rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 12 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vestigiile cetății Tomis riscă să fie îngropate sub un bloc cu 6 etaje!

Scandal în jurul proiectului privind “Aprobare Plan Urbanistic de Detaliu strada Mircea cel Bătrân nr 47A locuinţă colectivă S+D+P+5 etaje + 6 R”! Astfel, se dorește ridicarea unui bloc în imediata apropriere a vestigiilor monumentului istoric Poarta Mare a Cetății Tomis. Ministrul Culturii, George Ivașcu, a dat aviz favorabil pentru PUD-ul construcției, deși Direcția de Urbanism a primăriei Constanța a respins autorizarea, până când locuitorii orașului nu-și spun părerea. Deputatul PNL Bogdan Huțucă a făcut o interpelare în Parlament, cerându-i socoteală ministrului Culturii.

”În calitatea mea de deputat și președinte al PNL Constanța, am adresat o interpelare ministrului Culturii, George Ivașcu, privind avizarea de către acesta a unei construcții, la Constanța, chiar peste un sit arheologic de o mare importanță nu doar pentru oraș, ci pentru întreaga țară. Prin semnătura ministrului Ivașcu se încuviința demararea procedurilor pentru autorizarea realizării unei construcții civile la o distanță de 0,87 metri de Poarta Mare a cetății Tomis, una dintre cele mai mari și importante descoperiri arheologice din județul Constanța. Având în vedere situația creată, i-am solicitat lui George Ivașcu să precizeze care sunt considerentele pentru care, în opinia sa, avizul favorabil pentru PUD-ul construcției mai sus amintite a primat în defavoarea măsurilor necesare de conservare și punere în valoare a monumentului istoric Poarta Mare a cetății Tomis. De asemenea, i-am cerut să precizeze din ce motiv Ministerul Culturii și Identității Naționale se comportă ca și când ar fi o instituție cu atribuții ce țin strict de o comisie de urbanism și nu, așa cum ar fi firesc, de luarea celor mai corecte și necesare măsuri pentru protejarea monumentelor istorice importante din România și punerea lor în circuitele istorice și turistice care ar putea contribui enorm la dezvoltarea economică și culturală a comunităților. Totodată, având în vedere gravitatea situației, am făcut o declarație politică în Camera Deputaților, prin care îi cer premierului Dăncilă să verifice ce se întâmplă la Ministerul Culturii și Identității Naționale! Actualul ministru al culturii, George Ivașcu, în loc să se ocupe așa cum ar trebui de cel mai important eveniment al anului, Centenarul Marii Uniri, dar și de conservarea, recondiționarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și a siturilor arheologice care au o importanță istorică deosebită pentru poporul român, dumnealui dă avize favorabile pentru construcții aflate pe terenuri la doar câțiva metri de unele obiective istorice cu o valoare inestimabilă!”, este de părere parlamentarul Bogdan Huțucă.

Potrivit evz, terenul aparține unei persoane care l-a moștenit de la o altă persoană care la rândul ei l-a cumpărat, în urmă cu 12 ani, de la primăria condusă la acea vreme de Radu Mazăre. În schimbul promisiunii de obținere a două apartamente în viitorul bloc, moștenitoarea cedează terenul unei firme care vrea acum să ridice imobilul deși se află la mai puțin de un metru de vestigiile arheologice ale porții de nord ale cetății Tomis din secolul IV d.Hr.

M.P.

