REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Victor Ponta atacă din nou Guvernul Dăncilă: ”Domeniul educației face pași înapoi”

Victor Ponta atacă din nou Guvernul Dăncilă: ”Domeniul educației face pași înapoi”

Replica API 8 octombrie 2018 | 00:29 360

De această dată, fostul prim-ministru, Victor Ponta, acuză actualul Guvern de incapacitatea de a excela în domeniul Educației, ceea ce este inadmisibil, din punctul acestuia de vedere, date fiind, rezultatele din trecut ale României la acest capitol.

Ponta este oripilat de faptul că, deși avem tineri cu aptitudini educaționale excelente, aceștia nu sunt apreciați și mai ales, nu sunt ajutați și motivați.

Însă nu doar tineri sunt dezavantajați, ci și profesorii, care au salarii mici, și școlile care încă nu sunt modernizate, iar cel mai trist este că se promovează incultura, este părerea acestuia, după ce, prim-ministru, Dăncilă, a gafat în repetate rânduri.

”EDUCAȚIA - cel mai important domeniu în care Romania pierde competiția la nivel mondial și în care face pași înapoi în loc să meargă alături de cele mai avansate țări ale Lumii! Avem tineri cu aptitudini educaționale și digitale ieșite din comun și îi “exportăm” în beneficiul altora! Trebuie însa să ai modele pozitive pe care oamenii să le urmeze - nu să promovezi incultura și incapacitatea de a te exprima!

Nu vorbesc doar de salariile pentru profesori, de școli modernizate și de manuale inteligente - mă refer la modul în care promovăm incultura și lipsa de educatțe, la faptul că le considerăm ceva de lăudat și apreciat ca fiind “românesc”!!! Ceea ce este o oroare și o greșeală fundamentală!

Cum poti să faci o campanie de Propagandă care să laude Premierul că vorbește la Bruxelles în limba română ca să le arate ea la europeni ce “tare” este?!?! Engleza și franceza sunt limbile de lucru ale UE și avem un premier care a stat 8 ani la Bruxelles fără să o învete pe niciuna! Cum poți să pui guvernarea țării în mâinile unei persoane care, atunci când nu citește, se exprimă în limba romană mai rau decât un elev de gimnaziu?!? Cum poți să fii Președintele PSD și să nu participi la reuniunile trimestriale ale liderilor PES pentru că nu ințelegi ce se discută și nu poti avea discuții informale?

Am intrat în politică și în PSD ascultându-l pe Adrian Nastase vorbind la Paris sau la Washington la fel de bine ca și la București / am fost mândru că în Plenul Adunării Generale a ONU sau al Consiliului European am avut posibilitatea să vorbesc în engleză și franceză , iar la Roma sau la Madrid am fost laudat pentru faptul că românii sunt atat de talentați și capabili să învete atât de repede limba țarii în care trăiesc!

Nu este vina Vioricăi Dăncilă pentru discursurile de un populism grețos pe care le citește în ședința de Guvern sau în plenul Parlamentului / nu este vina sa că nu poate să se exprime corect și coerent când face declarații și gandiți-vă cât de puțin îl interesează Educația pe cel care a promovat-o în acestă funcție - și cât de ticăloși sunt cei care îi iau banii și funcțiile să o laude în public (în timp ce râd și o batjocoresc în privat)!

Pentru mine și pentru PROROMÂNIA este evidentă prioritatea numărul 1 pentru România =EDUCAȚIA!”, este mesajul transmis de Victor Ponta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ponta, esti un BOU! Dancila e mai ...barbat decat tine. Putoiule, ai venit de la Bruxelles cu un to do list pe care ti l-au servit aia de acolo si n-ai zis nici pas. Acum ce crezi, esti tu peste Dancila? Ai facut pe tine la Colectiv si ai plecat cu coada intre picioare, lasand de izbaliste si guvern, si partid... Du-te, fricosule, Gone in Sixty Seconds! Si mai repede, daca se poate...
0
0
Acest ratat politic VICTOR PONTA si-a dat examenul.A introdus legea pensiilor speciale.
2
0
Ca usturoi la harvard. Si-afara tot fabrici de diplome sunt, cotizezi o suta de mii pe an, 5 ani, pac diploma la usturoaica. Daca-s bani de furat, haram au fost, haram s-au dus. Daca insa nu-s de furat, idiot sa fii sa-i arzi in halul asta. Ia-i copilului 10 ha de pamant pe an si trimite-l la shogun ca tot nimic nu invata. O sa-ti multumeasca peste 20-30 ani.
2
0
mai Ponta nu mai manca rahat tiganesc, gata .
4
3
Copii buni studiaza in afara granitelor si vor ramane acolo, mai sunt unii care nu au bani suficienti pentru studiu in strainatate, dar au sansa dupa accea de a profesa acolo si foarte putini care vor studia si vor ramane in tara sa profeseze daca au unde, pentru ca se pregatesc pentru o profesie fara asigurarea si a unui loc de munca sigur.Iar la polul opus analfabetii.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212