REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Victor Ponta îl vrea, în continuare, premier pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA

Victor Ponta îl vrea, în continuare, premier pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 274

Victor Ponta susține că la consultările de la Palatul Cotroceni de miercuri - PSD, PRO România și ALDE - ar trebui să meargă în continuare pe varianta de premier: Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

„Eu cred că în continuare că ar trebui să îl susținem pe Remus Pricopie. Eu nu pot să vorbesc în numele lui Marcel Ciolacu, care e partidul mare, că eu sunt partidul mai mic. Nici în numele lui Călin Popescu Tăriceanu nu pot să vorbesc”, a spus Victor Ponta.

Liderul PRO România a adăugat că Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, nu e o variantă bună de premier, pentru că România nu se confruntă cu o criză militară.

„Eu despre domnul Ciucă am o părere bună. Colegii mei l-au votat în Parlament. Dar nu avem o criză militară”, a punctat Ponta.

La ultimele discuții cu Klaus Iohannis privind desemnarea premierului, PSD și PRO România l-au susținut pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA, însă la acel moment șeful statului l-a desemnat pentru a doua oară pe Ludovic Orban premier.

Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, motivând că cele 15 zile din regulamentul Parlamentului în care trebuia să se acorde un vot de învestitură au expirat.

”Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe. Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a convocat mâine partidele politice la consultări privind desemnarea noului premier odată cu retragerea lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a anunțat, marți seara, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat că PSD nu va vota un premier de la PNL și nici nu va propune un nume de prim-ministru din partea PSD, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Securistii intre ei...
0
0
Fiecare cu talhari lor.
0
0
Prostalau.Ii face jocurile lui Arafat.
4
4
Mai PONTACULE, cine te crezi, cine te mai asculta ?? A trecut vremea ta, mai pinochio, nu mai ai credibilitate, joci la mai multe capete, esti un papagal, da. Daa.....
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272