marţi, 20 noiembrie 20181385
Comentarii

03de-al lui Parvan(20 noi 18:30)
Bai liberarilor, bravo! Dadurati cu mucii in fasole, ca ce altceva sa faceti si voi in mandatele de consilieri locali, judeteni, si deputati fara scop.Acum o luna habar nu aveati unde e poarta de nord a Tomisului si azi sunteti specialisti si latratori la luna in ale istoriei veche. Bre nea Puiule, i-ai lasat pe astia liberi si au rupt lantul.
10olga(20 noi 18:17)
asa s-a construit si viluta de pe Ctin Brancoveanu colt cu Grigore Tocilescu 4 tot pe vestigii arheologice , ce va mai mirati fratele era ministru de ,,,,,
02bani ciorditi din zidurile ist(20 noi 17:49)
Veniti sa vedeti si ruinile catatii Callatis care a fost inchisa patru ani cu gard de tabla de doi metri inaltime si cand anul trecut gardul a fost dat la o parte nici macar zidurile cetatii nu se mai vad de buruieni vegetatie care acxopera tot situl! Dom primar radu cristian ce-ai facut cu banii? Tabla, gardul de tabla cred ka fost singura investitie pe care-ai facut-o si pe aia cred ca v-ati batut ccare s-o luatii.
012Laurentiu(20 noi 11:02)
Cand o sa invatam sa ne folosim de banii investitorilor privati in folosul comunitatii?Am lasat Cazinoul in paragina, mormantul Hipogeu napadit de buruieni, vestigiile romane la fel si exemplele pot continua. Mai aveti asteptari din partea institutiilor statului roman? E posibil ca acest investitor chiar sa puna in valoare aceste vestigii, scotandu-le din anonimatul si paragina in care se afla.
52Anonim(20 noi 09:04)
Daca eram pe vremea vechiului regim,nu mai aveam subiect de discutie si importanti care sa isi dea cu presupusul,nici proprietari,nici vestigii....doar inca un bloc comunist de 10 etaje. In momentul de fata vestigiile sunt puse in valoare de gunoi si deseul de santier care este deasupra si de placuta inexistenta care ar trebui sa ne arate ce este acolo. Daca sunt asa importante pentru anumite entitati de ce nu sunt puse in valoare? Sau "devin importante"doar daca in vecinatatea lor o persoana privata ar dori sa construiasca?
07Batjocura(20 noi 08:08)
Singura diferenta dintre Constanta si Tandarei e caracterul de oras antic. Vestigiile importante au valoare de brand de oras, nu de teren si imobiliare. Rascumparati terenul, restaurati si faceti muzeu in aer liber. Cu ce bani? Cu bani tiganilor asistati social. Si vindeti casele in care stau moka in Centru la licitatii deschise, cu strigare, pe bani adevarati. La multi ani, Romania, 'ti-ar capul de proasta ...
35Nae(20 noi 07:19)
Sustinem acest proiect pentru a pune in valoare acest vestigiu care de 20 ani e o groapa de gunoi.constructia este langa vestigiu si va atrage multi turisti in zona centrala a orasului nostru.felicitarii investitorilor care s au gindit sa faca ceva pt.orasul nostru.
63Marius(19 noi 22:36)
Bine ca dorim sa vedem niste pietroaie si buruieni, in loc de o cladire moderna!
38anonim(19 noi 21:42)
Daca tot e sit arheologic de ce de ani intregi locul respectiv nu a fost intretinut conform reglementarilor de sit arheologic ? Au crescut buruienile mai mari decat adancimea la care este sapat. Cu ce ii incalzeste pe cei de la cultura aceasta descoperire, scriu cumva in cartea de istorie despre ea? Sa fim seriosi la cum s au vandut terenurile din zona parcului Tabacarie nu cred ca terenul asta este problema cea mai mare. Proiectul are avizul ministerului culturii , sa se verifice si celelalte proiecte din peninsula daca au acest tip de aviz , dar ma indoiesc .
63Anonim(19 noi 21:21)
Dezvoltarea orasului nu prinde bine? Vi se pare mai onorant sa va stiti orasul invadat de buruieni? Este mult mai onorant cu o cladire moderna, decat o posibila gradina botanica neoficiala. Aici nu e loc de invidii ci mai degraba o piata competitiva pentru a stimula dezvoltarea socio-economica a orasului.
37Un constantean(19 noi 21:10)
