REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vești bune! Consiliul Județean Constanța, noi demersuri pentru construirea Spitalului Regional

Vești bune! Consiliul Județean Constanța, noi demersuri pentru construirea Spitalului Regional

Replica API 21 aprilie 2022 | 22:01 2557

Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 20 aprilie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 19 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Proiectul privind constatarea încetarii de drept a mandatului de consilier județean al doamnei Scrieciu Mihaela Antoanela, precum și vacantarea locului de consilier județean, a reprezentat prima poziție dezbătută a ordinii de zi a ședinței de miercuri. La data de 5 aprilie 2022, doamna Scrieciu Mihaela Antoanela a înregistrat la Consiliul Județean Constanța, cererea de demisie din funcția de consilier județean. Drept urmare, funcția de consilier județean se vacantează, urmând ca într-o ședință viitoare să fie validat un nou madat de consilier județean.

Aleșii locali au mai aprobat, în această ședință, o serie de proiecte de hotărâri, care au vizat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor subordonate Consiliului. Aceste rectificări vor fi operate între capitolele bugetelor, fără a modifica valoarea totală aprobată inițial. Modificările efectuate sunt cauzate de creșterea prețurilor energiei.

Un alt punct dezbătut a fost cel privind aprobarea protocolului de colaborare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și UAT Județul Constanța pentru proiectul "Centrul de Informare pentru Investiții Europene". Prin adresa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene înregistrată la CJC cu nr. 13914/05.04.2022, a fost propusă încheierea unui protocol de colaborare, pe o perioadă de 1 an, între cele două instituții. Protocolul are ca obiect cooperarea interinstituțională, în vederea asigurării funcției de informare și promovare a oportunităților de finanțare din fonduri nerambursabile, precum și a impactului Politicii de Coeziune în România prin Centrul de Informare pentru Investiții Europene.

Tot în cadrul ședinței a fost votat și aprobat proiectul privind aprobarea Protocolului de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Banca Mondială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și UAT Județul Constanța, pentru proiectul "Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității din Romania". Obiectivul general al proiectului este cel de a realiza și implementa, printr-o abordare în acord prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, un set de criterii medico-psiho-sociale în vederea încadrării în grad de handicap a persoanelor adulte cu dizabilități. Una dintre activitățile principale realizate în cadrul proiectului este de pilotare a pachetului de lucru pentru evaluarea complexă a persoanelor adulte cu handicap.

Demersuri pentru construirea Spitalului Regional Constanța

Un alt punct important aprobat, tot în această ședință, a fost și proiectul privind completarea anexei la H.C.J. nr.104/21.04.2021 privind aprobarea transmiterii solicitării către Guvernul României de a efectua demersurile necesare transmiterii imobilului (teren+construcții) situat în str. Viilor, nr.1, municipiul Constanta, județ Constanța, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, în domeniul public al Județului Constanța, în vederea demarării demersurilor construirii Spitalului Regional de Urgență Constanța. Prin adresa Ministerului Sănătații înregistrată la CJC cu nr. 16058/14.04.2022, acesta ne informează că a elaborat proiectul de Hotărâre de Guvern, însă, pentru aprobarea acesteia, este necesară completarea anexei HCJ nr. 104/21.04.2021 cu imobilul denumit ”Punct de Operare Aeromedicală SMURD și Platformă betonată”. Bunul imobil ce urmează a fi preluat face parte integrantă din imobilul situat în str. Viilor nr. 1.

După preluarea imobilului în patrimoniul județului Constanța, CJC va utiliza acest teren în scopul realizării unui Spital Regional de Urgență, cu fonduri publice și private în condițiile legii, care va fi declarat bun de interes județean.

Proiectul de Hotărâre privind modificarea HCJ nr. 20/20.01.2021, inițiat de către grupul consilierilor USR și supus aprobării Consiliului Județean Constanța, nu a întrunit numărul de voturi prevăzut de lege pentru a putea fi adoptat.

La ședința din cursul zilei de miercuri, 20 aprilie a.c., au fost prezenți un număr de 35 de consilieri județeni, iar aceasta a fost ținută în regim de videoconferință.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dda cu directorii de la achizitii care iati angajat la regia de drumuri cum ramane ?
0
0
lasatine, ca ne-ati plictisit, e rost de plecare din tara
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272