REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vasile Dîncu: Al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală

Vasile Dîncu: Al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală

Replica API 15 aprilie 2022 | 23:28 712

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat miercuri, că din analizele NATO sunt „șanse infime” să izbucnească un conflict mondial prin atacarea de către Rusia a unui stat membru al alianței nord-atlantice:

Vasile Dîncu

„Se pare că scenariul care e luat cel mai des în calcul este că Puțîn încearcă să facă o breșă în zona Lugansk și a malului nordic al Marii Negre, încearcă să obțină o victorie aici să deconteze ceva și pentru opinia publică pentru 9 mai. Se încearcă mărirea forțelor din această zona Lugansk pentru că acolo e concentrată poate cea mai importantă parte a rezistenței ucrainene, acolo e o zona pregătită de război, deci este un teatru de război cu vechime acolo. Marea bătălie e că rușii să unească cele două zone și s-a reușit într-o anumită măsură

Marea greșeală a rușilor este că au încercat o încercuire a capitalei ucrainene și un desant prin care să încearcă să preia o țară, nu a funcționat.

Trupele desfășurate de ei pe întreagă granița a Ucrainei nu avea toată logistică necesară, nu avea frontul adâncimea necesară.

NATO are scenarii pentru toate situațiile. Rusia nu are forță necesară să deschidă un nou front. Scenariul (atacării de către Rusia a unui stat NATO) are probabilitate foarte mică, infimă. Dar al Treilea Război Mondial nu poate începe din greșeală. Nu poate fi vorba doar de nebunia unui dictator, este vorba de un sistem pe care îl are dictatorul acolo.

Acum nu avem o amenințare, toate analizele noastre spun că nu există în acest moment un pericol pentru România“, scrie antena3.ro citată de stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272