze pe olandezii de la Damen

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia are de ieri o nouă conducere, după ce Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a decis schimbarea componenței Consiliului de Administrație (CA). În noul CA rămâne un membru din fostul consiliu, este adusă o șefă de cabinet din Ministerul Economiei, dar și un personaj cât se poate de inedit: fost şef în cadrul Armatei, apoi șef în Doi și-un Sfert (serviciul secret al MAI), pentru a ieși la pensie, în urmă cu doar câteva luni, de la conducerea Direcției Schengen din MAI. Noul CA este foarte important, pentru că noii administratori vor manageria activitatea viitoarei companii mixte pe care statul român, prin Șantierul 2 Mai SA, o va forma alături de olandezii de la Damen pentru șantierul de la Mangalia.

AGA societății de stat Șantierul Naval 2 Mai SA a hotărât, în ședința de pe 27 martie a.c., revocarea foștilor administratori Claudia Maria Baicu, Victor Vlad Cazană și Anca Ruxandra Neacșu. De asemenea, AGA a decis numirea unui nou CA, din care fac parte Anca Ruxandra Neacșu, Mirela Popină și Ionuț Dorin Grosu. Anca Ruxandra Neacșu este expert în Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, în timp ce Mirela Popină vine din postura de director de cabinet în Ministerul Economiei, angajată în Secretariatul General al Guvernului, dar și la Ministerul Energiei. Ionuț Dorin Grosu, cel de-al treilea administrator al Șantierului 2 Mai, este o apariție cu totul surprinzătoare.

Traseu profesional impresionant

Comisarul șef Ionuț Dorin Grosu, din București, s-a pensionat la finele anului trecut, iar de câteva zile este consilierul personal al ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă. Grosu a fost directorul Direcției Schengen din cadrul MAI din 2013 până la pensionare, iar anterior a fost director adjunct al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR. Între 2011 și 2013 a fost director adjunct al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, iar în perioada 2008- 2011 a fost adjunct șef diviziune în Direcția Generală a Informații și Protecție Internă (fostul Doi și-un Sfert, serviciul secret al MAI). Între 2003 și 2008 a fost șef serviciu la Direcția de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, iar în perioada 2000- 2003 a fost ofițer specialist în Direcția Generală de Informații a Apărării (serviciul secret al Armatei).

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...Din cite vad EU,iar se rastoarna caruta cu prosti in curtea DMHI,santierul 2Mai s.a a fost distrus,vindut la fier vechi tot de implementati politic...
1
0
Daca are pensie de ce nu sta acasa? Adica tinerii pot pleca din tara sa munceasca afara si sa plateasca taxe si impozite altora iar noi platim un ofilit sa stinga lumina definitiv in Mangalia!
7
2
Astia taie si spanzura, iar directorii numiti de cele doua parti vor zice ca ei si vor face ca olandezii.
5
0
Buna , sunt Yuri Gagarin . Am trecut cu racheta pe deasupra santierului dvs azi noapte. Va rog sa aprindeti luminile.
8
0
Sa vezi frumusete dupa ce dl Grosu o sa-si faca reteaua de agenti. i-o prelua pe informatorii vechi sau isi face ciocanitori noi
9
0
Nimic surprinzator. Securisme,turnatorii,presiuni directe sau subantelese,mentinerea motivatiei bazate pe frica si stres,adica exact ingredientele cu care romanii oricum sunt obisnuiti. Nimic nou pentru cei ce inca sunt angajati in gaura aia oribila. Pe de alta parte,cativa vor avea cum sa supravietuiasca,in conditiile in care in Mangalia parca s-a dat cu spray anti investitori seriosi si nu sunt locuri de munca decente.
7
1
Dupa ce pun mana pe port olandezii vom intra in schengen
6
2
Securistii masoni isi bat joc de voi fraierilor.Ei bogati si romanii saraci
8
2
numai servicii secrete in tara asta care este si ea secreta. cred ca si olandezii sunt secreti asa ca trebuiau sa puna un roman secret. Eu stiu dar nu va spun ca e secret.
11
1
Poate noua administratie , trage concluziile necesare dupa situatia de kkt in care se afla Santierul din Galati condusa doar de olandezi , si nu mai repeta aceleasi greseli.
10
1
Griguta dormi bine?
16
1
E tot topit la fier vechi.in.port la ct
12
1
Poate se gaseste careva sa-i monitorizeze si pe directorasii romani ca ei au tinut tira la ciordelile hunilor. Aici tb un batalion de CI-isti
14
1
Tara asta nu se mai face bine sau asa se doreste?! Cum dracu sa pui niste neica nimeni care habar nu au nimic deconstructiile navale sa pazeasca face banditii de olandezi
23
3
Mare panarama esti! sa vina iohaneees
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272