Fantastic cum cineva s-a trezit sa aiba grija de aceste vestigii. Pana sa apara cineva care sa vrea sa schimbe in bine imaginea orasului nimeni nu dadea semne ca i-ar pasa. Dar cum balariile acelea fac azi cinste orasului? Dar cum ne gandim ca facem rau istoriei Constantei cand cei care au in grija aceste monumente nu au avut grija sa nu arate atat de groaznic? Prea putin conteaza cine cum a mostenit si de unde, important ca ceea ce acum arata a ruina peste un timp poate asigura niste locuri de munca. Plus imaginea locului net superioara celei din prezent!
25Baros(19 noi 20:50)
Daaa,interesant.Dar sa ne spuna domnul deputat Hutuca ce realizari are dansul si ce a ,,creat''ca sa spun asa...in mandatul lui,sa ne transmita cam cum ar pune el in valoare acest vestigiu arheologic de mare interes national si ce a facut personal pentru protejarea si dezvoltarea din punct de vedere turistic al acestor situri arhelogice aflate intr-o adevarata ghena de gunoi in zona peninsulara a orasului Constanata..pacat toti vin cu vorbe si masuri dar nimeni nu face nimic.Poate ca cine doreste construirea unui imobil pe acest teren,ar putea pune in valoare intr-un mod cu adevarat civilizat,
06Costel(19 noi 20:10)
Manipulare In orb a consilieri si partide dirijata de Vanturache, Primar si unii arhitecti, platite de Dragan patronul din Port care vrea sa faca cu Vanturache 8 etaje cum e in PUZ si PUG. Ministrul Culturii nu are nici o treaba, aprobare e de la singurul for legal Sectiunea de Urbanism si zone protejate a Comisiei nationale a monumentelor istorice. Vedeti siteul acestei comisii ca sa intelegeti la Ce se preteaza ...
011Un primar PENAL(19 noi 20:05)
Gresit! Nu ministerul a dat aviz desi primaria a respins autorIzarea. Cronigic INTAI PRIMARIA A CERUT PRIN CETIFICATUL DE URBANISM AVIZUL MINISTERULUI CULTURII, APOI CU AVIZUL SI TOATE CELELALTE DOCUMENTE SOLICITATE DE PRIMARIE A FOST DEPUS DOSARUL DE AUTORIZARE IAR ARHITECTUL SEF IMPREUNA CU PRIMARUL AU RESPINS AUTORIZAREA, DUPA CE DOSARUL CUPRINDEA TOATE AVIZELE SI ACTELE SOLICITATE DE EI! Abuz in serviciu sadea urmeaza sa ploua cu plangeri penale. Si sa plateasca arhitectul sef si primarul sutele de mii de euro cat a costat obtinerea tuturor hartiilor cerute de ei prin cetificatul de urban
14nae(19 noi 19:46)
mortii cu mortii,machidonii cu machidonii,i-ti este si frica sa pleci din casa caci s-ar putea sa gasesti altceva in locul locuintei,muie fecalau
09Vasile(19 noi 19:22)
Stau In zona, s a sapat de arheologi 2 Ani, s a descarcat arheo spre deosebire de imprejurimi care Sunt construite fara descarcare. Vanturache si Primarul pe mana cu conducerea OAC vor sa puna mana pe teren pentru afacerile lor.
05Mazare(19 noi 18:50)
Mazare a vandut tot oamenilor voi nu intelegeti a vandut tot orasu tot terenu din oras paracri maciuca
113In realitate...(19 noi 18:19)
Care scandal? Conform planului urbanistic zonal primaria solicita beneficiarului sa depuna o documentatie in vederea elaborarii Planului Urbanistic de Detaliu. Tipul de cladire edificata si inaltimea acesteia au fost propuse de PRIMAR, cand a compus Planul urbanistic zonal de revitalizare a zonei peninsulare, cu multi ani in urma, nu de proprietarul terenului ! Proprietarul doar depune actele solicitate prin certificatul de urbanism de catre primar.
26Petre(19 noi 17:54)
Cine a dat aprobare pentru aceasta constructie? Nu raspunde nimeni pentru nereguli? Sa fie sanctionat. Se distruge totul in aceasta tara.
114Hutuca nu stie carte(19 noi 17:30)
Alooo Hutuca unde erai cand a fost aprobat PUZ-ul? Ca deputat ce esti ar trebui sa stii ca un PUD nu deroga de la PUZ iar destinatia terenului si inaltimea cladirii au fost stabilite prin PUZ. Adica de primarie nu de proprietar
19ATENTIE(19 noi 16:54)
Sa se verifice cine este proprietarul terenului si cum l a dobandit! Vor fi mari surprize!
mai mult...Politică
12 dec 03:14PoliticăMai multe cartiere ale Constanţei, ÎN BEZNĂ. Ce ne transmite primăria

