REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Universitatea Ovidius, acuzată de inspectorii în muncă că nu respectă drepturile salariaţilor!

Universitatea Ovidius, acuzată de inspectorii în muncă că nu respectă drepturile salariaţilor!

Replica API 30 august 2019 | 00:00 438

Inspectorii ITM Constanța au derulat un control, în vara anului trecut, la Universitatea Ovidius Constanța, în urma căruia s-au constatat mai multe neconformități: nerespectarea procedurii de soluționare a cererilor salariaților prevăzută la art.80 din Regulamentul intern - exemplificare: cererea unei salariate inregistrată sub nr.xxxxx/ 10.11.2017 al cărei răspuns a fost comunicat prin adresa cu nr.7081/30.05.2018 ; neacordarea în cazul personalului didactic asociat a concediului de odihnă; neprogramarea concediilor de odihnă; necompensarea în bani a concediului de odihnă conform art.15 alin.1 din HG nr.250/1992; neacordarea indemnizației lunare pentru titlul știintific de doctor potrivit art.14 alin.1 din legea nr.153/2017 în cazul persoanelor care au desfășurat activitatea în domeniul pentru care dețin titlul și nu se află în situația cumulului de funcții. În aceste condiții, instituția de învățământ a fost somată să ia măsurile necesare în domeniul relațiilor de muncă cu cadrele didactice.

Constatările s-au raportat la cazul unei salariate, M.P., ce a desfășurat activitate didactică în regim de plată cu ora, care nu avea calitatea de cadru didactic titular cu funcția de bază la Universității „Ovidius” din Constanța. Reprezentanții UOV încearcă să obțină în instanță anularea procesului verbal, apărătorii instituției relatând judecătorilor că în mod eronat prin actul de control contestat s-a reținut că angajatorul a răspuns parțial solicitării nr. 5790/03.05.2018 având ca obiect acordarea sporului de doctor, respectiv a indemnizației lunare pentru titlul științific de doctor. În ceea ce privește constatările privind modul de acordare a concediului de odihna, UOV a arătat că toate cadrele didactice din universitate beneficiază de concediu de odihnă în perioada vacantelor studențești, așa cum se poate observa și de hotărârile adoptate la nivelul universității prin care a fost aprobată programarea concediului de odihnă pe perioada vacanțelor studențești, conform structurii anului universitar, pentru toate cadrele didactice, deci inclusiv și pentru cele asociate. Apărătorii instituției nu a făcut dovada motivelor de nelegalitate și de netemeinicie invocate cu privire la procesului-verbal, fapt pentru care magistrații au respins, în primă instanță, acțiunea. UOC a formulat recurs, acesta fiind înrgistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 13 august.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...Nu avem! Numai oblgatii. Suntem urmariti ca in urss.inca asa ceva nu ati vazut in ro.
3
0
Itm e mana in mana cu angajatorii...spaga e la ordinea zilei...controalele sunt mereu anuntate iar peste 90% din salariati lucreaza zeci de ore peste program si ore in weekend...care sunt platite cu ....cativa lei...pontajele sunt aranjate ca sa dea bine repausul de 48 ore, angajatii sunt maltratati psihic, umiliti si injositi de niste sefi frustati si de niste parvenite fara studii si educatie. Cine are curaj sa protesteze, cu siguranta isi va da si demisia. Din acest motiv, pleaca romanii din tara. Itm e o alta capusa bugetara pe umerii romanilor. Rusine!
5
0
Asta nu e universitate, ci cuib mafiot,
15
0
Ar tb si prostanacele de invatatoare sa faca,cand inspectoratul le cheama la munca sambata,ptr idiotenii de concursuri,ca sa isi faca inspectoarele si metodistele dosar de gradatie de merit.LEGEA spune ca angajatorul e obligat sa iti ofere 48 de h de repaos,dupa 40 de h d munca.Daca statul nu ofera conditii ca cele 40de h ore sa se desfasoare in unitatea scolara,nu e motiv sa le cheme pe fraiere sambata cu santajul ca intra in cele 40de ore,sau ca activitatile extracurricul.se fac in afara programului si mai ales in weekend.Daca dati in judecata inspectoratul,o sa stati linistite in weekend
10
1
ITM, mai faceti vizite si in marile companii, unde se lucreaza mega extra haotic, nu mai asteptati plocoanele acasa!!!
11
1
Alo....... ITM, in marile mall-uri, cand ajungeti?
13
1
Momentul in care aceasta gasca de impostori aflati momentan la conducerea universitatii, vor plati cu varf si indesat!
14
0
Tot ce s-a constatat este perfect adevarat.
16
0
Sa inteleg ca mierea si laptele curg sub domnia lui Rugina, Vancea,Girtu si grasul de Bobe... baieti, inca un mandat?! Sa va pregatiti de razboi! Noi, cadrele de la universitate, vom sterge cu voi pe jos! Lichelelor!
18
0
Pierd acolo unde trebuie sa piarda pe baza de prietenii. Ataca la comanda, fabrica probe impotriva unor oameni care deranjeaza cate un sef.
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272