REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
11.2° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Un poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!

Un poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!

Replica API 23 septembrie 2019 | 00:00 492

Mai mulți pensionari din zona KM 5 au rămas fără pensii, după ce poștașul le-a furat banii, după care a fugit în Franța. Angajatul Poștei Române a achitat în fals mai multe mandate de pensii, înscriind pe cupoanele de mandate date nereale de legitimare ale destinatarilor, semnând în locul destinatarilor de drept, după care și-a însușit sumele provenite din acestea în valoare de 29.974 lei. Pensionarii s-au plâns dirigintei Oficiului Poștal nr 6, care a deschis o anchetă. Așa a aflat de isprava bărbatului, care a fost dat pe mâna polițiștilor și, ulterior, a ajuns în atenția procurorilor care l-au trimis în judecată pentru delapidare. A fost condamnat la 2 ani în regim de detenție. Deși instanța a încercat să ajungă la o înțelegere cu fostul angajat, în sensul de a presta muncă în folosul comunității, acesta a refuzat, așa că își va ispăși pedeapsa după gratii.

Înainte de sărbătoarea Crăciunului din 2016, la Oficiul Poștal nr 6 de pe Șoseaua Mangaliei s-au prezentat mai mulți pensionari care s-au plâns dirigintei că nu și-au primit pensiile, fapt pentru care a procedat la verificarea în sistemul informatic constatând că acestea au fost achitate de factorul poștal Costel T. Diriginta oficiului a solicitat păgubiților să depună câte o cerere și a cerut de la Oficiul Județean de Poștă Constanța copiile mandatelor de pensii în cauză, constatând, din analiza acestora, că datele de legitimare ale titularilor nu corespund, fapt pentru care a raportat evenimentul și a solicitat efectuarea de cercetări de către Controlul Financiar de Gestiune cu privire la activitatea factorului poștal. În timpul verificării la sediul Oficiului Poștal s-au mai prezentat alți pensionari care s-au plâns de aceeași problemă. Factorul Poștal, în vârstă de 41 de ani, aflând că s-a deschis o anchetă internă pe numele său, nu s-a mai prezentat la serviciu, însă diriginta l-a chemat la sediu pentru lămuriri. A spus organelor de control că, pentru a acoperi o lipsă în gestiune, a fost nevoit să completeze în fals celecinci mandate de pensii, după care a recunoscut că și-a însușit banii deoarece avea o datorie personală de plătit. Fapta anagajatului a fost sesizată procurorilor, care au deschis dosar penal pentru delapidare. La începutul anului, a fost trimis în judecată. Între timp, individul a plecat în Franța, fiind căutat de autorități la domiciliul din Constanța, unde l-au găsit pe tatăl acestuia, care s-a plâns că nu se înțelege bine cu fiul său și nu știe detalii despre el. Magistrații l-au condamnat pe 11 iulie a.c. la doi ani și 2 luni de închisoare. Pedeapsa se va executa în stare detenție efectivă, o altă posibilitate fiind nelegală, având în vedere că nu și-a dat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității. Culmea, bărbatul a efectuat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul instanței pe 20 septembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa faca si omul,o data in viata vede si el Parisul.
0
1
Am luat si eu , ca oricum erau pensii nemeritate, umflate de PSD ! Se aplica legea haiducilor, am luat de la babalaci si am dat la prospaturi !
0
3
Si eu obisnuiesc sa fur din pensii,cand moare un pensionar de clar mai tarziu si incasez banii cateva luni,nu ma verifica numeni,la Seimeni am dat lovitura cu actiunile!
6
2
Postasul va avea o cariera de succes , daca se inscrie in psd...un real talent , posibil ministru al finantelor !
11
5
nu conteaza doar ca a furat mult si a scapat cu putina puscarie, cei care nu stiu sa se intereseze ca postasii sunt ochii si timpanul cartierelor, ei culeg informatii direct de la sursa, ei intra in casele tuturor mosilor si babelor ducand pensii, si mosii astia si babele stau toata ziua pe strazi pe la colturi si afla tot si chiar nu-i foarte greu ca un postas sa-i traga de limba sa afle tot ce se intampla, iar postasii duc mai departe informatiile culese, o intreaga retea.Acest postas hot,a scapat doar cu putina puscarie pt ca avea spate la NOUA SECURITATE, adica SRI
3
1
daca furi putin trebe sa dai inapoi. daca furi mult iti raman banii si faci putina puscarie
15
1
Un nemernic de doi bani: l-a gasit sa-i fure pe amaratii de pensionari care abia isi duc traiul de azi pe maine.
9
4
bravo lui! era de la PSD?
8
8
Acesti oameni trebuie arsi pe rug. ARTAGEA BOGDAN, directorul aeroportului, fura salariile angajatilor, ca sa poate pleca in vacante de lux pe banii statului. Acest postas si ARTAGEA, trebuie spanzurati in public, ca altii sa nu mai faca asa ceva!!
13
3
Mie nu imi aduce cuponu de pensie,,Doamna Oana le arunca la gunoi,
7
3
Eu, daca as fi fost in locul lui mi as fi luat numai zer si branza machidoneasca de cogealac, de toti banii ca sa hranesc toti machidonii fara loc de munca
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389