REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un primar din Constanţa, război cu judeţul Tulcea: cere modificarea graniţelor

Un primar din Constanţa, război cu judeţul Tulcea: cere modificarea graniţelor

Replica API 10 iulie 2015 | 00:00 250

Prefectul, băgat la mijloc

Prefectul, băgat la mijloc

Gheorghe Grameni

În localitatea Mihai Viteazu există o situaţie delicată de mai mulţi ani. Primarul Gheorghe Grameni se întreţine într-o tensiune constantă cu omologul său de la Baia, din judeţul Tulcea, pentru (ce altceva?) mai multe terenuri. Grameni contestă Legea 2 din 1968, prin care au fost cedate de ADS celor de la Baia 1.000 ha.

Conform Legii 2 din 1968, Baza de Recepţie şi 15 case din Mihai Viteazu ar trebui să treacă în administrarea localităţii Baia şi, din această cauză, s-a refuzat la infinit semnarea protocolului de delimitare dintre cele două localităţi. Mihai Viteazu solicită limita de hotar la Canalul de irigaţii care vine dinspre Baia, iar Grameni a prezentat problema tuturor prefecţilor Constanţei din ultimii ani, procedura devenind astfel un fel de tradiţie sau „botez” la preluarea funcţiei de prefect.

Grameni susţine că vrea o întâlnire cu prefectul Ion Constantin, doar că nu reuşeşte să o obţină. Ba mai mult, Instituţia Prefectului îl plimbă pe Grameni toată ziua, doar-doar o renunţa la iniţiativă. „Eu nici nu pot să fac proiecte. Să vă spun de ce: am planul urbanistic general neactualizat de zece ani! Nu pot să-l actualizez pentru că nu am încă delimitare cu judeţul Tulcea, cu localitatea Baia.

Domnului prefect i-am făcut adresă. Am stabilit eu să facem o întâlnire între prefectura Constanţa, prefectura Tulcea, Baia şi Mihai Viteazu. În fond, dânsul mi-a dat răspuns că nu eu stabilesc când, ci stabilesc prefecturile. Am vrut să mă întâlnesc cu dânsul de trei ori. O dată mi-a zis “nu sunteţi programat la audienţă, veniţi la audienţă marţi”, marţea trecută am sunat să întreb la ce oră pot să merg şi mi-au spus că este plecat la Bucureşti şi uite aşa nu putem să ne mişcăm absolut deloc”, a spus Grameni, pentru „Replica”. De partea cealaltă, pe prefect l-a pufnit râsul şi susţine că, din contră, nu există o solicitare oficială din partea primarului de la Mihai Viteazu.

„Să mai încerce! Acum ce să fac? Să îţi spun ţie că mă poate găsi la birou? Fac şi treaba asta. (...) Mai ales că nu am nici o solicitare din partea domnului primar”, ne-a spus prefectul, care susţine că problema dintre cele două localităţi nu are cum să fie rezolvată, pentru că… este rezolvată. „Limitele există, nu că nu pot să facă limite. Au o dispută acolo. (...) Eu ştiu de problema lui nu de la el, ci de la prefectul din Tulcea.

E o problemă utopică, de-asta şi durează de mulţi ani şi nu o rezolvă nimeni. De fapt, nu se poate rezolva. Cunosc problema de la prefectul de Tulcea şi nu oficial, doar aşa pe cale informală mi-a explicat în trei vorbe. La cum mi-a povestit-o, nu este o problemă reală şi nu e rezolvabilă. Au o dispută cu terenuri. Se vrea să se regrăniţuiască judeţul Constanţa, ca să ne dăm seama despre ce e vorba”, a concluzionat prefectul Ion Constantin, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272