REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Unui agent de pază de la Spitalul Mangalia i se refuză testarea pentru Coronavirus

Unui agent de pază de la Spitalul Mangalia i se refuză testarea pentru Coronavirus

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 6781

În cadrul Spitalul Municipal Mangalia au fost confirmate două cazuri de coronavirus, infectate fiind două asistente din Secția de Ginecologie. Toţi contacţii acestora au fost testaţi, iar rezultatul în cazul lor a ieşit negativ. Cu toate acestea, un agent de pază al cărui punct de lucru este chiar Secția de Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia reclamă că el nu a fost testat pentru coronavirus, iar în momentul în care i-a cerut acest lucru angajatorului său, a fost dat afară.

Am și eu copii, dacă se infectează din cauza mea?

”Eu lucrez la intrare, la primiri urgențe Pediatrie/Ginecologie la Spitalul Municipal Mangalia. Marți (21 aprilie) au venit șase persoane îmbrăcate în alb și au testat toate cadrele medicale pentru coronavirus. Eu am întrebat dacă nu ni se face și nouă testul, iar doamna doctor mi-a zis că ni se face și nouă. Dar când am întrebat pe o doamnă care mi s-a părut mie că este șefa celor în alb dacă nu trebuie să mă testeze și pe mine, mi-a răspuns că știe ea ce face și a plecat. Din cauza aceasta eu am fost nemulțumit și am postat faptul că nu am fost testat. Seara a venit patronul și mi-a zis că mă dă afară din cauza mesajului pe care l-am postat. Eu mă duc acasă, am și eu copii, dacă se infectează din cauza mea? Patronul a zis că o să mă sune și m-a trimis acasă, și de atunci nu a dat nici un semn. Oricum eu nu mă mai duc la serviciu chiar dacă mă cheamă. Patronul m-a amenințat că mă dă în judecată dacă pierde acest obiectiv, că eu am dat din casă, că am încălcat clauza de confidențialitate.” a declarat agentul de pază pentru ziarul Replica.

El a încălcat contractul de confidențialitate, iar noi ca prestatori de servicii am fost trași la răspundere de conducerea spitalului

Contactat de ziarul Replica pentru un punct de vedere, iată ce a declarat managerul firmei de pază, Tam Guard Protect: ”El a încălcat contractul de confidențialitate, a postat pe un site de socializare niște chestii care în acel moment nu erau concrete, iar noi ca prestatori de servicii am fost trași la răspundere de conducerea spitalului. El nu este dat afară din cadrul societății, așteptăm să vedem ce se decide după ancheta internă. Dumnealui este angajatul nostru de 4 ani de zile, nu am avut probleme cu el până acum. În momentul de față noi nu avem nici un angajat suspect de coronavirus, așa că nu avem de ce să facem testări. Spitalul Mangalia nu avea cum să ne facă nouă testări, în condițiile în care nu avem cazuri suspecte.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sictir in plm tam guard. Javrele dreacu. 240 de ore pt 14mil.
1
0
pai primare in magalia este jumatica,director la spital este amanta lui ex nitoi,de calificare manichiurista,asa ca tot ce musteste acolo este sub capac sa nu cada anaful sau diicotul in zeama,muie penele,muie iohanis
2
0
De ce sa fie dat afara? Ca a spus adevarul pe care managerul vietii voia sa-l ascunda?! Omul trebuie sa fie testat. Fiind agent de paza intra in contact cu toti cei care trec pragul spitalului. Foarte bine ca a facut public. Om constient, nu lichea pupincurista!
12
0
L a mancat in fund sa se bage in seama pe fb probabil bause ceva si i a bagat si pe aia de la firma in cacat. Voia test moca sa nu umble la buzunar ca asa sunt astia numai dupa japca sa le dai ceva ei in loc sa pazeasca cheama taxiuri dupa preferinte si isi ia comision asa ca au bani nu ii mai vaitati
3
17
nu exista trintori mai mari decit asa zisii agenti de la asa zisele firme de paza,paza interlopilor.Firme de paza conduse de politisti,ca nu le ajung pensiile nesi,ca sa ju ee plictiseasca pe la 45 de ani,la pensie.In ele,militaur,pensionati la 50 de ani,obositi de stat acasa.Multumim pesede,in care tara mai exista asa ceva,in afara de africa?
6
15
O firma de cacat de paza ,cu sefi securisti de cacat , lasa ca o sa dau eu din casa tareeee , o sa vedeti !!!
26
2
Noi nu platim nici unu curentul in curtea spitalului ii dam bani in mana lui Alina si ea ne face si un mumu a invatat o bine primarul e super profesionista.
21
4
SI DACA PAZINICUL AVEA GANDACUL SI STIA DE EL SI ULTERIOR INFECTA MEDICI ETC, EL NU MAI ERA CERCETAT ULTERIOR DE M.A.I. CA ARE SEMNAT CONTRACT DE CONFIDENTIAT NU ?
33
1
Tovarase,daca tot esti sef, omul nu a divulgat nici un secret de serviciu, ca sa-l acuzi de incalcare a clauzei de confidentialitate.Normele prevazute in fisa postului pentru functia lui se pare ca el le- a respectat.Problema este chiar la angajator, privind securitatea si sanatatea in munca expunandu-l la contaminare.Ce echipament de protectie a avut?Insusi testul pe care l- a cerut era o masura de protectie.Se pare ca s-a creat un conflict intre cele doua parti ,nu ati stiut sa gestionati situatia si de aceea problema a ajuns in presa.
51
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272