REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul Apărării Regatului Țărilor de Jos, la Mihail Kogălniceanu. Video

Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul Apărării Regatului Țărilor de Jos, la Mihail Kogălniceanu. Video

Replica API 8 martie 2022 | 22:59 761

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit cu ministrul apărării Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în cursul zilei de luni, 7 martie a.c.

În prezent, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu se află un detașament compus din aproximativ 150 de militari aparținând Brigăzii 11 Air Assault din Regatul Țărilor de Jos, dislocat în România pentru a participa, în perioada 7 – 24 martie, la exercițiul multinațional RAPID FALCON 22 din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”, din județul Tulcea.

Cei doi oficiali militari au evaluat dinamica situației regionale de securitate în contextul conflictului ruso-ucrainean și au discutat despre procesul de dislocare a elementelor Forței de Răspuns a NATO în zona de est a Alianței. De asemenea, au identificat modalități de intensificare a cooperării militare, în special prin creșterea numărului de exerciții multinaționale la care să participe militari din cele două țări.

Generalul Daniel Petrescu a exprimat aprecierea pentru participarea detașamentului generat de Brigada 11 Air Assault din Regatul Țărilor de Jos, alături de militari din Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth” și militari americani, la exercițiul „Rapid Falcon 22”, care se desfășoară la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag. Șeful român al Apărării a arătat că exercițiile în format multinațional întrunit și poziționarea capabilităților aliate în statele care formează flancul estic al NATO sunt acțiuni complementare de consolidare a posturii de descurajare și apărare în fața amenințărilor Federației Ruse. „O prezență consistentă a camarazilor olandezi la evenimente importante de instruire din România, precum și contribuția Regatului Țărilor de Jos la structurile multinaționale aliate, dispuse pe teritoriul național, reprezintă transpunerea în fapt a solidarității NATO și angajamentul pentru realizarea apărării colective”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Programul activităților generalului Onno Eichelsheim la Mihail Kogălniceanu a cuprins și întâlnirea cu trupele olandeze dislocate în bază.

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scumpiri si inarmare, e un drum spre ...redresare!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272