Mai multe cartiere din municipiul Constanţa sunt în beznă, la capitolul iluminat public! Constănţenii reclamă că...1951

12 dec 03:13PoliticăCe au făcut miniştrii Teodorovici şi Pintea în vizita din Cuba582
12 dec 03:09PoliticăŞedinţa CSAT, suspendată. Când a fost reprogramată356
12 dec 03:11PoliticăVot în Parlamentul European pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen

...445

12 dec 03:09PoliticăOlguța Vasilescu vrea amnistie și grațiere prin OUG: 'Contează și ce vrea Guvernul. Sigur, sigur, sigur nu anul acesta'331
12 dec 03:08PoliticăSebastian Ghiţă revine cu explicaţii despre MITA pe care i-ar fi dat-o lui Kovesi: 'Nici Poliţia nu minte, nici eu nu mint'597
12 dec 03:07PoliticăPrimăria Medgidia acordă peste 3.000 de tichete sociale

Sărbătorile de iarnă se apropie și ca în fiecare an, în această perioadă Primăria Municipiului Medgidia...253

12 dec 03:02PoliticăProiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din județul Constanța, a picat!541
12 dec 03:07PoliticăComisia juridică a modificat legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale406
12 dec 03:06PoliticăFostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, eliberat condiţionat

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost eliberat condiţionat din...276

11 dec 00:00PoliticăPrimarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță. Ce spune Decebal Făgădău despre acest demers!461
11 dec 00:00PoliticăALDE Constanţa a marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului486
Vremea
1.4° - 2.1° miercuri, 12 decembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 6.61 m/s din NV
Presiune: 1027.12 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
12 dec 00:00SportInter - PSV Eindhoven 1-1. Italienii au ratat calificarea în "primăvara" UEFA Champions League

Inter Milano a ratat dramatic calificarea în optimile UEFA Champions League. Obligaţi să câştige meciul cu PSV...230

12 dec 00:00SportClub Brugge - Atletico Madrid: 0-0!

Atletico Madrid merge de pe locul secund în optimile UEFA Champions League. În ultimul meci din grupa A, jucătorii...168

12 dec 00:00SportMonaco - Dortmund 0-2. Nemții au câștigat in extremis grupa

Borussia Dortmund a încheiat cu victorie grupa A din UEFA Champions League. Partida de la Monte Carlo a debutat cu...177

12 dec 00:00SportSteaua Roșie Belgrad - PSG: 1-4

PSG și-a păstrat fără emoții primul loc în grupa C. Campioana Franței a câștigat cu 4-1 la Belgrad, pe terenul...238

Local
12 dec 00:00LocalSchimbarea la față a hotelului Doina din Mamaia!

Investiții peste investiții! După ce,a nul trecut, au solicitat de la Agenția de Mediu avizul pentru raelizarea unui...284

12 dec 03:01LocalSe va supraetaja un imobil în Mamaia Sat pentru a servi drept locuințe cu regim sezonier

Investițiile în stațiunea Mamaia sunt în derulare chiar și în sezonul rece, dezvolatorii vin cu proiecte pentru ca...482

12 dec 03:01LocalJucării în valoare de aproximativ 148 800 euro, reţinute de inspectorii vamali

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, în data de 10 decembrie 2018, în urma controlului...227

12 dec 03:06LocalObiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța întâmpină sărbătorile de iarnă prin expoziția temporară tematică...253

12 dec 03:10LocalÎPS Teodosie va sfinți pictura unei biserici din Medgidia

Duminică, 16 decembrie a.c., de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți pictura bisericii „Sf....574

12 dec 03:04LocalCONCERT CARITABIL de CRĂCIUN pentru ajutarea unei mămici bolnave de cancer

Constănțenii sunt invitați, duminică, 16 decembrie a.c., de la ora 18,00, la Parohia „Sf. Ierarh Vasile cel...363

12 dec 03:04LocalŞoferi traşi pe dreapta de către poliţiştii rutieri: trei erau sub influenţa alcoolului!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 11 decembrie a.c., ora 02.00, au depistat un bărbat, în...468

12 dec 03:02LocalHoţii se pregătesc pentru Revelion? Au furat 7 sticle cu băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 10 decembrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de...1389

12 dec 03:05LocalFLAGRANT: Hoţ prins în timp ce se pregătea să spargă o societate comercială

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au efectuat, la data de 11 decembrie a.c., ora 1.40, o acțiune...634

12 dec 02:54LocalPERCHEZIŢII de AMPLOARE în Constanţa, la infractori PERICULOŞI

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției municipiului...3997

Monden
12 dec 00:00MondenPrima imagine cu Florin Busuioc după infarct. Ce bine arată prezentatorul Pro Tv

La o lună de la infarctul suferit pe scenă la Craiova, Florin Busuioc şi-a revenit miraculos. Omul de televiziune nu...330

12 dec 00:00MondenIulia Albu a plecat de la Kanal D. Unde desfiinţează vedetele acum

Cea mai temută jurată de la "Bravo, ai stil" a ieşit din juriul emisiunii de la Kanal D şi din toate proiectele cu...343

12 dec 00:00MondenGrigore Leșe, criză de nervi la un concert! S-a oprit din cântat să-și certe spectatorii

