REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Vergil Chițac: „Demisia Feliciei Ovanesian nu este un subiect de interes public“. Video

Vergil Chițac: „Demisia Feliciei Ovanesian nu este un subiect de interes public“. Video

Ana Maria LIPAN 11 aprilie 2023 | 13:44 7701

Primarul Vergil Chițac a oferit în exclusivitate, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, informații despre plecarea Feliciei Ovanesian, din Primăria Constanța. Pe 22 martie a.c. Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city manager al municipiului, după doi ani la conducerea urbei. Chițac a evitat să ofere detalii despre eveniment, declarând că nu consideră că acesta ar constitui un subiect de interes pentru cetățeni. A menționat că decizia Feliciei Ovanesian a fost surprinzătoare, dar că o respectă.

Vergil Chitac: „Demisia Feliciei Ovanesian nu este un subiect de interes public“. Video
Primarul Vergil Chițac a oferit primul punct de vedere în legătură cu demisia Feliciei Ovanesian din funcția de city manager al municipiului Constanța, în exclusivitate, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica.

Acesta a evitat însă să dea informații cu privire la motivul plecării lui Ovanesian din Primăria Constanța, susținând că subiectul nu este unul de interes pentru cetățenii orașului.

Vergil Chitac: „Demisia Feliciei Ovanesian nu este un subiect de interes public“. Video

“Credeți că asta e de interes public? Cred că cetățenii nu sunt interesați de subiectul ăsta. Cei mai mulți nici nu au auzit de el. Cei ce au auzit de el au uitat a doua zi. Ce este așa excepțional că o persoană, numită într-o demnitate, din varii motive, fie că n-a putut să își exercite, fie că nu a obținut rezultatele pe care le dorea la un moment dat și la care a sperat, alege într-un gest de demnitate, din punctul meu de vedere, să își depună demisia? Cred că ar fi bine să se încheie subiectul. Eu sunt un tip afectiv și mie nu îmi plac despărțirile, însă respect foarte mult decizia doamnei Ovanesian. Eu cred în liberul arbitru. Asta e filozofia mea de viață. Acesta e motivul pentru care nu comentez decizia doamnei Ovanesian și sunt convins că este o decizie de viață, importantă domniei sale, pe care a luat-o cântărind foarte mult. Nu m-am așteptat, dar îi respect decizia.” , a declarat Vergil Chițac.

Video:

Nu pot să spun că am fost surprins. Nu mai pot fi surprins ușor. Dar am învățat că cel mai mult te vor dezamăgi prietenii, mai mult decât dușmanii. Și că, în momentul în care iei decizii, rămâi singur”, a mai precizat Chițac, cu aluzie la Ovanesian. Cât despre săgețile aruncate de Ovanesian pe facebook, acesta a declarat: „Nu citesc ce postează”.

Mai mult, Chițac a precizat că nu va numi un alt city manager.

Vergil Chitac: „Demisia Feliciei Ovanesian nu este un subiect de interes public“. Video

Chițac: proiectul pentru reabilitarea bulevardul Al. Lăpușneanu a fost adoptat în 2019, de ce nu au căutat soluții atunci pentru parcări?

Legat de veșnicul șantier din Constanța, Chițac a precizat:” Înainte de a începe lucrările acestea aveam unde să parcăm? A scăzut numărul de parcări? Eu știu că a crescut numărul de parcări. La toate parcările acestea pe care le-am făcut și le-am sistematizat, la fiecare din ele am adus în plus. Dacă erau 10, acum sunt 14, între blocuri. Dacă erau 20, acum avem 30. Mai mult decât atât, am desființat foarte multe baterii de garaje și am făcut parcări noi. Sunt în lucru parcări supraetajate, dar ele nu pot apărea peste noapte. Când am venit în primărie era în evaluare licitația pentru bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Acest proiect, adoptat în 2019, în discuție publică, prevedea ca prima bandă, și pe stânga și pe dreapta, să fie bandă destinată transportului local. S-a pornit cu ideea că pe prima bandă nu se va parca. De ce suntem mirați acum? Când s-a aplicat atunci de ce nu s-au căutat soluții, de ce nu s-au început proiecte pentru parcări supraetajate. Caut eu acum”, spune Chițac. ”Repet: știu că aceste proiecte ne strică confortul, că ne supără. Dar absența lor ne-ar face și mai mult rău. Mai puteam merge așa? Trebuie să fie cineva vinovatul de serviciu. Cât mai puteam sta cu trotuarele așa, cu bulevardele, fără autobuze electrice și fără instalația de termie?!”

Când ești într-o funcție publică, nu trebuie să faci ceea ce dă bine, ci ce trebuie. Sunt convins că nu dă bine, sunt convins că am un cost. Mama mea e pomenită tot timpul, de exemplu. Am avut scumpiri de prețuri, criza pandemică suprapusă cu criză economic. Toate prețurile inițiale a trebuit să le ajustăm din cauza creșterii și am supracontractat cu 15 %, contractorul poate avea probleme, oricând poate intra în insolvență sau că nu se poate aproviziona”, a mai spus edilul. ”Când vor fi gata marile bulevarde, veți vedea că e mai ușor să te deplasezi cu transportul public, decât cu mașina. Avem 150 de mii de mașini și 30 de mii, sau acum 40 de mii, de locuri de parcare. E clar că este o debalansare. Alegem să creștem numărul de mașini până blocăm orașul sau căutam o soluție, cu cost politic, pe care trebuie să ni-l asumăm, și să prioritizăm transportul în comun. Vrem nu vrem, cu mine sau fără mine primar, înspre asta se îndreaptă lumea. Știu că nu ne place. Știu că ne afectează confortul. Când vă veți sui de la Oxford într-un autobuz electric, cu aer condiționat, și veți merge pe prima bandă până la Gara, și ajungeți în 15 minute, o să fiți foarte mulțumită. Veți ajunge cu un transport în comun civilizat mult mai repede, din punctul A în punctul B, decât dacă folosiți mașina personală”. Tot legat de șantiere, Chiațc a mai precizat că acestea se vor finaliza anul acesta. Rămâne de văzut când!

Video:

Puteți urmări interviul integral în materialul de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436