REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
13.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Valeriu Gheorghiţă, despre neîncrederea în vaccinul AstraZeneca: „Este absolut firească“

Valeriu Gheorghiţă, despre neîncrederea în vaccinul AstraZeneca: „Este absolut firească“

Replica API 7 aprilie 2021 | 00:00 1032

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, spune că este „firească” neîncrederea românilor în vaccinul de la AstraZeneca, motivată de faptul că multe țări au suspendat acest vaccin. Beneficiile vaccinării sunt indiscutabile, adaugă acesta.

Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a spus că neîncrederea în vaccinul produs de AstraZeneca este firească, după ce, în 24 de ore, doar 5% dintre români s-au vaccinat cu acest vaccin.

„În ceea ce privește neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aș putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluție a creșterii, a evitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Știm foarte bine că au fost țări care au decis suspendarea temporară cu vaccinul de la AstraZeneca (...). Vom vedea care va fi decizia de aici înainte”, a spus Gherghiță, la TVR, scrie stiripesurse.ro.

Coordonatorul vaccinării împotriva COVID-19 afirmă că este momentul firesc să fie luată o decizie comună la nivelul tuturor țărilor europene în privința vaccinării cu AstraZeneca și că toți cei care se ocupă de acest subiect își doresc acest lucru.

Gheorghiță a precizat că miercuri seara se desfășoară o ședință a tuturor miniștrilor sănătății de la nivelul țărilor UE în care s-ar putea lua o decizie comună care să fie transmisă tuturor țărilor membre, „așa încât să reconstruim încrederea în acest tip de vaccin”.

„Până la urmă trebuie să punem în balanță beneficiile vaccinării, indiscutabile, și riscurile acestei boli”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, arăta, miercuri, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Cheagurile de sânge neobișnuite pot fi listate drept „efecte adverse rare”, a adăugat EMA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389