REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Valea Dacilor şi Remus Opreanu vor fi CONECTATE la REŢEAUA de GAZE NATURALE

Valea Dacilor şi Remus Opreanu vor fi CONECTATE la REŢEAUA de GAZE NATURALE

Replica API 26 martie 2021 | 14:09 2609

Locuitorii din satele Valea Dacilor şi Remus Opreanu ar putea beneficia în viitorul apropiat de o reţea de gaze naturale. Primăria Medgidia intenţionează să realizeze obiectivul de investiţii „înființare rețea de gaze naturale de medie presiune și racorduri de gaze naturale în UAT Medgidia, Sat Valea Dacilor și Sat Remus Opreanu”, pe imobilul - drum, proprietate publică a județului Constanța, identificat cu număr cadastral și cartea funciară nr.104974.

Obiectivul urmăreşte dezvoltarea și modernizarea zonei

În prezent, în localitățile Valea Dacilor și Remus Opreanu nu există rețea de gaze naturale, astfel rețeaua de distribuție gaze naturale ce urmează să fie înființată va transporta un debit ce poate alimenta toate gospodăriile, obiectivele și agenții economici existenți din ambele localități.

Prin proiectul de investiții ”înființare rețea de gaze naturale de medie presiune și racorduri de gaze naturale în UAT Medgidia, Sat Valea Dacilor și Sat Remus Opreanu”, Primăria Medgidia urmărește realizarea unui grad sporit de confort , reducerea substanțială a cheltuielilor pentru încălzire și preparare hrană și reducerea gradului de poluare a mediului. Obiectivul general urmărit este dezvoltarea și modernizarea zonei, cu implicații directe asupra investițiilor locale, a industriei și confortului populației, susţine Primăria.

Lucrările afectează drumul de centură

Amplasamentul obiectivului de investiții afectează Drumul de centură-tronson III, drum ce a fost preluat din domeniul public al municipiului Medgidia în domeniul public al județului Constanța. Conform prevederilor art.621 alin.(1) din Codul civil “proprietarul este obligat să permită trecerea prin fondul său a rețelelor edilitare ce deservesc fonduri învecinate sau din aceeași zonă, de natura conductelor de apă, gaze sau alte asemenea, a canalelor și a cablurilor electrice, subterane ori aeriene, după caz, precum şi a oricăror alte instalații sau materiale cu același scop”.

Amintim că, în urma şedinţei de Consiliu Judeţean ce a avut loc pe 24 martie, a fost aprobată hotărârea privind emiterea acordului CJC pentru realizarea de către UAT Medgidia a obiectivului de investiţii. Hotărârea a fost adoptată cu 36 de voturi pentru.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar credeti in mitocania padyrarului chiar asa de pauperi sunteti zderbt
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272