În loc de muzică, s-au ales cu scandal! Grigore Leșe a făcut o adevărată criză de nervi vineri, în timpul unui...361

12 dec 00:00Monden35 de ani fără Amza Pellea. Ce gest a făcut Nea Mărin când s-a născut fiica sa

Amza Pellea a fost unul dintre actorii cei mai dăruiţi ai scenei româneşti. Este iubit și astăzi, chiar dacă au...306

12 dec 00:00MondenMara Bănică, operaţie nouă la sâni: „Am trecut prin cea mai lungă intervenţie din viaţa mea“

Frumuseţea cere sacrificii! Mara Bănică a stat şapte ore sub anestezie generală pentru o nouă operaţie la sâni....261

12 dec 18:57MondenMeghan Markle a strălucit într-o rochie neagră, pe un umăr. A gafat-o cu manichiura, în schimb

Apariţia Ducesei de Sussex pe scena Premiilor British Fashion i-a lăsat pe toţi fără suflare. Fără nicio...343

12 dec 00:00MondenToto Cutugno a cântat „Ciobănaș cu 300 de oi” la Bucureşti

Cântăreţul italian Toto Cutugno (75 ani) a fost invitat, duminică seară, în cadrul ”Concursului Naţional Gala...195

12 dec 00:00MondenMeryl Streep va deveni bunică pentru prima oară la 69 de ani

Meryl Streep a aflat o veste îmbucurătoare! Celebra actriță va deveni în curând bunică pentru prima oară, fiica...208

12 dec 00:00MondenElton John se uită la televizor doar când vorbeşte Regina, în ziua de Crăciun

Sir Elton John, de 71 de ani, este un tip de modă veche. El a recunoscut recent că nu se uită aproape deloc la...166

12 dec 00:00MondenFilmul ''The Favourite'' a primit 14 nominalizări la Critics' Choice Awards

Comedia istorică ''The Favourite'' a primit cele mai multe nominalizări - 14 - la premiile Critics' Choice şi este...171

Mapamond
12 dec 00:00MapamondMarea Britanie: Votul asupra acordului de Brexit va fi reprogramat înainte de 21 ianuarie 2019

Deputaţii britanici vor supune la vot acordul de Brexit încheiat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană...132

12 dec 00:00MapamondMatthew Boyse: Rusia nu şi-a abandonat interesele în Europa Centrală şi de Est

Rusia nu şi-a abandonat interesele şi continuă să îşi menţină o influenţă semnificativă în Europa Centrală...155

12 dec 00:00MapamondDiscursul lui Macron nu a convins, dar ''vestele galbene'' pierd din susţinere

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a convins o majoritate a francezilor cu discursul său susţinut luni seară...148

12 dec 00:00MapamondSUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că va ocoli Congresul şi va recurge la armată pentru...136

12 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May se întâlneşte marţi cu Mark Rutte şi Angela Merkel pentru a încerca să obţină asigurări suplimentare

Premierul britanic Theresa May începe marţi consultări cu liderii europeni pentru a încerca să obţină asigurări...130

12 dec 00:00MapamondSUA: Bărbat ce pregătea un atac asupra unei sinagogi, inspirat din Statul Islamic, inculpat de autorităţi

Autorităţile americane au inculpat un bărbat pentru susţinere acordată grupării Stat Islamic în timp ce pregătea...162

12 dec 00:00MapamondMadridul avertizează autorităţile catalane că-şi va relua atribuţiile de menţinere a ordinii în regiune

Guvernul spaniol a avertizat autorităţile separatiste din Catalonia că-şi va reinstitui autoritatea în ce priveşte...141

12 dec 00:00MapamondPeste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului asasinaţi în perioada 2015-2017, potrivit unui raportor al ONU

Între 2015 şi 2017, "peste 1.100 de militanţi pentru drepturile omului au fost asasinaţi în lume pentru că au vrut...131

12 dec 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţişti înarmaţi au reţinut un bărbat în curtea parlamentului

Poliţia britanică a reţinut marţi cu ajutorul armelor cu electroşocuri un bărbat în curtea parlamentului,...145

12 dec 00:00MapamondMai mulţi jurnalişti, printre care Khashoggi, distinşi cu titlul Personalitatea Anului de revista Time

Jurnalistul saudit asasinat Jamal Khashoggi, alături de alţi trei jurnalişti şi de un colectiv de redacţie al unui...137

Sănătate
12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...165

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...702

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1486

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...624

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...971

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1301

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...839

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...803

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2913

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1139