REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Urmaşii generalului Oprea strâng rândurile la Constanţa! Onţanu şi Irimia de la Saraiu pun bazele încă unui partid-balama pentru PSD

Urmaşii generalului Oprea strâng rândurile la Constanţa! Onţanu şi Irimia de la Saraiu pun bazele încă unui partid-balama pentru PSD

Replica API 4 iunie 2018 | 23:24 542

Credeaţi că ADER e doar o asociaţie preocupată de “educaţie şi reconstrucţie”?

Credeaţi că ADER e doar o asociaţie preocupată de “educaţie şi reconstrucţie”?

UNPR, partidul înfiinţat de generalul Gabriel Oprea, are în continuare nostalgicii săi. Unii dintrei ei sunt aleşi locali din judeţul Constanţa, care aşteaptă cu sufletul la gură ca un nou partid (aceeaşi Mărie, cu altă pălărie) să fie înregistrat cu acte în regulă. Unii dintre ei au cochetat cu PSD, ALDE sau chiar nou-înfiinţatul Pro România (al lui Victor Ponta). Dar, odată cu venirea lui Neculai Onţanu la Constanţa, şi-au dat arama pe faţă: nu se înscriu nicăieri, strâng rândurile pentru a deveni noul partid-balama pentru PSD! Sau, o „balama” pentru o anumită gaşcă din PSD care are nevoie să-şi întărească rândurile pentru a-şi impune oamenii pe următoarea treaptă în ierarhia partidului.

În week-end, comuna Saraiu, unde primar este fosta UNPR-istă Dorinela Irimia, a îmbrăcat straie de sărbătoare. Cu mult, mult fast, primăriţa a organizat ziua comunei şi a invitat oficialităţi; a pus la loc de cinste oamenii în uniforme, semn că... generalul Gabriel Oprea şi-a instruit bine „armata”! Cap de afiş a fost Neculai Onţanu (fost membru PSD şi fost lider al UNPR).

Însă, la manifestări s-au înghesuit să fie prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, dar şi doi senatori – Nicolae Moga (despre care s-a speculat că a lăsat „loc de bună ziua” şi în tabăra lui Victor Ponta), respectiv Ştefan Mihu (cel despre care se spune că e un pic supărat pe liderul PSD Liviu Dragnea).

Horia Ţuţuianu a precizat însă că a onorat doar invitaţia de a fi alături de comunitate în zi de sărbătoare, că nu a stat mult; în plus, preşedintele CJC a respins categoric informaţiile cum că mai mulţi social-democraţi ar fi avut, ulterior, o şedinţă cu foştii UNPR-işti, în care s-a pus „ţara la cale” pentru viitorul partid al lui Neculai Onţanu.

De precizat, în acest context, că, de vreme ce soarta juridică a UNPR este complicată, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2 Bucureşti, a pus bazele unui nou partid politic. De fapt, face toate demersurile ca Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) să devină partid cu acte în regulă, organizaţii în toată ţara şi şanse să prindă ceva-ceva procente la viitoarele alegeri.

În ceea ce o priveşte pe Dorinela Irimia, ea a devenit preşedinte al ADER (asociaţia) în octombrie 2017, când anunţa, “cu Dumnezeu înainte”, că asociaţia are ca scop „conceperea, organizarea, promovarea şi desfăşurarea de activităţi şi proiecte de educaţie formală şi nonformală în România şi în străinătate ce urmăresc pregătirea, formarea şi dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor la nivel personal şi profesional, în vederea atingerii obiectivelor personale şi profesionale propuse de către aceştia”.

De altfel, ADER a transmis de-a lungul ultimelor luni mai multe communicate în care anunţa derularea unor acţiuni creştineşti, caritabile, însă în realitate scopul liderilor ADER (între care Onţanu şi Irimia) era de a ţine aproape membrii fostului UNPR pentru a „renaşte” sub sigla unui nou partid.

La Constanţa, viitorul acestui ADER are concursul mai multor social-democraţi, situaţie confirmată şi de un parlamentar constănţean care a dorit să-şi păstreze anonimatul: „De la sfârşitul anului trecut, generalul (nu ştim dacă Oprea sau Onţanu – n.r.) aleargă de nebun prin toată ţara, să strângă rândurile. Normal că a avut discuţii şi cu unii de la noi, de la PSD. La constanţa sigur a avut, a bătut palma pe o colaborare...”.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/dorinela-irimia-desemnata-presedinte-al-asociatiei-pentru-democratie-educatie-si-reconstructie-constanta-334584/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In frunte cu aia cu clopot in cap... Intretinuta
2
0
Cine sunt astia in moarte clinica ? Alti hoti si bastarzii lor condusi de 2 basini si o handicapata !Va venit randul la furat escrocilor?
3
0
Un alt neica nimeni ajuns general dintr-un eminent fierar betonist. Un asta care in caz de razboi trimite oamenii la lupta alaturi de un ospatar ajuns si el tot general si intamplator, cred, ministru de interne si ministru al apararii. Mediocrii conduc Romania.
7
0
In "targ" se vorbeste ca Palaz este in discutii avansate sa fie presedinte
3
0
Un alt PSD. Ca si Pro Romania.Tot pt. conservarea beneficiilor si pastrarea in fruntea bucatelor. Prostimea uita de unde am plecat si pt. ce s-a murit in 1989. Ce facem dlor? Ii punem la loc pe fostii comunisti? Neam de slugi si pomanagii...
8
0
Ei bine,aici ar trebui sa iasa lumea in strada! Electoratul,indiferent ca este PNL,PSD, ,,PLM'' ,a votat clar partidul si oamenii de acolo. Cand cineva pleaca de la un partid la altul,nu mai exista votul popular. Este individul si interesele lui particulare,ori asta este o mizerie.Partidele care accepta venitii din alte parti si-i mai si pun in functii mai de susu,sunt de cacat,la fel ca si cei care pleaca de la partidele lor cu pretentia de a fi tot pe functii mari,nu ca simpli cotizanti incepatori. Traseismul politic arata cat de curve pe bune sunt acei oameni,posibili tradatori.
11
0
Doamne iarta-ma dar femeia asta nu-si da seama ca e penibila? Astia inca sunt nostalgici dupa vremurile comuniste cand ca si acum scoteau oamenii cu japca la manifestatii. Oricum e o sifoneala din banii publici. Vai polla noastra cu asa gospodari. Capusele naibii !
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218